Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!! |
Autor |
Wiadomość |
@xnyl
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 150
0
0
|
Wysłany: 2012-11-06, 12:30
|
|
|
Blondi86 napisał/a: | A my kiełki 1 dzień ściągamy :D |
no to niezgodnie z procedura
kielki sa wyjatkiem - i wyjatek polega na tym, iz zamiast 3 dni przed jak jest standartowo "spozyc przed" sciagasz dwa dni, analogicznie jak z drozdzowka. |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-06, 15:25
|
|
|
xnyl napisał/a: | do tego dochodzi wyjatek mieszanka salat z kurczakiem i mieszanka salat z mozzarella ktore tez jsa sciagane dzien przed. zgodnie z informacja z rt bodajze tydzien 27.
mimo ze zawieraja miecho i ser.
u mnie rogalik tez jest "do"
"do" jest rowniez janosik ktory kiedys byl "przed"
Larrikol dlaczego zapiekanke sciagacie dzien przed? |
Dziś z rana na zakupach specjalnie sprawdziłam tego janosika i rogalika i na obu jest "spozyc przed", a zapiekanke sciagamy dzien wczesniej, bo na niej jest "spozyc do". Nie wiem czy to taka sama zapiekanka jaka jest u Ciebie |
|
|
|
|
@xnyl
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 150
0
0
|
Wysłany: 2012-11-06, 23:06
|
|
|
no wlasnie zapiekanka z cd w chlodni w module z hamburgerami, pierogami ect...
no jest spozyc do - ale to ani pieczywo - ani wyjatek, ani tym bardziej ryba, czy tez miecho - wiec zgodnie z procedura nie powinna byc czasem sciagana 2 dni przed???
janosiki sa od roznych dostawcow - wiec mozliwe ze faktycznie macie "przed" u nas tez kiedys byly "przed" mnie bardzo cieszy to "do" bo ten ejden dzien ratuje nam kilka tych janosikow ;p |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2012-11-07, 10:43
|
|
|
zgodnie z procedurą tak ale u nas jeden z zks każe zdejmować dzień przed taka jego interpretacja i ja się do tego stosuję bo jest też napisane że ostateczną decyzję o likwidacji towaru podejmuje kierownik zmiany |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-07, 10:53
|
|
|
xnyl, wydaje mi się, że nie jestem odpowiednią osobą, żeby Ci to wyjasniać. Nie jest to coś, co sobie ustalilismy w biurze między sobą i basta. A skoro KR każe tak sciagać, to widocznie ma ku temu podstawy. Może była jakaś informacja w RT, którą ja przegapiłam, tak jak z sałatkami z kurczakiem. Z resztą my nawet kiełki, ktore sa "przed" sciagamy 1 dzien wczesniej. Chcesz kontakt do mojej KR? |
|
|
|
|
@realistka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 05 Lis 2012 Posty: 229
0
0
|
Wysłany: 2012-11-07, 11:35
|
|
|
Larrikol napisał/a: | xnyl, wydaje mi się, że nie jestem odpowiednią osobą, żeby Ci to wyjasniać. Nie jest to coś, co sobie ustalilismy w biurze między sobą i basta. A skoro KR każe tak sciagać, to widocznie ma ku temu podstawy. Może była jakaś informacja w RT, którą ja przegapiłam, tak jak z sałatkami z kurczakiem. Z resztą my nawet kiełki, ktore sa "przed" sciagamy 1 dzien wczesniej. Chcesz kontakt do mojej KR? |
Właśnie jesteśmy po kontroli wewnętrznej i po przepytaniu przez osobę kontrolującą procedur likwidacji, kiełki ściągamy 2 dni wcześniej. |
|
|
|
|
@xnyl
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 150
0
0
|
Wysłany: 2012-11-07, 12:04
|
|
|
Larrikol napisał/a: | xnyl, wydaje mi się, że nie jestem odpowiednią osobą, żeby Ci to wyjasniać. Nie jest to coś, co sobie ustalilismy w biurze między sobą i basta. A skoro KR każe tak sciagać, to widocznie ma ku temu podstawy. Może była jakaś informacja w RT, którą ja przegapiłam, tak jak z sałatkami z kurczakiem. Z resztą my nawet kiełki, ktore sa "przed" sciagamy 1 dzien wczesniej. Chcesz kontakt do mojej KR? |
chetnie. warto by ja moze poinformowac zeby nie kazala wam robic czegos za co odpowiecie ewentualnie wy.
pan/i z kontrolingu przeciez nie pyta kto kazal. znajduje odnotowuje i tyle. robi swoje.
a wy sami ust nie macie i nie mozecie ich otworzyc i powiedziec, ze nie macie ochoty na pkt krytyczne podczas kontroli wew? :>
wasza kr nie dostanie pkt krytycznych tylko sklep - kierownik zmiany bedzie sie tlumaczyl z terminow...
a jak czytam tutaj wpisy ze jeden zks kaze tak, drugi siak... to na litosc boska czy wy rozmawiacie ze soba w pracy? tak ciezko spotkac tych dwoch zastepcow na raz i ustalic jedna wersje ktora jest zgodna z naszymi "madrymi" podrecznikami? nie wydaje mi sie by bylo to trudne...
ot zwykle olewactwo typu "nie ja dostane po uszach a osoba prowadzaca zmiane" |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2012-11-08, 07:36
|
|
|
czasami najtrudniejsze jest to żeby kierownicy się dogadali bo każdy z nich myśli że wie lepiej |
|
|
|
|
Larrikol [Usunięty]
|
Wysłany: 2012-11-08, 10:41
|
|
|
xnyl, zapiekanka traktowana jest jako produkt świezy i mamy ją ściągać z 1 dniem, była informacja w poczcie. happy? |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2012-11-08, 10:57
|
|
|
A to dziwne że mamy różne zasady w zależności od centrum bo w moim nie było takiej informacji,a zapiekanki swego czasu wyrzucaliśmy bardzo dużo. Kiełki też ściągamy 2 dni przed. Chyba że to pomysły mojego kr :lol: |
|
|
|
|
@xnyl
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 150
0
0
|
Wysłany: 2012-11-08, 13:17
|
|
|
Larrikol napisał/a: | xnyl, zapiekanka traktowana jest jako produkt świezy i mamy ją ściągać z 1 dniem, była informacja w poczcie. happy? |
w naszym dc nic takiego nie ma. sciagamy dwa dni przed.
nie happy bo sam bym ja wolal sciagac dzien przed ;] |
|
|
|
|
@agaF
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 26 Maj 2012 Posty: 352
0
0
|
Wysłany: 2012-11-15, 14:11
|
|
|
Co kraj to obyczaj... tak samo jest z naszymi biedronkami... my ściągamy całą chłodnię 2 dni przed, roszponkę itp. 1 dzień przed, mięsa 1 dzień przed, pieczarki i brokuła w ten sam dzień, a pieczywo 2 dni przed... |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2013-01-26, 15:58
|
|
|
ostatnio na moim sklepie wynikła dyskusja jakie towary z chłodni ściągamy 3 dni przed tzn. na których jest napisane spożyć przed , podajcie konkretne przykłady jak jest u was ? |
|
|
|
|
@agaF
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 26 Maj 2012 Posty: 352
0
0
|
Wysłany: 2013-01-26, 20:39
|
|
|
u mnie chłodnia cała 2 dni przed, pieczywo 2 dni przed, mięsa 1 dzień, roszponka, kiełki i te inne pierdoły z chłodziarki warzywnej 1 dzień przed, a brokuł i pieczarka w ostatni dzień sprzedaży wieczorem |
|
|
|
|
@Biedroneczka791
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 09 Kwi 2010 Posty: 139 Skąd: DC07
0
0
|
Wysłany: 2013-01-26, 20:45
|
|
|
@agaF masz stare info.Pieczarka i brokuł już nie mają daty ekspozycji.Kiełki dwa dni przed,a pieczywo w zależności od tego jak jest napisane na opak. jeżeli przed to dwa dni a jeśli do to jeden. |
|
|
|
|
|