Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Praca jako fresh expert
Autor Wiadomość
patm350 

Stanowisko:
kasjer

Wysłany: 2025-01-27, 19:06   Praca jako fresh expert

Pracuje w Biedronce od listopada więc krótko ale zdążyłam się wdrożyć w obowiązki sprzedawcy kasjera. Natomiast dostałam propozycję przejścia na fresh experta. Wiem z opowiadań że ta praca jest bardzo ciężka itp. ale szczerze nienawidze siedzieć na kasie szczególnie na jedynce przez tyle godzin gdy mogę sobie polatać po sklepie czuję się jak ryba w wodzie. Szkolenie na świeżoznawce mam w następnym tygodniu.ale od dziewczyn. Które już były dowiedziałam się że niczego im tak nie pokazali myły sklep na tym szkoleniu chłodnie itp. dlatego chciałabym dowiedzieć się jak wygląda praca fresh experta głównie mam na myśli robienie plki bo u nas na sklepie to należy go zadań fresha jak robi się inwenture na wypiek itp. jak to wygląda rano gdy przychodzimy na 4 jak przyjmuje się piekarza krok po kroku? Niestety ale freshe s mojej pracy nie są za bardzo

pomocni i ciężko się czegoś dowiedzieć. Będę wdzięczna za podpowiedzi
Czy jesteśmy też odpowiedzialny za temperatury (ich ustawianie) i tak samo jak go się wbija i ile razy dziennie?

+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2025-01-28, 16:41   

Praca z kolektorem jest najszybsza do ogarnięcia, wystarczy że ktoś raz Ci pokaże co i jak. Myślę, że w pierwszych dniach a nawet tygodniach pomocna będzie checklista fresh eksperta, to taka ściąga, co masz robić na zmianie, rozpisane wszystko krok po kroku godzinowo, z czasem wszystkie czynności utrwalą Ci się tak, że będziesz sama wiedziała co kiedy trzeba zrobić. A szkolenie wcale nie musi wyglądać tak jak piszesz, wystarczy być chętnym i dociekliwym, zadawać pytania i wymagać odpowiedzi.

biedronek782 

Stanowisko:
kasjer

1 UP 0 DOWN
Wysłany: 2025-01-29, 13:30   

Jedno z najciezszych do ogarniecia stanowisk w sklepach wysokoobrotowych, na niskoobrotowych pewnie jest łatwiej. Osobiscie nie jestem, ale pracowalem w obu typach sklepow i obserwowalem kolezanki tu i tu co mają do ogarniecia na swoich zmianach. Na wysokoobrotowce mialem szkolenie z odpieku, a o/w ogarnialem praktycznie kazdej nocki i na zmianach tez jako pomoc fresha w krytyczne dni (pt-sb). Trzeba byc bardzo sprytnym i ogarnietym zeby nadążyć z odpiekiem, u mnie malo kto sobie z tym radzil. Nie mowiac o tym ze w miedzy czasie ogarniasz jeszcze o/w, przez chwile nawet bylo ze mialy sprawdzac kolektorowosc nabialu na swoich zmianach. Nikt nie chcial "awansu" na to stanowisko, a te co juz byly na nim (na wysokoobrotowce) to załowały i chcialy rezygnowac.

Aegon94 

Stanowisko:
kasjer

0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2025-02-01, 14:35   

Zajmujesz się odpiekiem, pilnujesz stanów na donutach i odpieku, ogarniasz stoisko o/w plus ceny. Przyjmujesz dostawę z piekarni, masz też checkliste z którą powinieneś pracować. Za temperatury odpowiada osoba, która prowadzi zmianę. Na niektórych sklepach na popołudniowej zmianie, dokladasz resztki nabiałowe + kartonowanie. Albo zajmujesz się terminami. Oczywiście za taką samą pensję jak kasjer-sprzedawca , do niedawna była jeszcze osobna premia dla fresha, którą od lutego zabrali
  Ocena JMP: 3/10

Odpowiedz do tematu