praca na odpieku |
Autor |
Wiadomość |
@HejaBanana

Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 15 Lut 2015 Posty: 134
0
0
|
Wysłany: 2015-03-15, 16:03
|
|
|
A czy ktoś z kierownictwa tu obecnego mógłby udostępnić tą całą procedurę wypieku obsługi pieca itp, bo podobno ( jest tak napisane w podręczniku kasjera) że jest wersja elektroniczna w podręczniku kierownika sklepu.
Byłam na tm odpieku wczoraj, wysłali mnie z rana. MASAKRA. oczywiście pomoc była mi niezbędna.
Nie mam w ogóle pojęcia jak wpełniac te karty z datami godzinami itd czarna magia.
Z samym wstawianiem i szykowaniem ok. Ale papierkowa robota to nie dla mnie. |
_________________ Kto pyta, nie błądzi. |
|
|
|
 |
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-03-15, 17:29
|
|
|
Wersja elektroniczna podręcznika jest dostępna tylko na komputerze w biurze i nie można tego skopiować, ale możesz poprosić u siebie w sklepie, żeby Ci wydrukowali. |
|
|
|
 |
~andzia72-2012
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2012 Posty: 36
0
0
|
Wysłany: 2015-03-15, 18:31
|
|
|
adrianooo napisał/a: | U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;( | u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec |
|
|
|
 |
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 08:04
|
|
|
andzia72-2012 napisał/a: | adrianooo napisał/a: | U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;( | u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec |
Na każdej B jest inaczej i weź to pod uwagę |
|
|
|
 |
~andzia72-2012
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2012 Posty: 36
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 15:01
|
|
|
adrianooo napisał/a: | andzia72-2012 napisał/a: | adrianooo napisał/a: | U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;( | u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec |
Na każdej B jest inaczej i weź to pod uwagę | tak ja to rozumiem stwierdzam tylko jak jest na mojej Biedronie i uwazam ze to jest bardzo dobre rozwiazanie i juz |
|
|
|
 |
@moli
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 16 Maj 2010 Posty: 309
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 18:54
|
|
|
U nas tez druga zmiana przygotowuje zawsze pieczywo na poranny wypiek
:D
[ Dodano: 2015-03-16, 18:56 ]
a tez jest zawsze cos do zrobienia ale to jest obowiazkiem tej osoby co ma wypiek na drugiej zmianie, i musi zdazyc nie ma innego wyjscia. osobiscie uwzam ze jest to dobre rozwiazanie |
|
|
|
 |
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4499
0
0
|
Wysłany: 2015-03-16, 19:53
|
|
|
U mnie było tak na początku , wtedy gdy piec i odpiek był najważniejszy dla kr |
|
|
|
 |
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
0
|
Wysłany: 2015-03-17, 13:11
|
|
|
marta1 napisał/a: | U mnie było tak na początku , wtedy gdy piec i odpiek był najważniejszy dla kr |
Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka |
|
|
|
 |
brodacz1989

Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 07 Lis 2014 Posty: 865 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2015-03-23, 22:26
|
|
|
adrianooo napisał/a: | Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka |
a dla mnie nie ma rzeczy ważnych i ważniejszych, albo cały sklep wygląda dobrze, albo nie wygląda wcale. bo to że się dopieści pierwszą alejkę to już na chemii mogą walać się kartony? a wbrew pozorom przy dobrej organizacji i tempie pracy to ostatnie pół godziny pracy poświęcamy na dopieszczanie szczegółów |
_________________ bądźmy ubodzy, ale nie głupi... |
|
|
|
 |
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
1
|
Wysłany: 2015-03-24, 16:10
|
|
|
i tu się z tobą zgodzę dlatego bynajmniej ja mam tak samo że dbam o każdy szczegół w sklepie , mimo że rano wykładam towar to i tak robię porządek na alejce i tym sposobem cały sklep wygląda ok mimo tego co napisałem Cytat: | Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka | tak tak wiem że zaprzeczam sam sobie ale niekiedy naginam inne priorytety innymi rzeczami ważniejszymi
Dobra zejdzcie ze mnie bo mi cięzko! ;/ ;/ ;/ ;/ ;/ :klotnia: |
|
|
|
 |
~andzia91
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 09 Lis 2015 Posty: 57
0
1
|
Wysłany: 2015-11-15, 22:32
|
|
|
Podręcznik do wypieku? Pierwsze słyszę. W mój drugi dzień kierowniczka tylko pokazała jak się wkłada bułki i wyciąga i ustawia program i tyle..
Okazji "pieczenia" jeszcze nie miałam |
|
|
|
 |
@kachen
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 15 Mar 2012 Posty: 393
0
0
|
Wysłany: 2015-11-16, 09:33
|
|
|
Jest podręcznik wypieku....trzeba go udostępnić każdemu nowemu pracownikowi i temu który został przeniesiony ze sklepu bez wypieku...nalezy złożyć podpis na końcu podręcznik o zapoznaniu sie..ostatnio kasjer mnie się spytal co to jest 5krokow kasjera??.pracownik z pól rocznym stażem..milo.. |
|
|
|
 |
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 678
0
0
|
Wysłany: 2015-11-16, 12:17
|
|
|
Mieliście już szkolenie z wypieku? u nas od dwóch tyg.pieczemy wg druku 157+20%.
Szkolenie jeszcze przede mną
[ Dodano: 2015-11-25, 17:46 ]
Mieliście już egzamin z pieczywa?Jakie pytania były Jestem już po szkoleniu mieliśmy mieć zaraz egzamin ale podobno problem mają i nie idzie zrobić u nas
[ Dodano: 2015-12-03, 15:43 ]
Miałam juz ten egzamin Zdałam :D
Napiszcie mi co oznacza literka R ????BO nikt tego nie wie |
|
|
|
 |
#patri79.79
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 13 Cze 2013 Posty: 95
0
0
|
Wysłany: 2015-12-03, 18:24
|
|
|
R oznacza godzinę rozpoczęcia rozmrazania |
|
|
|
 |
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 678
0
0
|
Wysłany: 2015-12-03, 20:43
|
|
|
Miałam tam odpowiedz
Godz rozpoczęcia rozmrażania bułki
Opisujemy karton jeśli wyciągamy parę sztuk bułki do odpieku a resztę z powrotem do zamrażarki dajemy
Godz rozmrażania ciastek?
W sobotę będzie KS to pokaże mi co źle zaznaczyłam bo zks nie umie tego zrobic :rool: |
|
|
|
 |
|