Muzyka na sklepie w Biedronce |
Autor |
Wiadomość |
gdansk2014
Stanowisko: z-ca kierownika
|
Wysłany: 2016-10-08, 15:01 Muzyka na sklepie w Biedronce
|
|
|
No to stało się. Biedronka goni za Lidlem.
Pierwszy raz spotkałem się ze sklepem gdzie jest puszczana muzyka. A mianowicie sklep B3754 w Gdyni na Sojowej. Oprócz muzyczki jest też zapowiadanie głosowe o otwarciu następnej kasy itp.
Całe szczęście tam nie pracuje, bo szlak jasny by mnie trafił z tą muzyką. Jednak obawiam się, że na moim sklepie będzie coś podobnego bo w lutym idzie do remontu.
Gdzieś jeszcze jest taki sklep? No i co myślicie o czymś takim na każdym sklepie? |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
0
0
|
Wysłany: 2016-10-08, 16:44
|
|
|
Byłam kiedyś w biedrze w Warszawie i tam było wyświetlane elektronicznie i powiadamiane głosowo do której podejść kasy, kolejka była jedna (zarąbista) a z niej osoby kierowane do aktualnie wolnej kasy - nie za bardzo mi się to podobało, może tylko dla kasjera lepiej bo mu tłum ludi nie stoi bezpośrednio nad głową |
_________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym |
|
|
|
|
Mariano
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2016-10-08, 18:09
|
|
|
z punktu widzenia klienta muzyka jest fajna, ale tak naprawdę to jest zapętlone kilkanaście utworów i leci to w kółko. można zwariować |
|
|
|
|
@sebcio
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2016-10-08, 18:44
|
|
|
ja pracuje w sklepie z powiadamianiem głosowym i telewizorkiem, faktycznie zwariować można. |
_________________ Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę |
|
|
|
|
Cysia94
1
1
|
Wysłany: 2016-10-10, 20:22 Jestem za ;)
|
|
|
A ja tam chciałabym muzyczke u siebie na sklepie. Mimo tego, że leciało by 5 piosenek na krzyż i co chwila reklama. Bynajmniej mogłabym na chwile wsłuchać się w coś innego niż marudzenie klientów. A poza tym naukowo udowodniono, że muzyka dobrze wpływa na prace pracowników i samopoczucie klienta. |
|
|
|
|
Katya
2
0
|
Wysłany: 2016-10-11, 03:09
|
|
|
Cysia94 - czy dobrze mi się wydaje, że nigdy wcześniej nie miałaś "muzyki" w miejscu pracy? Bo jestem pewna, że gdybyś przez N-miesięcy musiała po 8 godzin dziennie słuchać kilku kawałków kociej muzyki (darmowe kawałki z netu, za które nie trzeba płacić ZAIKSowi itp.) na okrągło, to nabawiłabyś się nerwicy. To miauczenie i krzyki torturowanych, albo plumkanie przypominające wprawki muzyczne wnuczka szefa na szkolnej akademii, do którego zazwyczaj się te podkłady muzyczne sprowadzają to iście chińska tortura. Najgorszemu wrogowi tego nie życzę. |
|
|
|
|
bolka
1
0
|
Wysłany: 2016-10-11, 07:55
|
|
|
Oj u nas chwile po pierwszym listopada zaczna puszczac zestaw 7 kolęd. Pierwszy dzień bedzie mily ale reszte dni sluchac ciagle tego samego to obłęd :karabin: :karabin: |
_________________ Kochaj to co robisz a nigdy nie będziesz w pracy |
|
|
|
|
Cysia94
0
0
|
Wysłany: 2016-10-11, 20:41
|
|
|
Katya - mialam. Tez przez miesiac sluchalam kilku piosenek w kolko, ale dzieki temu nie skupialam sie tak na szumie schodow w centrum chandlowym, w ktorym pracowalam i szum ludzi mi jakos umykal. A poza tym czas szybciej mijal.
Muzyka w sklepie to swietne rozwiazanie pod warunkiem, ze puszczaja jakies dobre radio typu eska, ale jak czlowiek nie ma nieczego to i taka rozrywka to zawsze cos. Chociazby na poczatek..;) |
|
|
|
|
qweerty [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-10-11, 21:52
|
|
|
Cysia94 napisał/a: | Katya - mialam. Tez przez miesiac sluchalam kilku piosenek w kolko, ale dzieki temu nie skupialam sie tak na szumie schodow w centrum chandlowym, w ktorym pracowalam i szum ludzi mi jakos umykal. A poza tym czas szybciej mijal.
Muzyka w sklepie to swietne rozwiazanie pod warunkiem, ze puszczaja jakies dobre radio typu eska, ale jak czlowiek nie ma nieczego to i taka rozrywka to zawsze cos. Chociazby na poczatek..;) |
tantiemy na ZAIKS więc puszczają utwory te same w kółko. Plus takie reklamowe chyty " kaufland dla mnie pasuje" wbiło mi się bo często tam kupuję. Do tego w głowie mam to "KAUUUFland"z melodią słowna |
|
|
|
|
@żuczek1
0
0
|
Wysłany: 2016-10-12, 15:02
|
|
|
Qweerty czyli widać że ten sposób działa a to że pracownikom uszy odpadają i mózg się lasuje to kogo to obchodzi przy normalnej muzyce faktycznie pracuje się dużo lepiej na nockach bo pomaga zwalczyć senność i dodaje energii ale na dziennych zmianach wydaje mi się że przeszkadzałaby na maksa bo i tak na sklepie jest dość hałasu |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2016-10-12, 17:11
|
|
|
A ja mam odwrotnie :D , nie chodzę do Tesco bo to pitu , pitu i plum , plum rozstraja mnie :D , jestem w stanie tam wytrzymać nie więcej niż 10 minut i nie wiem jak kasjerki tam funkcjonują . Co innego muzyka na nocnej zmianie , ja , miksy i słuchawki na uszach z ulubionymi kawałkami , szast , prast , robota zrobiona i zmiany koniec |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
@żuczek1
0
0
|
Wysłany: 2016-10-12, 22:25
|
|
|
Marta mnie też to denerwuje jako klienta i nie wyobrażam sobie słuchać tego cały dzień w pracy mam nadzieję że na mój sklep to nie dotrze bo będę musiała głośniki zdemolować czy coś a na nockach słuchawki to mało my puszczamy muzykę głośno a robota pali się nam w rękach |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2016-10-12, 23:06
|
|
|
żuczku te słuchawki to z troski :D , nie każdy ma takie ciężkie ucho jak ja :rock: |
_________________ Ludzie znają dziś cenę wszystkiego , nie znając wartości niczego... |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
0
0
|
Wysłany: 2018-03-23, 01:42
|
|
|
nastała i u nas ta muzyczka, co to za utworki, skąd je wzięli, że tam nic 'normalnego' nie ma :D |
_________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym |
|
|
|
|
~pacynka
Stanowisko: były pracownik
2
0
|
Wysłany: 2018-03-23, 07:28
|
|