Alokacje z DC |
Autor |
Wiadomość |
babelekk
Stanowisko: z-ca kierownika
|
Wysłany: 2018-08-09, 23:31 Alokacje z DC
|
|
|
Czy Wy też dostajecie takie duże alokacje towarów na promocje?? I czy centra dystrybucyjne jeśli im zostaje dużo towaru promocyjnego na ostatni dzień promocji sami Wam jeszcze alokują mięsa, warzywa i owoce w ilościach nierealnych do sprzedania.Już nie wspomnę o tym że są to ilości nierealne do sprzedania później w normalnej cenie. Przez ostatnie dwa tygodnie mam wrażenie że DC robi wszystko żeby wypchnąć zalegający na magazynie towar promocyjny tj. warzywa, owoce , mięso by u nich nie było strat a sklepy niech się martwią co z tym towarem zrobić. ;/ |
|
|
|
|
Tamaya
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2018-08-10, 10:23
|
|
|
Słyszałam raz, że pròbują czasem tak coś wciskać jak się nie interweniuje i nie pilnuje. |
|
|
|
|
@mortis
0
0
|
Wysłany: 2018-08-10, 10:26
|
|
|
zatrzęsienie tego heh |
_________________ morituri te salutant |
|
|
|
|
Włodarz
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2018-08-10, 11:07
|
|
|
Tak tak robią i nawet jak się interweniuje to jest lipa... ja teraz pierwszego dnia promocji kalafiora dostałem go tyle że przez całą promkę nie mogłem go sprzedać... a o mięsie nie wspomnę oni nie patrzą to że sklepy zamówią sobie coś na promkę a oni od siebie dorzucą 2 razy tyle i sklep jest ujebany a dc czyste bo nie ma towaru. Żenada to jest bo nad tym nikt nie panuje a sklepy obrywają za plki. |
_________________ If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go. |
|
|
|
|
@mortis
0
0
|
Wysłany: 2018-08-10, 11:15
|
|
|
malinowego dostaliśmy ostatnio całe euro i dhp
1/3 zakwitła na magazynie heh
i co ostatnio jest problemem to złożenie mixów
nie dość że ciężkie na górze to zawinięte na raz heh
wszystko się rozpi..... już w drodze
masakra |
_________________ morituri te salutant |
|
|
|
|
babelekk
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2018-08-10, 12:09
|
|
|
Tamaya napisał/a: | Słyszałam raz, że pròbują czasem tak coś wciskać jak się nie interweniuje i nie pilnuje. |
Co z tego że kontroluje, zgłaszam i nic z tym nie robią. I słyszę że nie tylko takie alokacje dostał mój sklep. Tylko że jeden sklep nie ma swojego zapasu i jest w stanie sprzedać np. taka alokację lub sprzedadzą wszystko co dostaną bo mają taki ruch a ja się zastanawiam co zrobić by tego nie wyrzucić bo zaraz będzie że pl-ki duże.. |
|
|
|
|
@mortis
0
0
|
Wysłany: 2018-08-10, 12:12
|
|