Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gorzkie żale
Autor Wiadomość
~2809 


Stanowisko:
klient

Dołączył: 28 Wrz 2018
Posty: 31
  Wysłany: 2020-01-31, 20:34   Gorzkie żale

Szanowni Państwo, często jak szukam jakiś informacji dot. JMP. zauważam wylewanie swoistych żali, w najmniej potrzebnym ku temu miejscu. Chciałbym zaproponować, oddzielny temat, w którym mogliby Państwo, wypisywać wszystkie denerwujące Państwa rzeczy/ sprawy/ spory etc.


1. Ot zacznę sam, nie do przyjęcia jest dla mnie forma, aktualnego pomysłu dot. sprzątania sklepu w wyznaczonym czasie. Dziwi mnie fakt, że nie tak dawno, obowiązywał pisemny zakaz wchodzenia na drabinę, a ponoć owy paragraf ma zostać z powrotem zmieniony. Zapis ten dotyczy się kilku istotnych kwestii, mianowicie jeżeli będzie polecenie od przełożonego o sprzątaniu powierzchni sali sprzedaży, a w tym miejsc dostępnych wyżej, niż przeciętne (mając tu na uwadze, te które dosięgnąć można bez używania drabiny), to najpierw należałoby przedstawić pisemne stanowisko st. inspektora BHP. I z tego miejsca, o ile ktokolwiek będzie czytał ten post, a ma informację dot. w.w zdarzenia, upraszam taką personę o wyrażenie swojego zdania w temacie.

Pozdrawiam ;)
_________________
Alea iacta est...
  Ocena JMP: 6/10
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-01-31, 21:44   

2809, przecież na każdym kroku BHP to FIKCJA w biedronce, pomijając sprzątanie - niech ktoś mierzący 158 cm spróbuje bez wchodzenia na drabinę powiesić cenę na produkty z najwyższych pólek, nawet z drabiną żeby dosięgnąć to są niezłe akrobacje, wg mnie powinni zlikwidować te duże cenówki, które i tak spadają nawet od podmuchu klimy i więcej ich nie ma niż są
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-01-31, 21:55   

o ile się nie mylę zakaz dotyczy dużej drabiny i raczej nic się nie zmieni w tym względzie
_________________
Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego...
 
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-01-31, 21:58   

marta1, z małej to taka niższa osoba musi jedną nogą wejść na półkę, żeby do tej listwy cenowej dosięgnąć, zresztą na małej też o ile dobrze kojarzę nie można wejść na samą górę
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-01-31, 22:03   

MalaAsia, odniosłam się do zakazu, co do stosowania zasad bhp w biedronce podzielam Twoje zdanie
_________________
Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego...
 
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-23, 20:30   

Nie wiem czy wyjdą z tego, co napisze, prawdziwe gorzkie żale, ale może tak się zdarzyć ...
chodzi mi o sobotnie popołudniówki do 23:45 i poniedziałkowe poranki od 4:00 - na naszym sklepie to przestaje przypominać pracę, a zaczyna przeradzać się w walkę o przetrwanie. Ciekawa jestem jak jest na innych sklepach, czy macie też tak dużo zadań na tych popołudniówkach przed wolnymi niedzielami i czy w poniedziałki na pierwszych zmianach też tak latacie jak motorki, żeby sklep zaczął znowu przypominać sklep, a nie jakieś pobojowisko? Dajecie rade w sobotę zrobić wszystko, czy zostaje coś na poniedziałek?
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
#nesca201 

Stanowisko:
klient

Dołączyła: 03 Sie 2017
Posty: 62
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-23, 21:10   

My w sb do 23/45 a w nd a wł pon 00/15
W sobotę sprzatamy sklep,zdejmujemy ceny,myjemy podłogę,szykujemy promocję .
Na 00/15 zostaje zrobienie odpieku,modułu promo w chłodni,rozniesienie cen,jak przyjedzie dostawa to jej przyjęcie i zrobienie kontenerów
 
     
~Arizon 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 29
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-23, 21:18   

MalaAsia, U nas sobota do 23:30, i się wyrabiamy :) , tzn , robimy wejście,moduł chłodnia , potem non food, i zaczynamy sprzątać sklep zazwyczaj od chłodni potem reszta alejek ,następnie zamiatanie i mycie sklepu i zbieranie warzywniaka do domku ,na końcu ceny , haczyk w tym wszystkim jest taki ,że często 2 osoby z rannej zmiany mamy do 18 także oni robią chłodnie stare by osoby przychodzące z niedzieli na poniedziałek w nocy mogły zacząć już robić nowe chłodnie .Więc w poniedziałek 2 osoby mamy w nocy i reszta normalnie na 6 przychodzi.
  Ocena JMP: 10/10
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-23, 22:00   

Arizon, 2 do 18:00 a na drugiej zmianie ile jest osób?
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
~aga40aga 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 01 Lis 2019
Posty: 43
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-24, 06:39   

U Nas sobota popoludniu jest do 23:00 i tylko to co dziennie robimy mycie sklepu,mopowanie i jak czas pozwoli to wykladanie towaru
 
     
Mariolkaa 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 31 Mar 2019
Posty: 7
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-24, 07:15   

U Nas na sklepie sobota do 23:45, dostawa na 20 jest jeszcze w tym ok 6 kontenerow, 3-4 osoby do końca. Kartonowa, mycie podlogiW tym czasie zrobić BKK, Tak tylko opróżnić lodówkę, ceny zdjąć, wyłożyć nf. Na oo:15 2-3 osoby z czego jeszcze mamy dostawę czasem 1/2 samochodu czasem cały. A na 00:15 rozłożyć dostawę z soboty, odpiek, ceny z RH i jak uda się to resztę też, rozłożyć warzywniak i nabiał. Czasem 3 palety czasem 4. Dużo do zrobienia a czasu malo :-(
_________________
Ma
 
     
~Arizon 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 25 Sty 2019
Posty: 29
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-24, 11:07   

MalaAsia, 6/7 zależy, z czego parę osób od 11:30 do 23:30
  Ocena JMP: 10/10
     
Kacperos 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 25 Sty 2010
Posty: 300
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-24, 12:40   

wszędzie tak samo - trzeba się ostro ogarniać w dzisiejszych biedronkach żeby był towar wyłożony+ cena,layout, czystość , jakość O/W ,nacisk na sprzedaż produktów z gazetki :) to wszystko ma działać!! dziś poniedziałek po niedzieli - zaplanowane 3 osoby na rano 1-kasa , 2 kasa + osoba przy pieczywie + kasa , zostaje osoba kierująca która musi wykonać obowiązki , które wyznacza firma...( osa+ inwentaryzacja + ceny + kilka poleceń PSM,Som---> popoludniu tez 3 osoby - schemat podobny do rannego... obrót na dziś 82 tys- wydaje mi się że robi się coraz gorzej... lfl upadnie w tym roku jak dalej tak będzie...mimo starań .;/

[ Dodano: 2020-02-24, 12:44 ]
dodatkowo 22 etaty - 3 osoby na uw ( trzeba przecież wydać zaległy) 2 osoby na ZL (długoterminowe)SKLEP WYSOKOOBROTOWY cel na luty 2,2 mln cud miód ;)
_________________
Nie mowie zegnaj, lecz do zobaczenia...
 
     
Larrikol
[Usunięty]

Wysłany: 2020-02-24, 17:13   

Myślę, że każdy ma jakiś żal w innej kwestii i jeden temat by ogarnąć je wszystkie to zdecydowanie za mało. Każdy przykład tutaj, znajdzie swój odpowiednik w oddzielnym temacie. A forum jest miejscem bardzo do tego odpowiednim.
 
     
@MalaAsia 


Stanowisko:
starszy kasjer

Dołączyła: 08 Wrz 2016
Posty: 1532
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2020-02-24, 22:49   

Larrikol napisał/a:
Myślę, że każdy ma jakiś żal w innej kwestii i jeden temat by ogarnąć je wszystkie to zdecydowanie za mało. Każdy przykład tutaj, znajdzie swój odpowiednik w oddzielnym temacie. A forum jest miejscem bardzo do tego odpowiednim.

Larrikol Masz pomysł gdzie tę dyskusję przenieść to przerzuć, ja się nie mogłam zdecydować do czego by to najbardziej mogło pasować :-D

[ Dodano: 2020-02-24, 22:55 ]
Arizon napisał/a:
MalaAsia, 6/7 zależy, z czego parę osób od 11:30 do 23:30


czyli jest 8/9 osób, a gdyby była z tego połowa to jak się wyrobić? wejście, akcja tematyczna, tak tylko na chłodni, szczyty i stendy przy kasach, po dostawie warzywniak i chłodnia, zamiatanie i obrobienie sklepu i oczywiście gwiazda wieczoru non food + zdjęcie i rozłożenie cen, a na koniec jeszcze umycie podłogi - nie wiem czy czegoś jeszcze nie pominęłam :-D
_________________
Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


phpBB by przemo