pensja |
Autor |
Wiadomość |
kraufik [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-02-05, 16:36 pensja
|
|
|
Czy nie uwazacie ze pensja w biedronce stanela w miejscu? Obowiazkow nam co dzien przybywa nowych,odpowiedzialnosc rosnie,polecanie nowego magazyny 7dni oraz kwiatow cietych itd a pensje nadal te same... |
|
|
|
|
@Miawka
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2015-02-05, 16:38
|
|
|
Jasne, że jako zks chciałabym co najmniej 2500 czystej wypłaty plus premia. Ale można pomarzyć tylko. |
_________________ Wierzę magii starych drzew i gwiazd, wierzę magii świata żądz jak zwierz... |
|
|
|
|
brodacz1989
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2015-02-05, 16:47
|
|
|
kraufik napisał/a: | Czy nie uwazacie ze pensja w biedronce stanela w miejscu? Obowiazkow nam co dzien przybywa nowych,odpowiedzialnosc rosnie,polecanie nowego magazyny 7dni oraz kwiatow cietych itd a pensje nadal te same... |
przecież są podwyżki co roku, do tego nowy system premiowy (kuleje jak diabli ale niby jest), paczki, bony itd itd
każdy chciałby zarabiać więcej, ale cóż zrobić taka firma, dlatego jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma |
_________________ bądźmy ubodzy, ale nie głupi... |
|
|
|
|
DarkSide
0
0
|
Wysłany: 2015-02-05, 22:49
|
|
|
kraufik, no padłem teraz :rotfl: :rotfl: :rotfl: co roku jest większa nie dużo ale jest |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
~alina21
0
0
|
Wysłany: 2015-02-05, 22:58
|
|
|
No jak redukują DC. To pewnie i zredukują podwyżki. I premie roczną. I 20 lecie JMP. |
|
|
|
|
~victorr
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2015-02-05, 23:01
|
|
|
oczy słońc napisał/a: | Jasne, że jako zks chciałabym co najmniej 2500 czystej wypłaty plus premia. Ale można pomarzyć tylko. |
Dawno już nie widziałem 2500 na koncie jako KS, daleko jest twój sklep? Nie potrzebujecie dobrego zastępcy?
Teraz mam sklep osiedlowy do 900000, straty ok 2%, klientów tych samych po 5 razy dziennie i wypłaty nie widać.
To nie jest sprawiedliwy system premiowania, troche sklepów przerobiłem ale ten jest najgorszy i nieprzewidywalny |
|
|
|
|
@Miawka
0
0
|
Wysłany: 2015-02-05, 23:44
|
|
|
Nasz ks mówił że miał trójkę z przodu. Jestem z biedry z Lublina. Obroty 40/50 tysięcy przy łikendzie i 70. Klientów średnio 1500/1700. Straty ostatnio 2,3%. Za grudzień z sześcioma nockami i premią 2200. |
_________________ Wierzę magii starych drzew i gwiazd, wierzę magii świata żądz jak zwierz... |
|
|
|
|
@Kamillo
0
0
|
Wysłany: 2015-02-06, 07:27
|
|
|
To az taka roznica jest miedzy Warszawa a innymi miastami w zarobkach :-o |
|
|
|
|
@Miawka
0
1
|
Wysłany: 2015-02-06, 15:12
|
|
|
Ponoć w Warszawie wszystko droższe to i wypłaty muszą być większe. Jakby w lubelskim tanio było. |
|
|
|
|
biedro...
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2015-02-06, 15:28
|
|
|
brodacz1989 napisał/a: | kraufik napisał/a: | Czy nie uwazacie ze pensja w biedronce stanela w miejscu? Obowiazkow nam co dzien przybywa nowych,odpowiedzialnosc rosnie,polecanie nowego magazyny 7dni oraz kwiatow cietych itd a pensje nadal te same... |
przecież są podwyżki co roku, do tego nowy system premiowy (kuleje jak diabli ale niby jest), paczki, bony itd itd
każdy chciałby zarabiać więcej, ale cóż zrobić taka firma, dlatego jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma |
Może Pan Panie kierowniku ma podwyżki co roku, ale u mnie na sklepie kasjerzy jakoś ich nie mieli. Na swoim przykładzie tylko podam - jak było w 2013 2.000 zł brutto, tak było w 2014 i tak jest w 2015. Podstawa nic a nic się nie zmieniła, w moim przypadku doszedł tylko dodatek stażowy. Za to wszyscy kasjerzy mogą w nowym systemie pomarzyć o premii, bo raz wzrosły PL-ki (choć to nie wina systemu), ale jakoś też nie możemy wypracować większego wzrostu sprzedaży od średniej całej firmy. Ale to nie nasza wina że zielonych biedronek namnożyło się bez liku i nie da się rosnąć w nieskończoność. Jeśli mądre głowy nie widzą tego że zwiększanie ilości sklepów bez końca w pewnym momencie będzie oznaczać spadek obrotów w poszczególnych sklepach to może powinny się dokształcić. |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2015-02-06, 15:43
|
|
|
Już to wiedzą stąd zwolnienia ... |
|
|
|
|
@Hell
0
0
|
Wysłany: 2015-02-06, 15:44
|
|
|
Nie jeździła bym tak bardzo po mądrych głowach, Biedronka to nadal potęga a cel jest osiągany może tylko trochę wolniej. -.- |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
@Miawka
0
0
|
Wysłany: 2015-02-06, 15:44
|
|
|
Biedronka sama sobie wbiła gola tymi kolejnymi otwarciami, kanibalizm w czystej postaci. |
|
|
|
|
brodacz1989
1
0
|
Wysłany: 2015-02-06, 16:11
|
|
|
biedro... napisał/a: | Może Pan Panie kierowniku ma podwyżki co roku, ale u mnie na sklepie kasjerzy jakoś ich nie mieli. Na swoim przykładzie tylko podam - jak było w 2013 2.000 zł brutto, tak było w 2014 i tak jest w 2015. Podstawa nic a nic się nie zmieniła, w moim przypadku doszedł tylko dodatek stażowy |
zatrudniłem, się w marcu 2014, w kwietniu kasjerzy dostawali aneksy do umów o większą kwotę do podstawy, być może stażowy ale jest.
a co do premii, skoro Twoje kierownictwo się o to nie stara, kasjerzy też bo pl-ki też się skąś biorą i nie chodzi tylko o złe zamówienia, ale także o fifo podczas wykładania towaru, problem z zaliczeniem tajemnicego klienta? wystarczy pilnować podstawowych procedur i będzie zaliczony. na sprzedaż bezposrednio nie mamy wpływu, ale pośrednio i owszem, bo możesz zachęcić klienta jeśli zada Ci pytanie o jakiś drogi non food czy też nawe zwykły serek za 0.99,
do tego kasjer ma premie za obecność, kierownicy mogą o tym pomarzyć bo to jest naszym psim obowiązkiem według firmy, ze w pracy musimy być.
i moja biedronka ma w sąsiedztwie 3 kolejne biedronki w promieniu 500 metrów, i jakoś utrzymujemy się na poziomie. |
_________________ bądźmy ubodzy, ale nie głupi... |
|
|
|
|
#Seven of Nine
0
0
|
Wysłany: 2015-02-06, 21:16
|
|
|
U nas też jest ok oczywiście według mnie,bo po marudzić i po narzekać zawsze można wzrost obrotu prawie co miesiąc,tajemniczy klient zaliczony zwykle na 100% strat za styczeń morze nie jako zachwycająco niskie ale 1,3%to chyba nie tak źle wiec zwykle co miesiąc jakaś (raz większa raz mniejsza)wpada w nasze łapki,tylko jakoś stażowego jeszcze się nie doczekałem (morze ktoś coś podpowie w tej sprawie) choć już w listopadzie miną mi rok w biedronce,ogólnie nie jest źle choć zawsze morze być lepiej. |
|
|
|
|
|