|
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki
|
Daj się zaskoczyć jakości w Biedronce ... |
Autor |
Wiadomość |
@anusia75
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-02-08, 14:34
|
|
|
moja biedra jest właśnie po takim odświeżeniu
powiem że nie jest źle ale rzeczywiście te wody to koszmar,a jak pomyślę sobie o lecie to po 3-4 razy dziennie będziemy wstawiać dhp-ki
na półki z chemią i kosmetykami mniej towaru wchodzi
najbardziej podoba mi się warzywniak i pieczywo,ma się wrażenie że obiekt jest większy
ogólnie spoko,my jesteśmy zadowoleni
ładniej niż do tej pory |
|
|
|
|
klient83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-08, 14:56
|
|
|
anusia75, właśnie szukałem tego tematu i sama go odkopałaś .
Postanowiłem wybrać się dzisiaj do "odświeżonej" Biedronki w swojej dzielnicy i muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem nowego wyglądu Biedronki, którą otworzyli dosłownie 1 października 2010 roku. Wszystko teraz wygląda fajnie i przejrzyście niż to było przed przebudową sklepu. Trafionym pomysłem jest ustawienie warzyw i owoców przy wejściu oraz postawienia lodówki przy pieczywie. Swoją drogą ma to swoje plusy i minusy, ale dla mnie to ma same plusy poza tym, że pierwszą kasę przenieśli na sam koniec wraz z alkoholami. Pewnie takie rozmieszczenie utrudni trochę kradzież alkoholu oraz innych artykułów złodziejaszkom.
A Wam jak się podoba nowa przebudowa w Biedronkach? |
|
|
|
|
Anonim72 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-08, 18:40
|
|
|
My też już Fresh Focus sklep wygląda super,tylko jak wspomniała anusia75 wody to porażka ,źle się wjeżdża,nie można wyłożyć wyżej bo spadają gdyż nie mają za sobą ściany,w okresie letnim to faktycznie będzie przerąbane ;( ,papiery toaletowe to samo. Ustawienie towaru na półkach logiczne ale mało się na nich mieści,zupy chińskie wchodziły 4,a teraz 1,półki wąskie,do soków trzeba podchodzić częściej jak do o/w bo nie wiesz kiedy się skończą.Ma to jednak swoje plusy i minusy,chodzi o nierobienie zapasu na sklepie i o produktywność na której firmie bardzo zależy,jednak ciężko jest teraz ogarnąć sklep,trzeba towaru wiecznie dokładać,dolatywać do o/w, pieczywa,mięsa co by równo było poukładane i do kasy przy 3 klientach ;( niech k... nie liczą,że jeszcze podczas tej bieganiny z wywieszonym jęzorem z uśmiechem będziemy paplać dzień dobry w 1 alejce >:D |
|
|
|
|
@zielonabiedrona
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2012-02-08, 19:14
|
|
|
Boże,Boże,już się boję..
Cieszę się na zmianę,ja lubię zmiany,ale jak piszecie latania będzie jeszcze więcej,toż to szok..
Nas 3 osoby na zmianie,a dzisiaj nasz kochany pan dyrektor zarządził,aby podłogę myć co pół godziny...
Tragedia i masakra! |
_________________ Paliwo przerosło cenę piwa!!!NIE JEDŹ-WYPIJ!!! |
|
|
|
|
klient83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-09, 07:31
|
|
|
alutka, a co ja miałem powiedzieć jak jeszcze pracowałem w Tesco? W upały cała paleta wody schodziła w 15 minut i co 15 minut wyjazd pełną paletą wody. Tak samo z napojami niegazowanymi oraz gazowanymi, które trzeba było dokładać raz na godzinę, bo one tak słabo schodziły w czasie upałów. Wy to macie dobrze w Biedronkach, bo dla przykładu w Tesco w alejce z napojami są teraz półki i jest więcej roboty. Tak to się tylko wjeżdżało elektrykiem pod półki i jedziemy z następną paletą. Nie wiem jak wygląda na wodach, bo dawno tam nie byłego, ale chyba góra zostawiła te palety. Jeszcze oni wymyślą takie czasy, że wszystkie wody będzie trzeba pakować w półki.
zielonabiedrona, ja się nie dziwię, bo przecież macie brudno. Wiadomo, że przy mniejszym ruchu nie będzie takiego zasuwania z mopem lub maszyną. Pomyśl co będzie, jeśli będziecie miały większy ruch, a pogoda będzie taka, że częściej będzie trzeba myć podłogę. Nie wiem jaki jest u Was Dyrektor, ale w Biedronkach, do których ja chodzę na zakupy zawsze mają czysto. |
|
|
|
|
@zielonabiedrona
0
0
|
Wysłany: 2012-02-09, 10:25
|
|
|
Kochaś,Kochaś,co ty piszesz,człowieku...
Widać,że jeszcze nie pracujesz..
Wyobraź sobie sklep,mój,niskoobrotowy,3 osoby na zmianie...
Jedynka wiadomo,chodzi non stop,1 kasjer odpada...
Kierownik,sprawdza składanki,wykłada owoce,warzywa....lata jak szalony,pieczywo-warzywa-owoce-biuro(nie wdaję się w szczegóły,ci co pracują,wiedzą,szczególnie ZKS)
No i jeden kasjer zostaje na wykładanie towaru....mamy średnio pół tira..niektórzy powiedzą,co to jest..ale te pół tira jest na głowie jednej,ba,co ja gadam,pół osoby,bo czasem też robią się kolejki i trzeba tego drugiego kasjera wołać na kase....
I tak w czasie takiego mycia podłogi wczoraj kasjer zostawia maszynę na sklepie i siada na kasę,jak schodzi,to ta alejka,którą umył jest już do mycia...bo przecież spadł świeży śnieg....
W sumie najbardziej współczuję KS i ZKS,przynajmniej u mnie,bo oni to latają,aby to wszystko jakoś funkcjonowało i robią 100 rzeczy na raz,często rezygnując z przerwy,nie skarżą się,ale widzę co się dzieje.... |
|
|
|
|
klient83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-09, 11:37
|
|
|
zielonabiedrona jeszcze nie pracuję, ale oceniłem to okiem Klienta. Masz rację pisząc, że jak są 3 osoby na zmianie to przerąbane, jeśli przyjedzie do Was dostawa, w której jest pół tira. Wtedy wiadomo, że KS musi latać jak szalony na pieczywo, warzywa-owoce oraz biuro, a jedna osoba jest na "jedynce" i kolejna rozkłada towar lub lata z mopem albo siada na kasę, bo są kolejki. Nie oszukujmy siebie, ale w takich przypadkach ledwo albo w ogóle nie starczy czasu na przerwę dla kasjerów, a co dopiero dla KS.
Nie raz spotkałem się z tym, że u mnie na dzielnicy w Biedronce jak jest dostawa to osoby się dwoją i troją, żeby szybko ją rozłożyć, a w międzyczasie rozładowanie kolejek lub mycie podłogi. Nawet jak są 4 osoby na zmianie to ledwo się wyrabiają, a co dopiero przy 3 osobach.
P.S. Jeśli uraziłem kogoś swoją wcześniejszą wypowiedzią to przepraszam!!! |
|
|
|
|
~bakusiania
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2012-02-09, 13:39
|
|
|
zielonabiedrona napisał/a: | W sumie najbardziej współczuję KS i ZKS,przynajmniej u mnie,bo oni to latają,aby to wszystko jakoś funkcjonowało i robią 100 rzeczy na raz,często rezygnując z przerwy,nie skarżą się,ale widzę co się dzieje.... |
A mnie nie żal, że się wtrącę. Nas jest więcej niż tych z góry. Wszystkich nie zwolnią jak się postawią, ale jak tak wolą. Ich wybór. Tylko mi nie wmawiajcie, że nie mają wyboru i muszą... |
|
|
|
|
@malenstwo20088
0
0
|
Wysłany: 2012-02-09, 17:20
|
|
|
To i tak macie wypas u mnie na osiedlu pracują 1/1 obroty niskie bo 24-28tys. ale daj rade w 2 osoby na zmianie |
|
|
|
|
@zielonabiedrona
0
0
|
Wysłany: 2012-02-09, 19:37
|
|
|
malenstwo20088 napisał/a: | To i tak macie wypas u mnie na osiedlu pracują 1/1 obroty niskie bo 24-28tys. ale daj rade w 2 osoby na zmianie |
co to znaczy 1/1?????????????
[ Dodano: 2012-02-09, 19:40 ]
Kochaś,nie uraziłeś,chciałam tylko przedstawić jak to wygląda naprawdę..........Nie to,że my nie chcemy,zwyczajnie nie dajemy rady....sprostać wymogom naszych przełożonych.... |
|
|
|
|
@anusia75
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2012-02-09, 20:34
|
|
|
zielonabiedrona napisał/a: | Nie to,że my nie chcemy,zwyczajnie nie dajemy rady....sprostać wymogom naszych przełożonych.... |
zgadzam się z Tobą w 150%,często ręce odpadają i opadają ateraz jeszcze to zimno na sklepie,ostatnio 10,3stopnia |
|
|
|
|
@malenstwo20088
0
0
|
Wysłany: 2012-02-09, 21:02
|
|
|
zielonabiedrona, kasjer + kierownik czyli 2 osoby na zmianie |
|
|
|
|
klient83 [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-02-10, 07:32
|
|
|
zielonabiedrona i anusia75 macie rację, że przy 3 osobach (2 kasjerów + ZKS lub KS) to przy całym tirze nikt się nie wyrobi, ponieważ zawsze rozładowanie kolejek lub papierkowa robota w biurze albo jazda mopem i maszyną po sklepie. Nie oszukujmy siebie, ale przy dostawie całego tira powinno być 3 kasjerów oraz ZKS lub KS to wtedy są szanse, że się wyrobicie z dostawą. Jeśli macie dostawy całego tira i są one często u Was powinniście porozmawiać z KS o tym, aby przy takich dostawał było 3 kasjerów + ZKS lub KS. Takie jest moje zdanie na ten temat, ale znając polską rzeczywistość takiego celu nie osiągniecie. |
|
|
|
|
@Blondi86
0
0
|
Wysłany: 2012-02-10, 10:18
|
|
|
Eh dobrze że u mnie jest 6 kasjerów plus kierownik na zmianie... no ale w dzień nie mamy dostaw, tylko na nocy gdzie są 2 osoby plus kierownik i jest dobrze |
|
|
|
|
@vitalyzd
Stanowisko: kierownik okręgu
0
0
|
Wysłany: 2012-03-16, 15:21
|
|
|
Jakość w biedronce? ściema jak ch.... W/O niekiedy przyjeżdżają w takiej jakości że nadają się tylko do wyrzucenia a BOB nic nie uznaje ! tyle w temacie. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|