Ostatnie wydarzenia - Odpiek pieczywa
Rico77 - 2013-02-01, 19:04
Pewnie, że lecą, komu opłacałoby się inwestować we własne piekarnie? Jestem ciekawy jak można zrobić ciastko mrożone jak nasz sernik z morelą, który po wypieczeniu rozpływa się w ustach? :rool: Taka rzecz, a pokazuje potencjał pieczywa mrożonego, a nasze chleby? Przecież też są bardzo dobre.
Larrikol, wspominałaś o warzywach. Jest to nasz odwieczny problem i nowy podręcznik pozwala. Sanepid przyczepia się, bo ciężko na sklepie spełniać wymogi rozporządzenia UE 852/2004. Nie są one tak restrykcyjne, jak wyolbrzymiają to kobiety podczas kontroli, ale podstawowe warunki czystości muszą być. Na szczęście w części sklepów zostały takie wprowadzone, a magazyny na nowych sklepach są już tak robione, że możesz śmiało kroić na stole na odpisy. Jednak w razie kontroli lepiej zupełnie nic nie mieć na tym stole
Anonymous - 2013-02-01, 19:25
Slyszalam, ze w ogole mamy niedlugo porcjowac klientom warzywa wedle ich zyczenia. Bedzie chcial pol kapusty? prosze bardzo... chore to. A podrecznik nawet jak nie pozwalal, to i tak po cichaczu porcjowalismy, bo co wywalic pol ananasa, to nie calego, a w miesiacu takich polowek sie nazbiera
lokii - 2013-02-02, 00:31
nowy podrecznik pozwala na porcjowanie wszystkich duzych owocow i warzyw na zyczenie klienta
kr ma wyznaczyc miejsce i w najblizszym czasie dojada tabliczki z opisem tego miejsca
fruzia1 - 2013-02-02, 11:48
Niedługo będziemy pewnie jeszcze obierać i na frytki kroić ziemniaczki dla naszych ukochanych klientów , siekać cebulkę, żeby klient nie musiał nad nią płakać.
ondrasz - 2013-02-02, 12:55
no to jest myśl :D
i oczywiście przy kliencie pakować hermetycznie żeby swoich właściwości nie traciły :D Byłbym stałym klientem jako beztalencie w dziedzinie ładnego i szybkiego siekania
fruzia1 uważaj bo jak góra czyta to.... zaraz zrobią parę pilotażowych sklepów a potem wprowadzą to powszechnie przy okazji obcinając po etacie na każdy sklep
michalek710 - 2013-02-02, 19:55
to jak ku... ktos bedzie chciał pół ogórka to mam mu pokroic ??:D
Hell - 2013-02-02, 20:03
Jak pół to pół biedy, gorzej jak będzie chciał 20 dkg :D
fruzia1 - 2013-02-02, 20:32
Od razu zrobić mizerię będzie trzeba lub proponuje krojenie jarzyn na sałatkę jarzynową, smarowanie kromek chleba masłem itp... a w ogóle to może punkt gotowania posiłków dla leniwych klientów jakieś gołąbki, pierożki, krokieciki wszystko fresz i focus
Hell - 2013-02-02, 21:08
Ta, a w przyszłym roku dojdzie mleko prosto od krowy >:D
fruzia1 - 2013-02-02, 22:12
no i oprócz mleka jeszcze kawkę będziemy serwować . Jednemu espresso innemu capuccino a jeszcze innemu late no i koniecznie gorąca czekoladę.Jednak my biedroneczki jesteśmy skarbnicą cudownych pomysłów dla góry nieprawdaż?
lokii - 2013-02-03, 00:28
lenka* napisał/a: | Ta, a w przyszłym roku dojdzie mleko prosto od krowy >:D |
a po wyeksploatowaniu gulasz wolowy i inne elementy
Bella - 2013-02-03, 10:30
A dla klientów z Azji hot dogi z tych kundelków co czasem przemycą się same do sklepu! Może jeszcze żywe ryby, najlepiej z pobliskiego stawu. U nas klienci pytają jak my ten chleb robimy to mówię że to tajemnica firmy, a obok kartony puste po chlebie leżą :D :D
DarkSide - 2013-02-03, 23:44
Nie zbaczajcie od tematu "odpiek pieczywa" -.-
Anonymous - 2013-02-05, 16:33
Tak na prawdę to mrożenie jest dobrym sposobem przechowywania i jak dla mnie lepsze rozmrożone ciasto, niż wczorajsza bułka.. Tyle, że w sklepach często warunki przechowywania mrożonek, rozmrażania, czy ponownego zamrażania wołają o pomstę do nieba. Nie chcę nawet pytać, co stało się z tym rozmrożonym chlebem, który dzięki sanepidowi nie mógł być upieczony;p
fruzia1 - 2013-02-05, 16:47
Zapewne poszedł w kubeł jak wszystko co jest w biedronkach wycofywane ,
|
|
|