praca na odpieku |
Autor |
Wiadomość |
@HejaBanana
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 15 Lut 2015 Posty: 134
0
0
|
Wysłany: 2015-03-12, 13:52
|
|
|
Hell, ja sama nic jeszcze nie piekłam tylko przypatrywałam się.
Z tego co zauważyłam siedząc nawet na kasie, to idzie u nas masa bagietki czosnkowej , bułki porannej, i cistka truskawkowego.
mniej wiecej bym sobie poradziła z tym szykowaniem.
Ale te papierkowe sprawy troche mnie przerażają, żeby dobrze powpiswać te godziny daty itp... ale to juz bede chyba ptac osobe ktora bedzie pod reką. |
_________________ Kto pyta, nie błądzi. |
|
|
|
|
~joannajaan
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 33
0
0
|
Wysłany: 2015-03-12, 15:12
|
|
|
HejaBanana, "wyjacy" piec przy otwartych dzrzwiach mozesz uciszyc naciskajac strzalke skierowana w lewo, takie cofanie. Mama nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi, o ile masz taki sam piec |
|
|
|
|
@kogata
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 14 Lip 2014 Posty: 357
2
0
|
Wysłany: 2015-03-12, 15:37
|
|
|
Strzałka, pokrętło albo przycisk stop w zależności od modelu i już nie wyje.
Na rano proponuję najpierw włożyć w górną komorę chleb ciężki (słonecznikowy), w dolną mix chlebów lekkich (pozostałych). Jak się pieką układasz na blaszkach drobnicę, ciastka bułki i bagietki. taki schemat gwarantuje, że na godzinę 7:00 masz pełen odpiek na stoisku. Od momentu rozmrożenia masz 36 godzin (a nie 3 dni) na wypiek, później trzeba zlikwidować |
|
|
|
|
@HejaBanana
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 15 Lut 2015 Posty: 134
0
0
|
Wysłany: 2015-03-12, 17:36
|
|
|
kogata, joannajaan, Dziękuję Wam.
Ja mam piec bez pokrętła, tylko z wyświetlaczem dotykowym. Nastepnym razem się przyjrze co to za cuda tam się wyświetlają przy tym wyciu :D |
_________________ Kto pyta, nie błądzi. |
|
|
|
|
~kasiawi
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Gru 2014 Posty: 31
1
0
|
Wysłany: 2015-03-13, 21:28
|
|
|
U mnie wieczorna zmiana szykuje dwa wózki (jeden: dół-chleb lekki,góra chleb ciężki, drugi buły od góry do dołu) i wstawiamy to do domku chłodniczego.
Rano odpalamy piec i wrzucamy najpierw bułki,gdy się upieką -chleb,
a na wózek po bułkach dajemy ciastka.Jak ktoś jest szybki to do 7.00 ma cały wypiek zrobiony,jak wolniejszy to max 7.15. |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2015-03-13, 21:30
|
|
|
u nas wieczorem nie ma na to czasu niestety |
|
|
|
|
~kasiunia77
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 27 Paź 2014 Posty: 53
0
0
|
Wysłany: 2015-03-13, 22:27 Re: praca na odpieku
|
|
|
Wypiek tylko z daleka wydaje się taki straszny, wiem bo sama nie dawno to przechodziłam ale jak złapiesz co i jak nie będzie już taki straszny przekonasz się |
|
|
|
|
@jakihno
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączył: 11 Gru 2014 Posty: 194
0
0
|
Wysłany: 2015-03-13, 22:34
|
|
|
I tak Ci nie wierze...za jakis czas odpala u nas piec, i boje sie tego strasznie...tym bardziej ze na poczatku bedzie w ciemno ile piec, bo nie wiadomo ile beda kupowac... |
|
|
|
|
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 585
0
0
|
Wysłany: 2015-03-13, 23:26
|
|
|
Dokładnie u nas tez brakuje czasem tych przysłowiowym 5 min na przyszykowanie odpieku |
|
|
|
|
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
0
|
Wysłany: 2015-03-14, 09:53
|
|
|
Wszędzie brakuje Tych 5 min na odpiek a bo to kierownik cię o coś poprosi a to sprawdź daty ...
Ale tym nie ma co się przejmować jak ja to mówię upiecze się to będzie |
|
|
|
|
@fryndzel
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 21 Wrz 2010 Posty: 386
0
0
|
Wysłany: 2015-03-14, 13:03
|
|
|
Lepiej jest na sklepach z niockami, wtedy juz nocka robi czesc wypieku. |
|
|
|
|
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
0
|
Wysłany: 2015-03-14, 13:09
|
|
|
Zgadza się , albo gdyby znalazła się chodz chwila czasu na naszykowanie wypieku wieczorem... ale nie ma kiedy |
|
|
|
|
~andzia72-2012
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2012 Posty: 36
0
0
|
Wysłany: 2015-03-14, 19:33
|
|
|
adrianooo napisał/a: | Zgadza się , albo gdyby znalazła się chodz chwila czasu na naszykowanie wypieku wieczorem... ale nie ma kiedy | a u nas zawsze szykujemy pieczywo do wypieku na rano jak kasjerzy nie mogą to robi to kierownik |
|
|
|
|
@anipa
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 02 Lut 2012 Posty: 146
0
0
|
Wysłany: 2015-03-14, 19:48
|
|
|
u nas jedynka po zamknięciu sprząta kasy, sprząta pieczywo i szykuje odpiek na rano |
|
|
|
|
@adrianooo
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Lut 2015 Posty: 247
0
0
|
Wysłany: 2015-03-15, 15:16
|
|
|
U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;( |
|
|
|
|
|