Ostatnie wydarzenia - Odpiek pieczywa
realistka - 2013-01-16, 12:54 Temat postu: Odpiek pieczywa Szukałam tego tematu ale chyba go jeszcze nikt nie poruszał,mam pytania w zawiązku z piecem na pieczywo,który mają nam stawiać w tym miesiącu
-jak wygląda procedura wypieku,czy pieczemy cały dzień czy tylko w jakiś danych godzinach
-co z czyszczeniem pieca,czy jest go ciężko wyszorować
-czy zwiększyła się przez to sprzedaż pieczywa
Trochę się martwimy,4 osoby na zmianie, 3 kasy chodzą,towar do rozłożenia,porządek na o/w,oferta NF-masakra i kto to ma zrobić ;(
gregori0708 - 2013-01-16, 13:01
przyłącze się do pytania też mnie to interesuje i również w tym miesiącu mamy stawiany piec ...
Kacperos - 2013-01-16, 13:16
własnie! miejsce juz zrobiłem na piec... ;p 8)
Mała82 - 2013-01-16, 13:25
Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło
realistka - 2013-01-16, 14:35
Jednym słowem Sajgon bo stawiają na produktywność i trzeba ciąć etaty ;( ta firma spadła tak nisko,że już niżej się nie da bo nie ma takiej możliwości >:D
Anonymous - 2013-01-16, 17:18
Mała82 napisał/a: | Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło |
Zapomniałaś napisać kiedy ogrzewacie niesprzedane pieczywo, by wyglądało na świeże >:D
Mała82 - 2013-01-16, 18:02
Nie odgrzewamy pod groźbą zawiśnięcia na suchej gałęzi
Anonymous - 2013-01-16, 18:10
Jasne
marta1 - 2013-01-16, 22:02
ojej to mnie to też niedługo czeka ;(
lokii - 2013-01-16, 22:06
Mała82 napisał/a: | Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny |
dzien dobry
primo
jak sie piec myje to sie polki wklada do srodka i tez sie myja nic nie trzeba szorowac
primo
sprzedazy pieczywa jakos wiekszej nie widac a dzisiaj do nas dotarl pierwszy probny podrecznik wypieku i wychodzi z niego ze kolejne papiery beda do wypelnienia a nie tak jak teraz wg potrzeby i bez harmonogramu
primo
Koza - 2013-01-17, 11:24
U nas piec gdzieś od miesiąca z kawałkiem stoi.No cóż,początki nie były łatwe,bo ciężko było przewidzieć jak będzie wyglądała sprzedaż nowego produktu i ile go ''wyprodukować''. Teraz wszystko mamy obcykane i przy zgranym zespole nie widzę problemu z wypiekiem.Jedna osoba na zmianie jest odpowiedzialna za załadunek pieca i pilnowanie dostępności asortymentu.Rozładowuje ten,co akurat jest wolny.Dobra komunikacja werbalna i dobrze jest.Pieczywo sprzedaje się świetnie.Tylko faktycznie boli,że odgrzewać nie można :nie: Kolejne jawne marnotrawstwo.Ja osobiście ubóstwiam ciepły chlebek Alpejski.
A że dodatkowa robota?Przecież wszyscy wiemy jak wygląda praca w Biedronce-z piecem czy bez ZAWSZE jest co robić 8)
wilku - 2013-01-17, 22:14
a jakie biedronki go dostaną te wysoko obrotowe czy wszystkie ? :p
Anonymous - 2013-01-18, 10:10
Zwiększyły się rodzaje pieczywa (bułki,chleb)?
Mała82 - 2013-01-18, 22:07
Ostatnio dali jakieś nowe jedne z kapustą i drugie z dżemem
marta1 - 2013-01-18, 23:03
dostają wszystkie
|
|
|