Przesunięty przez: DarkSide 2014-02-16, 14:14 |
Sprawdzone przepisy biedronek |
Autor |
Wiadomość |
@pc
Stanowisko: klient
Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 204
|
Wysłany: 2014-07-23, 10:57
|
|
|
a ja tradycyjne śniadanie ... 4 parówki culineo...( wiadomo skąd ) z ketchupem :D |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
|
Wysłany: 2014-07-23, 11:01
|
|
|
chcesz kawałek ciacha ? |
|
|
|
|
@pc
Stanowisko: klient
Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 204
|
Wysłany: 2014-07-23, 11:06
|
|
|
no nie wiem...właśnie odebrałem wyniki...mam podwyższony cholesterol |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
|
Wysłany: 2014-07-23, 11:10
|
|
|
to na cholesterol lepsze będzie jonki - marchewkowe |
|
|
|
|
@pc
Stanowisko: klient
Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 204
|
Wysłany: 2014-07-23, 11:14
|
|
|
wyglądam na królika? ;> mięcha chcę |
|
|
|
|
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 585
|
Wysłany: 2014-07-23, 11:15
|
|
|
Pasta z parowek pychotka,:)
A to ciasto zamiast z malinami może być z porzeczkami? Jak myślisz Marta? |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
|
Wysłany: 2014-07-23, 11:18
|
|
|
może być , robiłam je z jabłkami , śliwkami i wiśniami ale malinki sa najlepsze
[ Dodano: 2014-07-23, 11:24 ]
pc a ten cholesterol to od parówek masz wysoki |
|
|
|
|
@jonka
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 30 Sie 2010 Posty: 174
|
Wysłany: 2014-07-23, 12:54
|
|
|
to ja specjalnie do lasu pędziłam,a Ty mi teraz mówisz,że mogą być jabłka? ciasto pycha-Marta jesteś genialna . A widzisz pc,jednak parówki są the best :D |
|
|
|
|
@pc
Stanowisko: klient
Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 204
|
Wysłany: 2014-07-23, 14:13
|
|
|
lekarz mi się kazał na cielęcinkę przestawić...jakieś propozycje?;> |
|
|
|
|
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 585
|
Wysłany: 2014-07-23, 15:38
|
|
|
Tak ciasto pycha:) u mnie trochę kwaskowe ale to przez porzeczki co nie przeszkadza domownikom wcale prawie pół blachy wyciągnęli juz
:lol: |
|
|
|
|
@jonka
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 30 Sie 2010 Posty: 174
|
Wysłany: 2014-07-23, 16:06
|
|
|
pc parówki cielęce ? :lol: |
|
|
|
|
@pc
Stanowisko: klient
Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 204
|
Wysłany: 2014-07-23, 19:57
|
|
|
jonka o! i to jest pomysł uratowałaś mi życie :D |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
|
Wysłany: 2014-07-24, 07:43
|
|
|
dzięki za wyrazy uznania ale to nic takiego takie proste ciacho , cieszę się że wam smakowało
[ Dodano: 2014-07-28, 00:29 ]
puk puk ... jest ktoś w kuchni ? |
|
|
|
|
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 585
|
Wysłany: 2014-08-28, 11:57
|
|
|
Trochę mnie zeszło ale proszę o to przepis
Na pasztet z cukini
3 szkl grubo starter cukini
2 szkl bułki tartej
20 dag starego sera żółtego
1 cebula
3 żółtka
3 białka ubić na pianę
1 łyżka wegety
2 ząbki czosnku rozgniecione
Szczypta majeraneku
Pieprz
1 łyżeczka gałki muszkatolowej
1/4 szkl oleju
Cukinię dobrze odcisnac aby nie była mokra w dłużej misce wymieszać cukinię, bułkę tartą, ser,olej,cebulę,żółtka, przyprawy-wymieszać doprawić wg uznania
Jeśli całość wydaje się zbyt mokra dodać b.tartą
Pasztet przełożyć do kreskówek podsypanych b.tartą
Piec w nagrzanym piekarniku 1h w 180 st
|
|
|
|
|
@Cytrynka
Stanowisko: klient
Dołączył: 18 Paź 2012 Posty: 117
|
Wysłany: 2014-08-28, 12:57
|
|
|
marlen34 napisał/a: |
20 dag starego sera żółtego | Starego? Czy może być świeży, tylko starTy? hehe
marlen34 napisał/a: | Pasztet przełożyć do kreskówek | Ile Ci wyszło tych "kreskówek" z podanej ilości składników? |
_________________ "Jeśli życie daje Ci cytrynę- zrób z niej lemoniade!" |
|
|
|
|
|