praca na odpieku |
Autor |
Wiadomość |
katarzynka12
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 12 Lis 2013 Posty: 365
0
0
|
Wysłany: 2016-11-19, 23:39
|
|
|
tadam, zgadza się |
|
|
|
|
~kasiunia77
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 53
0
0
|
Wysłany: 2016-11-28, 15:30
|
|
|
powiedzcie chleb całe ziarno i chleb z ziarnami jak pieczemy? lekki czy ciężki? |
|
|
|
|
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 674
0
0
|
Wysłany: 2016-11-28, 18:55
|
|
|
chleb całe ziarno ciężki a z ziarnami lekki.Sprawdź na opakowaniu tam pisze |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2016-12-17, 00:03
|
|
|
Wyjaśni mi ktoś cały proces pieczenia, gdy przychodzi się na zmianę na 6 rano.
Od czego zacząć, jakie tabelki powypełniać itd. |
|
|
|
|
~jjzkbmpk
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 18 Lis 2016 Posty: 42
0
0
|
Wysłany: 2016-12-17, 15:13
|
|
|
Ja po wejsciu na sklep z rana ustawiam 2 piece gorny na chleb lekki a dolny na bulki,polbagietki i bagietki .
Na magazynie przygotowuje wszystko tak by odpowiadalo ustwionym programom na piecu . Po wlozeniu do pieca bulek i chleba lekkiego .. Przygotowuje slodkie slone i chleb ciezki na drugim wozku . Na dole w piecu slone/slodkie u gory chleb ciezki . I potem dopiekam to co nie zmiescilo sie z bulek bagietek i polbagietek na spokojnie juz bo caly wypiek jest gotowy . do 7 daje rade wszystko zrobic. A tabelki wypelniam na samym koncu jak wypiek jest gotowy . nr partii jest na kazdym kartonie, to co z lodowek oznaczam literka R: dzisiejsza date i godzine rozmrozenia ok 6:10 wychodzi i godzine rozmrozenia zalezy czego bo wszystko ma inny czas .a przy reszcie zaznaczam ptaszkiem. A jak cos jest poza lodowka wpisuje T: date godzine(do kiedy mozna wypiec) ktora pisze na kartonie . Jak sie myle albo cos zle robie prosze mnie oswiecic ) |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2016-12-17, 18:57
|
|
|
Dziękuję za wstępny instruktaż.
Ja nigdy jeszcze nie byłam sama rano na odpieku i trochę się boję. Co prawda wiem gdzie są lodówki i gdzie dziewczyny ustawiają kartony z odmrożonymi bułkami, ale nigdy nie zwróciłam uwagi jak wyglądają programy na piecu i tabelki do wypełniania i mam stracha, że coś pochrzanię i nie bedzie świeżego pieczywka na otwarcie sklepu o 6:30 ;(
A i jeszcze jedno. Wymieńcie mi proszę, które chleby zaliczamy do cięzkich, a które do lekkich.
I czy można od razu do pieca dawać nierozmrożone pieczywo? (Wiem, że nie zawsze wieczorem dziewczyny wyciągną kartony do rozmrożenia) i czy ustawia się wtedy jakiś specjalny program na piecu ? |
|
|
|
|
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 674
0
0
|
Wysłany: 2016-12-17, 19:08
|
|
|
Jest program (przynajmniej na moim sklepie i na par co byłam ostatnio był)na mrożony chleb lekki bagietki i snacki. chleb ciążki czyli słonecznikowy pieczemy rozmrożony |
|
|
|
|
@maniek19
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 16 Lip 2014 Posty: 246
0
0
|
Wysłany: 2016-12-17, 23:46
|
|
|
Cieżkim chlebem może być jeszcze "całe ziarno" niedawno był.
Nie bój się. Strach ma wielkie oczy, a że robisz to pierwszy raz to nikt nie bedzie miał do Ciebie wielkich pretensji. Pytaj innych to najlepsza droga nauki. |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2016-12-18, 13:35
|
|
|
Własnie bardzo chciałabym się nauczyć piec, ale siedzę głownie na jedynce i nie mam od kogo podpatrzeć. A w poniedziałek na rano jestem sama z kierowniczką, więc się obawiam, że coś spierniczę 8)
A i jeszcze jedno mnie ciekawiło. Gdy wypiek jest już gotowy nasz piec zaczyna "piszczeć" sygnalizując, że należy wyjąc pieczywo. A co w momencie, gdyby się go nie wyjęło, bo np. chwilowo wszyscy pracownicy siedzą na kasie? Spali się ? |
|
|
|
|
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
0
|
Wysłany: 2016-12-18, 15:13
|
|
|
Nic mu nie będzie tak mówią że się spali i tak dalej ale to nie prawda. Będzie cię tylko irytował pisk zakończenia wypieku |
|
|
|
|
@etaba
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 25 Kwi 2012 Posty: 310
0
0
|
Wysłany: 2016-12-19, 13:02
|
|
|
A u nas, ktoś zabezpiecza kasetkę, przeprasza klientów i idzie wyłączyć piec. Klienci to rozumieją i nie burzą się. |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2016-12-19, 15:04
|
|
|
N i pierwszy odpiek za mną.
U nas najpierw pieczemy w jednym piecu chleb lekki. A w drugim mini pizze, bagietki czosnkowe i bułki poranne, bułki pszenno-żytnie i wieloziarniste.
Na drugą turę idą chleby ciężkie, a w drugim piecu snacki.
Jakoś udało mi się ogarnąc, uff
Pytałam bardziej doświadczonych koleżanek jak to jest, gdy nie wyjmiemy z pieca na czas i w przeciwieństwie do "adrianooo" dziewczyny twierdzą, że trzeba wyjąć bo się spali ;/
Czyli musze zamknąc kasę, przeprosić klientów na moment i biec wyjąć z tego wynika jak jestem sama na rano. |
|
|
|
|
@żuczek1
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 09 Maj 2015 Posty: 297
0
0
|
Wysłany: 2016-12-20, 00:00
|
|
|
Spali się spali ostatnio tak koleżanka cały piec bułek spaliła |
|
|
|
|
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
0
|
Wysłany: 2016-12-20, 12:20
|
|
|
Biurowa, to zależy od pieca ... mnie sie jak 2 lata pracuje w życiu buły nie spaliły mimo iz piec dzwonił z dobre 5-10 min |
|
|
|
|
@sebcio
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Kwi 2016 Posty: 157 Skąd: Warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-02-12, 10:31
|
|
|
Ile czasu zajmuje wam przygotowanie "wsadu" do pieca? |
_________________ Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę |
|
|
|
|
|