kolejna umowa |
Autor |
Wiadomość |
nati331
|
Wysłany: 2012-08-11, 13:45 kolejna umowa
|
|
|
własnie jestem w ciazy nareszcie po tylu latach jestem wlasnie rowniez na L4 i mam umowe do konca wrzesnia wiec na pewno dostane kolejna bo takie jest prawo pracy ze nie moga rozwiazc przed porodem ale problem polega na tym ze bd miala podpisana trzecia umowe gdzie w rozumieniu PIP powinna byc podpisana na stale i obawiam sie ze takie szansy mi nie dadza jak zreszta wielu innym kobieta czy myslicie ze mozna to jakos zalatwic bo ja chetnie po maciezynskim wroce do pracy :D |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2012-08-11, 15:04
|
|
|
Wszystko zależy od tego jak ceniona jesteś w pracy ale obawiam się ,że z racji wszech obecnego okrajania etatów nikt nie będzie blokował miejsca w ciemno ,bo teraz chcesz wrócić ale jak urodzisz sytuacja może się zmienić. |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
@agaF
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2012-08-11, 17:48
|
|
|
mi kiedyś przedłużyli umowę na czas nieokreślony jak właśnie byłam na zwolnieniu ciążowym. Jesteś chroniona! nie ma takiej opcji, żebyś nie dostała umowy, a po powrocie z macierzyńskiego musi być dla Ciebie miejsce, a nawet jak pójdziesz na wychowawczy to też są już takie przepisy, że powrót masz. pamiętaj też o tym, że jak wracasz z macierzyńskiego to przysługuje Ci godzina na karmienie i możesz wychodzić z pracy godzinkę wcześniej... nie wiem czy wszędzie tak jest, ale w moim sklepie i nie tylko ma się tylko 1 zmiany póki maleństwo nie skończy roku no chyba, że chcesz mieć 2 zmiany to co innego... |
|
|
|
|
nati331
0
0
|
Wysłany: 2012-08-11, 20:11
|
|
|
no tak umowe mi dadza do rozwiazania ale co z maciezynskim jak mi nie dadza na taki okres?? z przepisami sie zapoznalam dokladnie i jakie mam prawa wedlug kodeksu i prawa pracy.... ale wiesz jak jest, mam nadzieje ze jak bd we wrezsniu z l4 to mi powiedza juz na jaki okres dostalam umowe bo zalezy mi na parcy a to podobno bardzo zalezy od kierowniczki i rejonowego.... |
|
|
|
|
@malenstwo20088
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2012-08-12, 08:22
|
|
|
Raczej dostaniesz umowe do dnia porodu a macierzynski zaplaci zus nie sądzę aby dali ci na stałe |
|
|
|
|
~Realia_1986
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-08-18, 11:04
|
|
|
nati331 napisał/a: | no tak umowe mi dadza do rozwiazania ale co z maciezynskim jak mi nie dadza na taki okres?? z przepisami sie zapoznalam dokladnie i jakie mam prawa wedlug kodeksu i prawa pracy.... ale wiesz jak jest, mam nadzieje ze jak bd we wrezsniu z l4 to mi powiedza juz na jaki okres dostalam umowe bo zalezy mi na parcy a to podobno bardzo zalezy od kierowniczki i rejonowego.... |
na 4 osoby, które znam co zaszły w ciąże w czasie umowy na czas określony, 3 osoby dostały umowę do porodu, tylko jednej KR (teraz już dystrykt) przedłużył umowę na l4. Tak, że wszystko się da zrobić, ale wiele zależy od KS i KR
[ Komentarz dodany przez: Bartosz: 2012-08-19, 18:37 ]
Najwięcej zależy od pracownika |
|
|
|
|
|