Praca w Biedronce - Szkolenie na stanowisko kierownicze II Etap
Maefistofeles25 - 2016-03-01, 20:33
otwiersz sklep, odbijasz sie do pracy razem z pracownikiem, zbierasz druki z kas, podpinasz pod druki, chowasz do segregatora, w tym czasie każesz kasjerowi wypiekać. Przyjmujesz dostawce pieczywa, uzupełniasz książke kkw, obchód sklepu, najlepiej wprowadzić od razu sobie PZ i zamówić pieczywo. Przychodzi reszta kasjerów, rozdajesz kasetki, Jak wydasz wszystkie to przeliczasz co zostało w sejfie, potwierdasz sejf. Pamiętaj o wyznaczenie osoby do odpieku. Potem nie wiem jaki jest u Ciebie schemat, zostaje pilnowanie czy jest dostępność pieczywa, przyjmujesz dostawę, kasjerzy rozkładają dostawe ty albo im pomagasz albo zaczynasz robić zamówienie. Przeczytaj pocztę, smsy, telefon przy sobie i dalej luz
marta1 - 2016-03-01, 20:34
nie zapomnij otworzyć sklepu i wpuścić klientów :D
powodzenia , dasz radę
Maefistofeles25 - 2016-03-01, 20:39
Bez klientów będzie o wiele łątwiej ;D
zmijka - 2016-03-01, 20:42
dzięki bardzo wszystkim jutro wpadnę zdać relację
Maefistofeles25 - 2016-03-02, 16:34
Jak tam Żmijka ?
zmijka - 2016-03-03, 19:43
hej ten dzień był dziś ,przełożyła kierowniczka gdyż stwierdziła że poćwiczymy bilans i grafik ,i wiecie co niepotrzebnie się stresowałam,dałam radę .Kurczę jaka jestem zadowolona dziękuję wszystkim za rady
marta1 - 2016-03-03, 19:59
zmijka, nie dziękuj , nie ma za co , łatwo jest udzielać rad ale trudniej stanąć przed wyzwaniem i poradzić sobie ze stresem . Ty dałaś radę i ważne jest to że potrafisz się z tego cieszyć , to bardzo cenne w naszej robocie
brodacz1989 - 2016-03-03, 21:08
Stres to jest jak dzien wczesniej jestes kasjerem i nagle sie dowiadujesz ze masz podpisac aneks i samodzielnie poprowadzic zmiane ;p
EMILIAKK - 2016-03-06, 11:01
moj egzamin na zks juz 9 tego ! strasznie sie boje.. :x .^.
Maefistofeles25 - 2016-03-06, 12:50
daj znać jak poszło i oco pytali Ja czekam żeby posłali mnie na sklep szkoleniowy.
Zdałem egzamin 1 w grudniu , szkole się od października ;D
makota - 2016-03-06, 23:00
EMILIAKK napisał/a: | moj egzamin na zks juz 9 tego ! strasznie sie boje.. :x .^. |
a pierwszy czy drugi?
Evita - 2016-03-07, 10:47
Maefistofeles25, jakie miasto?
[ Dodano: 2016-03-07, 10:49 ]
Maefistofeles25 napisał/a: | otwiersz sklep, odbijasz sie do pracy razem z pracownikiem, zbierasz druki z kas, podpinasz pod druki, chowasz do segregatora, w tym czasie każesz kasjerowi wypiekać. Przyjmujesz dostawce pieczywa, uzupełniasz książke kkw, obchód sklepu, najlepiej wprowadzić od razu sobie PZ i zamówić pieczywo. Przychodzi reszta kasjerów, rozdajesz kasetki, Jak wydasz wszystkie to przeliczasz co zostało w sejfie, potwierdasz sejf. Pamiętaj o wyznaczenie osoby do odpieku. Potem nie wiem jaki jest u Ciebie schemat, zostaje pilnowanie czy jest dostępność pieczywa, przyjmujesz dostawę, kasjerzy rozkładają dostawe ty albo im pomagasz albo zaczynasz robić zamówienie. Przeczytaj pocztę, smsy, telefon przy sobie i dalej luz |
Ja bym zrobiła obchód na początku zaraz po odbiciu, reakcja na ewentualne zdarzenia/awarie wpływa na dalszy plan dnia, ustalenie priorytetów i wydawanie poleceń
EMILIAKK - 2016-03-07, 13:22
Juz drugi ostatni z dystryktem:P :rool:
[ Dodano: 2016-03-07, 13:25 ]
Maefistofeles25 napisał/a: | daj znać jak poszło i oco pytali Ja czekam żeby posłali mnie na sklep szkoleniowy.
Zdałem egzamin 1 w grudniu , szkole się od października ;D |
strasznie dlugo sie szkolisz.. ja zdalam 1 egz 13 lutego i zaraz po tym na szkoleniowy.
Maefistofeles25 - 2016-03-07, 15:57
Wiem że strasznie długo ale to przez kierownictwo na sklepie od października mamy już 3 kierownika, w między czasie zmiana rejonów, koniec kwartału, okres przedświąteczny itp
No od kwietnia mam iść na sklep szkoleniowy i egzamin.
[ Dodano: 2016-03-07, 15:58 ]
Evita , Warszawa, rejon w02
EMILIAKK - 2016-03-07, 16:16
Moge Wam narazie powiedziec co mialam na egzaminie wstepnym monitorowanym przez Kiero od Szkolen:) Mowila ze to wszystko bedzie na egzaminie.
A wiec: Zamowienia na oferte wybranych indeksów i zrobienie estymacji, zrobic obchod sklepu i opisac kazda grupe towarowa, omowic raport operacyjny, omowic baze Workflow, Rw- co na pozostale i co na potrzeby własne. Omowic etapy inwentaryzacji. W OHR pytania do bilansu co bierzemy pod uwage jakich procedur sie trzymac i to samo do grafiku. Punkty krytyczne audytu, i co robic aby je zminimalizowac.
Zasady reklamacji. System premiowy omowic dla kasjera, ks i zks.
Pytania odnosnie zwiekszenia sprzedazy, co wplywa na straty i jakie mamy straty. Co wiesz o zarzadzaniu. Sytuacje niestandardowe na sklepie. Jak motywowac pracownika do pracy.
Kilka zagadnien z maretu, harmonogram dostaw, raport 157 i chyba wszystko co pamietam. Trzeba pamietac zeby powiedziec o celach firmy i o tym ze glownym celem w roku 2016 jest realizacja budzetu i poprawa efektywnosci i produktywnosci.
|
|
|