|
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki
|
mam pomysł |
Autor |
Wiadomość |
dechaon
Stanowisko: z-ca kierownika
|
Wysłany: 2017-08-05, 10:04 mam pomysł
|
|
|
Pamietaie strajk 1 maja ??
Coś sie zmieniło ? umnie tylko na gorsze ...
Więc mam inny pomysł , w biedronce pracuje wedlóg wujka google 55 tys pracowników(dane na 2014 r więc teraz bedzie ich więcej )
Jakie straty najbardziej bola każda firme ?? SPADEK OBROTÓW !!!!!!!
Więc mam taką obcję załóżmy ze od 1 września , my pracownicy przestaniemy robić zakupy w bieedronce ...
Załóżmy umnie sredni koszyk na rejonie jest 14 zł , i tyle samo dzienie wydaje pracownik w sklepie (niewazne czy to sa fajki , zywnosc itp oczywiscie srednio ).
Wiadomo nie każdy weżnie w tym udział , po zadaleko do lidla czy netto , albo gdzieś indziej zadrogo(co rozumiem doskonale) , przypuśmy ze w tym pomyle weżnie udział 30 tys osób ..
Policzmy 30,000 razy 14 zł daje nam to 420 tys dzienie , a w czałym wrzeniu daje nam to 12,600,000 zł..Wiem ze to niewiele ale zawsze co ...
Wiem ze usłysze ze to sa 12 skalepów milionowych ....
Ale pamietajcie w tych obliczeniach sa sami pracownicy , nie licze żon(które robia zakupy dla ałych rodzin , czyli wydaja więcej ) , mężów , dzieci , którzy również moga przestac robic zakupy lub wasi znajomi za wasza namową, w sklebach biedronki ...
Co myślicie o takim pomyśle ???? |
|
|
|
|
Waffen77
Stanowisko: kierownik sklepu
1
0
|
Wysłany: 2017-08-05, 10:26
|
|
|
Nakpierw radziłbym zapoznać się ze słownikiem a pózniej planować strajki... |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2017-08-05, 10:27
|
|
|
dechaon, chyba się źle czujesz... >:D |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@patogen123
Stanowisko: kierownik okręgu
0
0
|
Wysłany: 2017-08-05, 13:35 Re: mam pomysł
|
|
|
dechaon napisał/a: |
Policzmy 30,000 razy 14 zł daje nam to 420 tys dzienie , a w czałym wrzeniu daje nam to 12,600,000 zł..Wiem ze to niewiele ale zawsze co ...
|
Czyli jakieś 2,5 promila obrotów Biedronki?
Dla porównania:
https://www.money.pl/gosp...,0,2303738.html
W pierwszym kwartale tego roku mieli obroty o 10% większe niż w pierwszym kwartale poprzedniego roku.
Nawet jeżeli by mieli się przejąć tymi promilami to i tak nie byli by w stanie stwierdzić, że w ogóle je stracili czyli musieliby uwierzyć pracownikom na słowo, że przestali ci przestali kupować w Biedronkach. |
|
|
|
|
@makota
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2017-08-05, 22:58 Re: mam pomysł
|
|
|
dechaon napisał/a: | Pamietaie strajk 1 maja ??
Coś sie zmieniło ? umnie tylko na gorsze ...
Więc mam inny pomysł , w biedronce pracuje wedlóg wujka google 55 tys pracowników(dane na 2014 r więc teraz bedzie ich więcej )
Jakie straty najbardziej bola każda firme ?? SPADEK OBROTÓW !!!!!!!
Więc mam taką obcję załóżmy ze od 1 września , my pracownicy przestaniemy robić zakupy w bieedronce ...
Załóżmy umnie sredni koszyk na rejonie jest 14 zł , i tyle samo dzienie wydaje pracownik w sklepie (niewazne czy to sa fajki , zywnosc itp oczywiscie srednio ).
Wiadomo nie każdy weżnie w tym udział , po zadaleko do lidla czy netto , albo gdzieś indziej zadrogo(co rozumiem doskonale) , przypuśmy ze w tym pomyle weżnie udział 30 tys osób ..
Ale pamietajcie w tych obliczeniach sa sami pracownicy , nie licze żon(które robia zakupy dla ałych rodzin , czyli wydaja więcej ) , mężów , dzieci , którzy również moga przestac robic zakupy lub wasi znajomi za wasza namową, w sklebach biedronki ...
Co myślicie o takim pomyśle ???? |
taa... na złość mamie odmrożę sobie uszy... ja myślę,że to pomysł z d.py. |
_________________ klient w krawacie jest mniej awanturujący się |
|
|
|
|
brodacz1989
Stanowisko: były pracownik
1
0
|
Wysłany: 2017-08-07, 15:27
|
|
|
ostatnia fala upałów niektórym dała się mocno w kość. proponuję zimny okład na czółko i parę dni wolnego od internetu :D |
_________________ bądźmy ubodzy, ale nie głupi... |
|
|
|
|
sygri75
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2017-08-07, 19:53
|
|
|
premię dostajemy od obrotu przełożonego na budżet to faktycznie zaskoczymy firmę >:D
Dla Twojej informacji 100000 pracowników jako z-ca powinieneś wiedzieć z listu dyrektora, nie ty się tłumaczysz z koszyka tylko twój ks, |
|
|
|
|
Fazimodo
0
0
|
Wysłany: 2017-08-07, 21:44
|
|
|
100tys to jest ale w całym jeronimo martins, łącznie ze sklepami w Portugalii i Kolumbii.
Autora tematu dobrze poniosło z tym poronionym pomysłem, biedronka nawet by tego nie zauważyła że pracownicy przestali robić zakupy |
|
|
|
|
andziazet1@
0
0
|
Wysłany: 2017-08-07, 21:47
|
|
|
Dokładnie list od dyrektora był więc osoba w pełni poinformowana pisze, ale rób co chcesz, każdy i tak robi zakupy gdzie chce, a że dbamy o budżet swoich sklepów to wiadomo, że kasę zostawiamy w 🐞 |
|
|
|
|
~robbert83
0
0
|
Wysłany: 2017-08-08, 10:34
|
|
|
Po pracy zawsze robię zakupy w biedrze, mam jeszcze latać i czas tracić bo niby portugal się na mnie dorabia, tak dorobi się jakiś niemiec czy francuz lub jak mnie poniesie to jakaś Krystyna z warzywniaka:) A co do nie robienia zakupów to jak mam wolne czy urlop to biedronke omijam szerokim łukiem, więc reakcja firmy jest bo podobno nie dają urlopów |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
phpBB by
przemo
|