Pierwsze dni w pracy... - Pytania związane z praca na kasie
Hell - 2015-03-05, 18:48
Kody databar spróbuj tak jak pisze Mirabe, trzeba by pokombinować.
HejaBanana - 2015-03-05, 19:10
Dziękuję Wam, kochani jesteście :*
Chcę pracować na kasie sprawnie, aby nie stresować się i nie denerwować , że czegoś nie wiem i muszę dzwonić z głupotą.
Czyli wszystkie mięsne/rybne produkty wymagają przepisania WAGI i kodu kreskowego lub krótkiego i plu.
Czy są jakieś gdzie nie muszę wpisywać wagi, tylko sam kod kreskowy?????
jakihno - 2015-03-05, 20:05
Nie pracuje za długo, raptem 3 miesiące, a i na kasie siadam zazwyczaj jako jeden z ostatnich, ale jak cos nie wchodzi, a nie mam/nie znam krotkiego to przepisuje wszystkie cyferki, łacznie z tymi w nawiasach. wydaje mi sie to szybsze niz myslenie ktore tu wbic a ktore pominac
marta1 - 2015-03-05, 20:12
Wszystkie które są "niewagowe" np takie jak pepsi której mój skaner nie czyta :D
aneta8702 - 2015-03-05, 20:18
HejaBanana napisał/a: | a jak z tym łososiem????
Bez używania krótkiego kodu, tylko jak bym chciała zgodnie z opakowaniem to jak to wygląda?
Bo ten kod jest kosmiczny jakiś. :szcz
ena: |
wbijasz wage czyli np 0,344 ilosc 138 to jest krotki kod
Mirabe - 2015-03-07, 21:24
HejaBanana napisał/a: | Dziękuję Wam, kochani jesteście :*
Chcę pracować na kasie sprawnie, aby nie stresować się i nie denerwować , że czegoś nie wiem i muszę dzwonić z głupotą.
Czyli wszystkie mięsne/rybne produkty wymagają przepisania WAGI i kodu kreskowego lub krótkiego i plu.
Czy są jakieś gdzie nie muszę wpisywać wagi, tylko sam kod kreskowy????? |
HejaBanana, z tego co się orientyuję, wagę trzeba pisac zawsze kiedy masz na produkcie cenę sugerowaną. Dptyczy to wiekszosci prosduktow z zamrazarek w zoltych pojemnikach i na tackach, makreli wedzonej, wszelkich pęt kiełbas itp itd.
andzia91 - 2015-11-15, 11:49
To ja mam inne pytanie. Jest sytuacja, podchodzi klient i pyta się czy mogę na kasie sprawdzić cenę. Idzie to zrobić bez wbicia na rachunek?
marta1 - 2015-11-15, 11:53
Masz klawisz "sprawdź cenę"
etaba - 2015-11-15, 14:39
U nas klawisz " euro" , albo sprawdzam i wycofuję zeskanowany towar.
andzia91 - 2015-11-15, 16:33
Chyba klawisz euro u nas jest właśnie. Muszę bardziej się przyjrzeć. Też tak robiłam, że sprawdzałam i zeskanowany towar po prostu wycofuje.
Może to jest głupie pytanie, ale nikt mi nie pokazał tą czarną skrzynkę... Czy to ten czarny "kloc" w obudowie pod kasą, ze szczeliną na 100 i 200?
Mariano - 2015-11-15, 17:11
Tak, to skrzynka mniej więcej o rozmiarach 10x30x25cm, zazwyczaj podczepiona pod blatem kasy, w pobliżu taśmy lub gdzieś koło dzwonka (zawsze przymocowana do blatu)
I wrzucasz tam również 50-tki, jeżeli masz ich za dużo w kasetce.
Monisiaczek27 - 2015-11-27, 18:18
Hej dzisiaj był mój 3 dzień pracy i znów wykładałam towar a na kasie wogole sie nie uczyłam narazie ? a jak u was było chyba dziwnw to trochę ???
Hell - 2015-11-27, 18:43
Dostałaś podręcznik kasjera?
Monisiaczek27 - 2015-11-27, 18:44
tak
marta1 - 2015-11-27, 19:19
Proponuję przeczytać jest tam dużo przydatnych informacji i na zakończenie Twojego szkolenia będziesz miała egzamin z tegoż podręcznika . Praca na kasie wg podręcznika to dopiero 5 dzień szkolenia , chociaż różnie to bywa , wszystko zależy od Twojego ks . Kasę szybko ogarniesz to chyba najłatwiejszy obszar naszej pracy , wszystkie kody wkute na blaszkę , znajomość asortymentu , sprawne łapki i jeszcze nie raz będziesz miała dosyć tej kasy której nie możesz się tak doczekać . Życze dużo wytrwałości
|
|
|