maszyny zamiast kasjerek- to w biedronce |
Autor |
Wiadomość |
@domin
Stanowisko: klient
|
|
|
|
|
@Mała82
0
0
|
Wysłany: 2013-02-11, 19:33
|
|
|
Dlaczego? Ja w Tesco jak mam wybór zawsze idę do samoobsługowej |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2013-02-11, 19:48
|
|
|
Uwielbiam kasy samoobsługowe ,nikt mnie nie pogania i spokojnie wszystko idzie zapakować a nie powrzucać aby było. Jestem bardzo za |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
~królik49
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2013-02-11, 20:17
|
|
|
Ja też jestem za. przynajmniej da nam wytchnienie w naszej pracy. Szybsza będzie praca na sklepie, towar szybciej się rozłoży i nie będą nam marudzić by kasę nową otworzyć. Bo ,,królewna'' ma jednego pączka a 4 osoby przed nią po 2 - 3 artykuły. Oby jak najszybciej to weszło! |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-11, 20:37
|
|
|
też tak uważam że jedna taka kasa na sklep jest super...................ale ile obetną etatów? jak wprowadzą... po za tym znam tesco z tych małych co po roku zrezygnowało z kasy bezobsługowej,klenci sobie nie radzili,kierownicy musieli robić wycofania itp po za tym miałyby u nas sens przy płatnością kartami płatniczymi |
|
|
|
|
#cmielka_86
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2013-02-11, 20:40
|
|
|
nie obawiacie się ciecia etatów np. jak w tesco ?? koło mnie po wprowadzeniu samoobsługowych kas zwolnili pracownice, na sklepie burdel bo i tak siedzą na zwykłych kasach a sklep "sam się robi" |
_________________ było miło |
|
|
|
|
waszaklientka [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-11, 20:44
|
|
|
Kasy samoobsługowe sprawdzają się, ale pod warunkiem kontroli pracowników. Maszyny często zawodzą, potrzebują akceptacji pewnych czynności itd. W Carrefourze np. jest to kiepskie rozwiązanie. Częste błędy, brak pracowników do akceptacji alkoholu. W Tesco zazwyczaj widzę dwie osoby kontrolujące sytuację i wtedy rzeczywiście jest to wygodne. Jednak nie każdy takim kasom ufa, osoby starsze mają problem z obsługą, dlatego powinny być dodatkiem usprawniającym obsługę, a nie powodować cięcia etatów. |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2013-02-11, 20:47
|
|
|
waszaklientka, a czy słyszałaś o redukowaniu gdzieś etatów z tego powodu? |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
PrzyjacielForum [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-11, 21:45
|
|
|
A ja mam pytanie - kiedy będą skanery przy wózkach??? |
|
|
|
|
waszaklientka [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-11, 21:48
|
|
|
Niestety, na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć. Wyłącznie na podstawie moich obserwacji - w Tesco koło mnie jest ogromny ruch, teraz jest otwartych sporo tradycyjnych kas, plus dwie osoby pilnują kas samoobsługowych (stanowisk 8). Tyle, że Tesco ogromne. W Biedronce zazwyczaj są otwarte z 2-4 kasy, więc w sumie co tu ciąć? |
|
|
|
|
Robertty [Usunięty]
|
Wysłany: 2013-02-11, 21:51
|
|
|
ach ta nasza "obserwatorka" wszędzie jej pełno, tylko się nie zgub w tym ogromnym Tesco bo kto nam TK zrobi? |
|
|
|
|
zz-biedronka
piotr.a
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
|
|
|
|
Konto: OFICJALNE - Związki Zawodowe "Solidarność" w Jeronimo Martins
|
|
|
|
|
@Sig
0
0
|
Wysłany: 2013-02-11, 22:21
|
|
|
w "Auchanie" przy takowej zwykle widać tylko obsługę, czyli kogoś kto w razie wątpliwości wyjaśnia jak z tego korzystać. Generalnie po obserwacji tych co z niej korzystali (a raczej próbowali korzystać) nigdy sam nie próbowałem, zwykła kasa szybsza i mniej problematyczna. |
|
|
|
|
@Mała82
0
0
|
Wysłany: 2013-02-11, 22:25
|
|
|
Pytałam się babki w Tesco i ona mówiła, że po wprowadzeniu kas samoobsługowych musieli dodatkowo dotrudnić osoby |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
0
0
|
Wysłany: 2013-02-12, 08:17
|
|
|
Po raz kasy samoobsługowe mnie osobiście wnerwiają, jak mam iśc tam to wolę czekac w kolejce do zwykłej kasy. Po dwa musieliby zamontowac bramki z czujnikami i pozakladac blaszki na towar bo inaczej by giną nagminnie (no chyba że ochroniarz będzie warował przy takiej kasie non stop). Kolejna sprawa to musi byc tam na ogół osoba z biura, bo non stop trzeba wycofywac błednie wbity towar lub źle wykonane skanowanie przez co kasa się blokuje. Jednym słowem beznadzieja.... |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
|