Różnice kasjerskie |
Autor |
Wiadomość |
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
0
0
|
Wysłany: 2019-11-01, 11:51
|
|
|
aga40aga napisał/a: | Jestem Nowa na kasie siedzialam dopiero 4 raz. Na rozliczeniu kasetki po zakonczonej zmianie wyszlam prawie 60zl na plusie pierwszy raz.Co teraz bedzie? Jakies konsekwencje poniose? |
uczysz się dopiero, więc spoko, bo kierownicy biorą to pod uwagę, tylko teraz pilnuj się, żeby takie różnice nie pojawiały się nagminnie. Lepiej 2x policzyć niż raz źle wydać. . . |
_________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym |
|
|
|
|
~aga40aga
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2019-11-01, 14:25
|
|
|
niby tak ale to dziwne bo ani ja nie pamietam bym komus za malo wydala a i zadny klient nie zwrocil uwagi ze za malo mu wydalam. Owszem ruch bym masakryczny 5kas otwartych i staralam sie szybko kasowac no ale cos poszlo nie tak.Raport kazali mi napisac " pomylka w wydawaniu" i to puscili dalej |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2019-11-01, 16:35
|
|
|
Jakbyś to zauważyła, to byś nie popełniła błędu... A mimo wszystko, klienci też nie zawsze przeliczają resztę. Po prostu uważaj i nie stresuj się zbytnio, bo to działa w drugą stronę i potrafi prowadzić do kolejnych błędów. Spiesz się powoli ;-) |
|
|
|
|
~Arizon
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2019-11-01, 18:30
|
|
|
Na początku też mi się zdarzały różnice nie wiadomo skąd albo 10 na plus albo 20 na minus po prostu na początku ciężko jest początkowemu kasjerowi ogarnąć kasę co chwilę kody,reszta , coś ktoś od ciebie nagle chcę ,naklejki ,można się w tym pogubić na pewno każdy już miał sytuacje ,że wydawał resztę i w końcu taki był zakręcony ,że do końca dnia myślał czy dobrze się danemu klientowi wydało... |
|
|
|
|
|