Mam zapytanie jak wygląda urlop ojcowski czy on jest przymusowy czy dobrowolny. Z żoną spodziewamy się w w grudniu potomka i do kiedy mogę go dostać i czy pracodawca może mi go nie wydac
Mam zapytanie jak wygląda urlop ojcowski czy on jest przymusowy czy dobrowolny. Z żoną spodziewamy się w w grudniu potomka i do kiedy mogę go dostać i czy pracodawca może mi go nie wydac
Masz prawo do urlopu ojcowskiego, tak jak twoja żona do macierzyńskiego. Musisz wcześniej złożyć wniosek. Na stroniehttps://www.radapr...,baza-pism.html znajdziesz odpowiedni wniosek i więcej informacji na ten temat.
urlop jest dobrowolny, płatny jak macierzyński. Pracodawca nie może ci go odmówić. Jedynym warunkiem jest poinformowanie pracodawcy co najmniej na 7 dni przed planowanym terminem urlopu.
A jak ktoś potrzebuje druczek (choć można normalnie sobie samemu napisać) to darmowe są np pod tymi linkami :
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum