To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Ostatnie wydarzenia - Odpiek pieczywa

Rico77 - 2013-02-01, 19:04

Pewnie, że lecą, komu opłacałoby się inwestować we własne piekarnie? Jestem ciekawy jak można zrobić ciastko mrożone jak nasz sernik z morelą, który po wypieczeniu rozpływa się w ustach? :rool: Taka rzecz, a pokazuje potencjał pieczywa mrożonego, a nasze chleby? Przecież też są bardzo dobre.

Larrikol, wspominałaś o warzywach. Jest to nasz odwieczny problem i nowy podręcznik pozwala. Sanepid przyczepia się, bo ciężko na sklepie spełniać wymogi rozporządzenia UE 852/2004. Nie są one tak restrykcyjne, jak wyolbrzymiają to kobiety podczas kontroli, ale podstawowe warunki czystości muszą być. Na szczęście w części sklepów zostały takie wprowadzone, a magazyny na nowych sklepach są już tak robione, że możesz śmiało kroić na stole na odpisy. Jednak w razie kontroli lepiej zupełnie nic nie mieć na tym stole ;)

Anonymous - 2013-02-01, 19:25

Slyszalam, ze w ogole mamy niedlugo porcjowac klientom warzywa wedle ich zyczenia. Bedzie chcial pol kapusty? prosze bardzo... chore to. A podrecznik nawet jak nie pozwalal, to i tak po cichaczu porcjowalismy, bo co wywalic pol ananasa, to nie calego, a w miesiacu takich polowek sie nazbiera :)
lokii - 2013-02-02, 00:31

nowy podrecznik pozwala na porcjowanie wszystkich duzych owocow i warzyw na zyczenie klienta
kr ma wyznaczyc miejsce i w najblizszym czasie dojada tabliczki z opisem tego miejsca

fruzia1 - 2013-02-02, 11:48

Niedługo będziemy pewnie jeszcze obierać i na frytki kroić ziemniaczki dla naszych ukochanych klientów , siekać cebulkę, żeby klient nie musiał nad nią płakać.
ondrasz - 2013-02-02, 12:55

no to jest myśl :D
i oczywiście przy kliencie pakować hermetycznie żeby swoich właściwości nie traciły :D Byłbym stałym klientem jako beztalencie w dziedzinie ładnego i szybkiego siekania :)

fruzia1 uważaj bo jak góra czyta to.... zaraz zrobią parę pilotażowych sklepów a potem wprowadzą to powszechnie przy okazji obcinając po etacie na każdy sklep :P

michalek710 - 2013-02-02, 19:55

to jak ku... ktos bedzie chciał pół ogórka to mam mu pokroic ??:D
Hell - 2013-02-02, 20:03

Jak pół to pół biedy, gorzej jak będzie chciał 20 dkg :D
fruzia1 - 2013-02-02, 20:32

Od razu zrobić mizerię będzie trzeba lub proponuje krojenie jarzyn na sałatkę jarzynową, smarowanie kromek chleba masłem itp... a w ogóle to może punkt gotowania posiłków dla leniwych klientów jakieś gołąbki, pierożki, krokieciki wszystko fresz i focus
Hell - 2013-02-02, 21:08

Ta, a w przyszłym roku dojdzie mleko prosto od krowy >:D
fruzia1 - 2013-02-02, 22:12

no i oprócz mleka jeszcze kawkę będziemy serwować . Jednemu espresso innemu capuccino a jeszcze innemu late no i koniecznie gorąca czekoladę.Jednak my biedroneczki jesteśmy skarbnicą cudownych pomysłów dla góry nieprawdaż?
lokii - 2013-02-03, 00:28

lenka* napisał/a:
Ta, a w przyszłym roku dojdzie mleko prosto od krowy >:D


a po wyeksploatowaniu gulasz wolowy i inne elementy :P

Bella - 2013-02-03, 10:30

A dla klientów z Azji hot dogi z tych kundelków co czasem przemycą się same do sklepu! Może jeszcze żywe ryby, najlepiej z pobliskiego stawu. U nas klienci pytają jak my ten chleb robimy to mówię że to tajemnica firmy, a obok kartony puste po chlebie leżą :D :D
DarkSide - 2013-02-03, 23:44

Nie zbaczajcie od tematu "odpiek pieczywa" -.-
Anonymous - 2013-02-05, 16:33

Tak na prawdę to mrożenie jest dobrym sposobem przechowywania i jak dla mnie lepsze rozmrożone ciasto, niż wczorajsza bułka.. Tyle, że w sklepach często warunki przechowywania mrożonek, rozmrażania, czy ponownego zamrażania wołają o pomstę do nieba. Nie chcę nawet pytać, co stało się z tym rozmrożonym chlebem, który dzięki sanepidowi nie mógł być upieczony;p
fruzia1 - 2013-02-05, 16:47

Zapewne poszedł w kubeł jak wszystko co jest w biedronkach wycofywane ,


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group