Young Talent Programmes |
Autor |
Wiadomość |
kasiaaa
Stanowisko: kasjer
|
Wysłany: 2018-02-19, 22:34 Young Talent Programmes
|
|
|
Hej od miesiąca pracuję w biedronce. Jestem po ukończonym liceum z profilem logistyk spedytor. Od niedawna w pracy wiszą plakaty na temat Young Talent Programmes. Kierownik niestety wysyła mnie na stronę programu. Z tego co czytałam to proces rekrutacji jest dość długotrwały. Mam szansę na udział jeśli nie mam studiów. Ktoś z Was również chce tam aplikować a może ktoś już brał w tym udział i podzieli się opinią jak to wygląda? |
|
|
|
|
@robalna6
0
0
|
Wysłany: 2018-02-20, 16:28
|
|
|
Jakby przeczytała Pani na stronie, którą sama Pani podaje, pisze wyraźnie " oferta kierowana jest do studentów oraz absolwentów". Po wyjaśnienie tych dwóch skomplikowanych terminów zapraszam choćby na stronę wikipedia... Pozdrawiam. |
_________________ "Nadzieja- to komfort na , który mnie nie stać" |
|
|
|
|
sygri75
Stanowisko: kierownik sklepu
1
0
|
Wysłany: 2018-02-20, 17:19
|
|
|
wredny kierownik odmawia informacji
jak chcesz aplikować do programu skoro nawet informacji nie potrafisz znależć i czytać ze zrozumieniem |
|
|
|
|
@robalna6
0
0
|
Wysłany: 2018-02-20, 18:23
|
|
|
|
_________________ "Nadzieja- to komfort na , który mnie nie stać" |
|
|
|
|
kasiaaa
0
0
|
Wysłany: 2018-02-20, 21:29
|
|
|
być może dlatego że studia mogę zacząć od marca tylko nie wiem czy jest sens marnować pieniądze na zdobycie wiedzy którą już posiadam. Ale dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi na ten temat |
|
|
|
|
Włodarz
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2018-02-20, 22:11
|
|
|
Wiedza swoją drogą ale liczy się też papier. Ja bym spróbował złożyć podanie może akurat na plus jest na pewno to że pracujesz w firmie. |
_________________ If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go. |
|
|
|
|
miecia
0
0
|
Wysłany: 2018-02-20, 23:02
|
|
|
kasiaaa napisał/a: | być może dlatego że studia mogę zacząć od marca tylko nie wiem czy jest sens marnować pieniądze na zdobycie wiedzy którą już posiadam. Ale dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi na ten temat | hehe a jaka wiedze juz posiadasz hihi liceum to nie wszystko. Mialam juz dziewczyne na sklepie ktora nie rozumiala pojecia wydawania pieniedzy kiedy klient dawal drobne aby nam ulatwic prace. I tez zaczynala studia. Cud nad Wisłą normalnie . |
|
|
|
|
kasiaaa
0
0
|
Wysłany: 2018-02-21, 05:57
|
|
|
miecia napisał/a: | kasiaaa napisał/a: | być może dlatego że studia mogę zacząć od marca tylko nie wiem czy jest sens marnować pieniądze na zdobycie wiedzy którą już posiadam. Ale dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi na ten temat | hehe a jaka wiedze juz posiadasz hihi liceum to nie wszystko. Mialam juz dziewczyne na sklepie ktora nie rozumiala pojecia wydawania pieniedzy kiedy klient dawal drobne aby nam ulatwic prace. I tez zaczynala studia. Cud nad Wisłą normalnie . |
własnie paru znajomych też robi studia z logistyki i materiał na lic jest bardzo podobny do tego co ja już miałam w liceum. Ci po studiach mgr mówili że wykładowcy na egzamin semestralny wysyłali im zestawy pytań w formie testu z zaznaczonymi odpowiedziami. Dlatego właśnie się boje że to będzie po prostu papier i nic więcej. |
|
|
|
|
miecia
0
0
|
Wysłany: 2018-02-21, 08:07
|
|
|
kasiaaa napisał/a: | miecia napisał/a: | kasiaaa napisał/a: | być może dlatego że studia mogę zacząć od marca tylko nie wiem czy jest sens marnować pieniądze na zdobycie wiedzy którą już posiadam. Ale dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi na ten temat | hehe a jaka wiedze juz posiadasz hihi liceum to nie wszystko. Mialam juz dziewczyne na sklepie ktora nie rozumiala pojecia wydawania pieniedzy kiedy klient dawal drobne aby nam ulatwic prace. I tez zaczynala studia. Cud nad Wisłą normalnie . |
własnie paru znajomych też robi studia z logistyki i materiał na lic jest bardzo podobny do tego co ja już miałam w liceum. Ci po studiach mgr mówili że wykładowcy na egzamin semestralny wysyłali im zestawy pytań w formie testu z zaznaczonymi odpowiedziami. Dlatego właśnie się boje że to będzie po prostu papier i nic więcej. | skoro masz takie ulatwienie to trzeba z tego korzystac ale teraz po twojej wypowiedzi ze ci studenci w praktyce beda zwyklymi matolami. |
|
|
|
|
@patogen123
Stanowisko: kierownik okręgu
0
0
|
Wysłany: 2018-02-21, 08:14
|
|
|
To idź studiować coś innego niż logistyka albo rozejrzyj się za inną uczelnią.
Niestety dla wielu pracodawców nadal papier się liczy, nawet taki kupiony. |
|
|
|
|
kasiaaa
0
0
|
Wysłany: 2018-02-21, 15:36
|
|
|
znajomi po mgr którą robili prywatnie mówią że to przedszkole w porównaniu do tego co mieli na studiach na uczelnii prywatnej. Koleżanka powiedziała nawet wprost że wstydzi się mówić że jest magistrem logistyki , bo wiedzę ze studiów wyniosła żadną. Niestety studia dzienne też odpadają. |
|
|
|
|
Włodarz
0
0
|
Wysłany: 2018-02-21, 17:29
|
|
|
kasiaaa jak nie zainwestujesz w siebie teraz to za kilka lat będziesz płakać że tego nie zrobiłaś. Nawet wyrobienie tego papierka to jest zawsze rozwój zawodowy i potencjalny pracodawca też na to patrzy czy rozwijasz siebie czy tylko skończyłam to co miałam i dalej nic bo już wszystko umiem. Jak nie chcesz się uczyć to nie tylko nie płacz kiedyś tam że nie dostaniesz takiej pracy bo potrzebny jest jakiś papierek ;] |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2018-02-21, 23:04
|
|
|
Potencjalny pracodawca teraz patrzy w pierwszej kolejności na umiejętności, bo takich z papierkami to jest na pęczki. Jak się wykazujesz i w trakcie pracy szkolisz już pod skrzydłami pracodawcy to jest super. |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
Włodarz
0
0
|
Wysłany: 2018-02-22, 02:44
|
|
|
kluq wszystko zależy od stanowiska na jakie aplikujesz. Na pewne stanowiska mając kosmiczne umiejętności i referencje możesz się nie dostać bo nie będziesz miał papierka |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2018-02-23, 16:12
|
|
|
Chyba pleców |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
|