zaczyna sie psuć .... |
Autor |
Wiadomość |
@Blondi86
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 01 Lis 2010 Posty: 787
0
0
|
Wysłany: 2011-04-02, 21:10
|
|
|
DarkSide, a niech sprawdzają , narazie jest dobrze jak jest |
|
|
|
|
@fryndzel
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 386
0
0
|
Wysłany: 2011-04-02, 22:07
|
|
|
jeśli jest kontrola wewnetrzna to sprawdza też zgodność towaru z fifo. idzie np na majonez i sprawdza czy jest wg dat |
|
|
|
|
@Blondi86
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 01 Lis 2010 Posty: 787
0
0
|
Wysłany: 2011-04-02, 22:13
|
|
|
haha u nas napewno nie ma wg dat zreszta u nas tak szybko wszystko schodzi ze daty robią roznice tylko w nabiale i zamrazarkach |
|
|
|
|
@Virus
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 314
0
0
|
Wysłany: 2011-04-02, 22:36
|
|
|
u Nasz tez nie ma wszędzie wg fifo, choć raz przestawialiśmy wszystko przed przyjazdem KO i cały sklep poukładać ;/ ale tak czy siak ile przecież klienci przestawiają towaru ;/ |
_________________ Wszyscy gramy do jednej siatki, za 8 groszy!! |
|
|
|
|
askakoll
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 31 Mar 2011 Posty: 12
0
0
|
Wysłany: 2011-04-02, 22:54
|
|
|
To gratuluję zamówień, jak fifo niepotrzebne tzn. że dostępności też nie ma, bo jak by była dostępność, a fifo się nie przestrzega, to prędzej czy później towar do odpisu pójdzie >:D |
_________________ askakoll |
|
|
|
|
Kacperos
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 25 Sty 2010 Posty: 300
0
0
|
Wysłany: 2011-04-02, 23:51
|
|
|
yhm ... czyli nie mam argumentów by się stawiać kierowniczce ale przyznam ze przekładanie konserw itd. jest meczące ale co nas nie zabije to nas wzmocni pozdro elita |
_________________ Nie mowie zegnaj, lecz do zobaczenia... |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 08:11
|
|
|
Kacperos, no męczące, ale to też zależy od osób co zamawiają. Bo jeśli masz prawie full w półce a ktoś zamówi 2 kartoniki konserwy i przyjdzie z inną datą to wiadomo trochę trzeba łapkami poprzebierac. Natomiast, jeśli poczekają aż zejdzie towar prawie całkiem (tyle żeby nie brakło) to wtedy miło się wyciągnie 2 stare konserwy a poukłada resztę nowych :D |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@Blondi86
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 01 Lis 2010 Posty: 787
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 08:22
|
|
|
Nie wiem czemu ale u mnie żadnych konserw się nie przekłada, tylko nabiał i mięso datami się układa a resztę się kładzie tak jak się zmieści nigdy nie było przypadku żeby konserwy się przeterminowały czy coś podobnego |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 08:42
|
|
|
Blondi86, ja znam przypadek kiedy piwo się przeterminowało, ale to jak jeszcze były chłodziarki na piwa :D |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@fryndzel
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 386
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 09:02
|
|
|
Blondi86 jeżeli jestes na wysokoobrotowym sklepie to moze to jakos schodzi ale na mniejszych sklepach bez fifo dlugo nie da sie pociągnąć |
|
|
|
|
@Blondi86
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 01 Lis 2010 Posty: 787
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 09:06
|
|
|
fryndzel, no właśnie. jestem na bardzo wysokoobrotowym i dlatego chyba, u nas na bierzaco wszystko schodzi |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 09:11
|
|
|
Blondi86, do czasu bo nie daj boże podczas układaniu towaru wejdzie KO lub kto inny wyżej i zobaczy że fifo ktoś nie stosuje, to Wam bankowo nagranie z kamer sprawdzą -.- |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
@Blondi86
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 01 Lis 2010 Posty: 787
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 09:49
|
|
|
DarkSide, to trudno się mówi Kierownik sklepu nie karze tak układać więc my nie musimy tak robić :D i jest dobrze na tyle towaru co jest u nas i to dziennie wszystko schodzi co jest więc nawet takie układanie bez sensu bo zaraz tego nie ma a w nocy nowa dostawa |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 09:55
|
|
|
Blondi86, Ale w razie kontroli to kierownik powie czemu tak nie robicie, bo bedzie sam sie bronił Ale trzeba byc dobrej myśli |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
askakoll
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 31 Mar 2011 Posty: 12
0
0
|
Wysłany: 2011-04-03, 10:00
|
|
|
Blondi 86 Gratuluję luzu w pracy, ale proponuję Ci przeczytać jeszcze raz swoją umowę, w której masz napisane, że do Twoich obowiązków należy dbanie o standardy firmy, a fifo jest również takim standardem - co znowu widnieje jak byk w podręczniku kasjera. Zajrzyj do tych lektur i wszystkim, którzy tak robią to polecam. No niestety, ale nie płacą nam za wkładanie w półki towaru, tylko za odpowiednie wkładanie w półki. Moi drodzy ja wiem, że to może jest męczące, ale niestety tak trzeba... Byłem kasjerem trzy lata i nawet głupie groszki przekładałem, żeby kolejka fifo była zachowana. Wszyscy się ze mnie śmiali, ale teraz to ja jestem kierownikiem :D |
_________________ askakoll |
|
|
|
|
|