Rewizja szafek, torebek i nas samych... |
Autor |
Wiadomość |
Maria Kowalska
|
Wysłany: 2011-06-09, 17:43 Rewizja szafek, torebek i nas samych...
|
|
|
Czy orientuje się może ktoś z Was jak to jest z tymi rewizjami?? Z tego co ja wiem, to jest to bezprawne. Zdarzyło się to komuś z Was?? |
_________________ Luiza |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2011-06-09, 18:08
|
|
|
Maria Kowalska, jest to zgodne z prawem, bo to stanowi regulamin wewnętrzny. Możesz się nie zgodzic, ale wtedy wezwą policję, a jeśli im odmówisz to jest to rażące łamanie regulaminu - i wiadomo co za tym idzie. |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@misiunia_32
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2011-06-09, 18:45
|
|
|
Szafki powinny być zamykane na klucz. Jeżeli nie ma Ciebie w pracy to przy takiej rewizji musi być kierownik lub zastępca i kasjer. A jeżeli jesteś to możesz być przy kontroli swojej szafki |
|
|
|
|
Maria Kowalska
0
0
|
Wysłany: 2011-06-09, 19:03
|
|
|
to że cos jest w regulaminie wewnętrznym firmy nie jest równoznaczne z tym że jest to zgodne z prawem, niestety. Z tego co wiem, to oczywiście szafki mogą sprawdzić, i nic więcej, torebke moge otworzyć ale żaden z kierowników nie ma prawa ręki tam wsadzić ani ochrona, może to tylko zrobic policja, tak samo jak sprawdzenie samochodu. |
|
|
|
|
jan kowalski [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-06-09, 20:12
|
|
|
Dla mnie też zapis o kontroli samochodu jest co najmniej dziwny... |
|
|
|
|
agas8
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2011-06-09, 20:37
|
|
|
U mnie to jest tak, że każdy jak wychodzi do domu pokazuje osobie prowadzącej swoja torebkę, reklamówkę itp , włącznie z pracownikami ochrony. nikt nie ma nic przeciwko.Każdemu zależy na pracy więc się ''poddaje'' tym 'rytuałom' . |
|
|
|
|
@zielonabiedrona
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2011-06-09, 20:53
|
|
|
u nas nic nikomu się nie pokazuje,ale jesteśmy uświadomieni,że tak może się stać i nikt nie ma nic przeciwko.... |
|
|
|
|
Maria Kowalska
0
0
|
Wysłany: 2011-06-09, 21:02
|
|
|
a mi nie podoba sie to za bardzo, jesteśmy w ten sposób traktowani jak złodzieje. Dla mnie jest to upokarzające. Wiem, że są ciężkie czasy, ale nie pozwalajmy na to aby wyprawiali z nami to co się im tylko podoba. |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2011-06-09, 22:18
|
|
|
Maria Kowalska, w poprzedniej firmie gdzie pracowałem trzepali jeszcze bardziej
Musisz do tego przywyknąc
Maria Kowalska napisał/a: | torebke moge otworzyć ale żaden z kierowników nie ma prawa ręki tam wsadzić ani ochrona, może to tylko zrobic policja, tak samo jak sprawdzenie samochodu. |
Owszem ale wroc do mojej pierwszej wypowiedzi, ona wszystko jasno wyjaśnia
Cytat: | Maria Kowalska, jest to zgodne z prawem, bo to stanowi regulamin wewnętrzny. Możesz się nie zgodzic, ale wtedy wezwą policję, a jeśli im odmówisz to jest to rażące łamanie regulaminu - i wiadomo co za tym idzie. |
|
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
|