To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Ostatnie wydarzenia - Odpiek pieczywa

realistka - 2013-01-16, 12:54
Temat postu: Odpiek pieczywa
Szukałam tego tematu ale chyba go jeszcze nikt nie poruszał,mam pytania w zawiązku z piecem na pieczywo,który mają nam stawiać w tym miesiącu :(
-jak wygląda procedura wypieku,czy pieczemy cały dzień czy tylko w jakiś danych godzinach
-co z czyszczeniem pieca,czy jest go ciężko wyszorować
-czy zwiększyła się przez to sprzedaż pieczywa
Trochę się martwimy,4 osoby na zmianie, 3 kasy chodzą,towar do rozłożenia,porządek na o/w,oferta NF-masakra i kto to ma zrobić ;(

gregori0708 - 2013-01-16, 13:01

przyłącze się do pytania też mnie to interesuje i również w tym miesiącu mamy stawiany piec ...
Kacperos - 2013-01-16, 13:16

własnie! miejsce juz zrobiłem na piec... ;p :em29: 8) :P ;)
Mała82 - 2013-01-16, 13:25

Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło
realistka - 2013-01-16, 14:35

Jednym słowem Sajgon :szczena: bo stawiają na produktywność i trzeba ciąć etaty ;( ta firma spadła tak nisko,że już niżej się nie da bo nie ma takiej możliwości >:D
Anonymous - 2013-01-16, 17:18

Mała82 napisał/a:
Pieczywo piecze się w miarę potrzeb, pierwsze pieczenie rano przed otwarciem, a potem różnie. Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny. No i mniej więcej wygląda to tak, że latasz między kasą a towarem, w międzyczasie dzwoni piec, biegniesz z kasy żeby go wyłączyć, rozbijasz kolejkę i potem na jednej nodze wykładasz pieczywo bo znów dzwonek na kasę i tak na okrągło

Zapomniałaś napisać kiedy ogrzewacie niesprzedane pieczywo, by wyglądało na świeże >:D

Mała82 - 2013-01-16, 18:02

Nie odgrzewamy pod groźbą zawiśnięcia na suchej gałęzi :P
Anonymous - 2013-01-16, 18:10

Jasne ;)
marta1 - 2013-01-16, 22:02

ojej to mnie to też niedługo czeka ;(
lokii - 2013-01-16, 22:06

Mała82 napisał/a:
Piec myje się sam, my musimy tylko szorować półki, co zajmuje mniej więcej pół godziny


dzien dobry
primo

jak sie piec myje to sie polki wklada do srodka i tez sie myja nic nie trzeba szorowac
primo

sprzedazy pieczywa jakos wiekszej nie widac a dzisiaj do nas dotarl pierwszy probny podrecznik wypieku i wychodzi z niego ze kolejne papiery beda do wypelnienia a nie tak jak teraz wg potrzeby i bez harmonogramu
primo

Koza - 2013-01-17, 11:24

U nas piec gdzieś od miesiąca z kawałkiem stoi.No cóż,początki nie były łatwe,bo ciężko było przewidzieć jak będzie wyglądała sprzedaż nowego produktu i ile go ''wyprodukować''. Teraz wszystko mamy obcykane i przy zgranym zespole nie widzę problemu z wypiekiem.Jedna osoba na zmianie jest odpowiedzialna za załadunek pieca i pilnowanie dostępności asortymentu.Rozładowuje ten,co akurat jest wolny.Dobra komunikacja werbalna i dobrze jest.Pieczywo sprzedaje się świetnie.Tylko faktycznie boli,że odgrzewać nie można :nie: Kolejne jawne marnotrawstwo.Ja osobiście ubóstwiam ciepły chlebek Alpejski.
A że dodatkowa robota?Przecież wszyscy wiemy jak wygląda praca w Biedronce-z piecem czy bez ZAWSZE jest co robić 8)

wilku - 2013-01-17, 22:14

a jakie biedronki go dostaną te wysoko obrotowe czy wszystkie ? :p
Anonymous - 2013-01-18, 10:10

Zwiększyły się rodzaje pieczywa (bułki,chleb)?
Mała82 - 2013-01-18, 22:07

Ostatnio dali jakieś nowe jedne z kapustą i drugie z dżemem
marta1 - 2013-01-18, 23:03

dostają wszystkie


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group