ile Biedronka wyrzuca jedzenia do śmietnika? |
Autor |
Wiadomość |
qasw
Stanowisko: kasjer
|
Wysłany: 2012-12-31, 09:40 ile Biedronka wyrzuca jedzenia do śmietnika?
|
|
|
czy tylko u mnie na sklepie wywalamy pełno pieczywa, miesa, warzyw i owocow ktore dalo by sie zjesc? to jakas paranoja! zamawiaja pelno towaru a pozniej w czterech duzych smietnikach sie nie miesci! ani tego oddac nie mozna dla bezdomnych ani dla zwierzat w schroniskach... |
|
|
|
|
@frania25
0
0
|
Wysłany: 2012-12-31, 09:55
|
|
|
U mnie w sklepie odpady są segregowane.Pieczywo,mięso i nabiał idzie na karmę dla zwierząt. |
|
|
|
|
DecadancE
0
0
|
Wysłany: 2012-12-31, 10:52
|
|
|
Biedronka nie jest jedyną firmą która "wyrzuca" jedzenie :>
Wiadomo że jest to z pewnej strony oburzające, lecz nic nie możemy z Tym zrobić |
|
|
|
|
asia30 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-12-31, 11:10
|
|
|
a serce boli jak tyle towaru do wora idzie :nie: |
|
|
|
|
@nn79
0
0
|
Wysłany: 2012-12-31, 15:37
|
|
|
frania25 napisał/a: | U mnie w sklepie odpady są segregowane.Pieczywo,mięso i nabiał idzie na karmę dla zwierząt. |
W jaki sposób to się odbywa? |
|
|
|
|
@frania25
0
0
|
Wysłany: 2012-12-31, 16:22
|
|
|
Na magazynie w miejscu na odpisy jest lodówka w której stoi pojemnik,wrzucamy do niego mięso,wędliny i nabiał po terminie.Chleb,bułki i ciasta wrzucamy do osobnego worka i te odpady są odbierane przez firmę zajmującą sie utylizacją.Rozmawiałam kiedyś z kierowcom który odbierał takie odpady i mówił mi że idzie to na pasze dla zwierząt. Wydaje mi sie że tak jest we wszystkich biedronkach,chyba nikt nie wyrzuca pieczywa do kontenera na śmieci?? |
|
|
|
|
@Mario7
Stanowisko: kierownik rejonu
0
0
|
Wysłany: 2012-12-31, 20:35
|
|
|
frania25 napisał/a: | Na magazynie w miejscu na odpisy jest lodówka w której stoi pojemnik,wrzucamy do niego mięso,wędliny i nabiał po terminie.Chleb,bułki i ciasta wrzucamy do osobnego worka i te odpady są odbierane przez firmę zajmującą sie utylizacją.Rozmawiałam kiedyś z kierowcom który odbierał takie odpady i mówił mi że idzie to na pasze dla zwierząt. Wydaje mi sie że tak jest we wszystkich biedronkach,chyba nikt nie wyrzuca pieczywa do kontenera na śmieci?? |
Dokladnie jest tak jak mowisz
Firma to zabiera i tam sie to przetwarza, ale co z bananami ? Rozerwanym opakowaniem picia ? Np sprzedaje sie jako 4 szt a gdzies sie zawieruszyla jedna lub uszkodzila i 3 pelne calutkie i swiezutkie ida w kosza, tak samo jak kawa, proszek itp itd heh coz.... a z drugiej strony... bylo by wiecej roboty lub kolejka zuli pod magazynem, bo tam gdzie sa wolnostojace smietniki to juz koczuja |
_________________ Mario |
|
|
|
|
@frania25
0
0
|
Wysłany: 2012-12-31, 21:38
|
|
|
Jeśli chodzi o płyny,czy to napoje,alkohol czy chemia to przed wyrzuceniem opróżniamy butelki lub puszki po co niepotrzebnie dźwigać lub brudzić kosz.Faktycznie się marnuje i aż szkoda takie piwko otwierać i wylewać do zlewu ale taka polityka firmy. |
|
|
|
|
@Koza
Stanowisko: były pracownik
1
0
|
Wysłany: 2013-01-01, 04:10
|
|
|
O proszę...temacik,który Kozę rozgrzewa...Nie ma opcji,abym zaakceptowała taką jawną psychozę polegająca na marnowaniu jedzenia!!! To naprawdę skandal,że jakieś potencjalne zwierzęta karmi się łososiem lub polędwiczkami,które bez uszczerbku dla zdrowia mogą jeść na przykład mniej zamożni pracownicy zacnej firmy JPM,do której to grupy mam zaszczyt(wątpliwy)należeć.!!!!!!! WSTYD mi za politykę firmy w zakresie gospodarowania nie sprzedanymi nadwyżkami żywności.I tyle! |
|
|
|
|
@agaF
0
0
|
Wysłany: 2013-01-01, 09:46
|
|
|
Kiedyś kupowało się dwa za jeden i tym samym PL-ki były o połowę mniejsze, a teraz firma woli wyrzucić- totalna głupota!!! Jak nie klientom to chociaż kasjerom powinni na to pozwolić, a nie jeszcze zwalniać dyscyplinarnie jak nie dawno KR Tomasza W. wraz z kasjerami w jednej z biedronek... Przecież firma byłaby mniej stratna, a mięso można zamrozić i my byśmy zyskali, ale można sobie pisać.... nasza nie wykształcona góra zawsze będzie mądrzejsza!!! |
|
|
|
|
@nn79
0
0
|
Wysłany: 2013-01-01, 09:59
|
|
|
frania25 napisał/a: | Na magazynie w miejscu na odpisy jest lodówka w której stoi pojemnik,wrzucamy do niego mięso,wędliny i nabiał po terminie.Chleb,bułki i ciasta wrzucamy do osobnego worka i te odpady są odbierane przez firmę zajmującą sie utylizacją.Rozmawiałam kiedyś z kierowcom który odbierał takie odpady i mówił mi że idzie to na pasze dla zwierząt. Wydaje mi sie że tak jest we wszystkich biedronkach,chyba nikt nie wyrzuca pieczywa do kontenera na śmieci?? |
A warzywa?
U mnie też jest lodówka na odpady, ale tam ląduje całe jedzenie z wyjątkiem pieczywa. Dlatego się zastanawiam, jaka karma z tego wychodzi? |
|
|
|
|
@agaF
0
0
|
Wysłany: 2013-01-01, 10:00
|
|
|
karma unijna... hehe |
|
|
|
|
@malenstwo20088
0
0
|
Wysłany: 2013-01-01, 11:09
|
|
|
przecież to jest proste dlaczego nie wolno kupic taniej bo wtedy celowo moglyby byc zamawiane artykuły z nadwyżką aby zakupic sobie pozniej po atrakcyjnej cenie |
|
|
|
|
@Koza
0
0
|
Wysłany: 2013-01-01, 15:23
|
|
|
malenstwo20088, przecież w tym skomputeryzowanym świecie całkiem łatwo można by wychwycić takie nadużycia.Bez przesady,żaden KS i ZKS nie zaryzykuje stołka w ten sposób.A nawet jeśli,to nadaje się do odstrzału.W Lidlu przeceniają żywność w krótkich terminach dla klientów.Da się to zorganizować,ale łatwiej wyrzucać.......Uważam,że to jest ZŁE. |
_________________ Kochana Biedronko-byłam ci jak słonko,co wiosną się budzi i ogrzewa ludzi.
Czemuś mnie zgasiła,w niebyt obróciła,odepchnęłaś skrycie i złamała życie. |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-01, 15:38
|
|
|
jest złe ale jak widzę ile żarcia wyrzucają niektórzy z nas to też mnie szlag trafia.. |
|
|
|
|
|