@babajaga2
Stanowisko: były pracownik
Dołączyła: 20 Sie 2011 Posty: 128
|
Wysłany: 2011-11-03, 16:18 miruna z twarogiem
|
|
|
Jedno opakowanie miruny ( około 500g) rozmrozić i lekko odsączyć. 10 dkg twarogu utrzeć z garścią posiekanej pietruszki,szczyptą soli i pieprzu, ząbkiem czosnku i łyżką oliwy z oliwek.Nadzienie rozsmarować na rybie i zawinąć w rulon. Aby sie lepiej trzymało można przebić wykałaczką. Na rozgrzną patelnię układać zawiniętą rybę i obsmażyć z jednej strony krótko , przewrócić na drugą stronę i delikatnie dusić pod przzykryciem. Palce lizać :yeah: najlepiej smakuje z dynią
Dodano: 2012-06-11, 19:19
Podam nowy przepis bardzo szybki i smaczny:
Bakłażana pokroić w około 1 cm plastry i delikatnie podsmażyć na oleju z oliwek dodać 2 pomidory bez skórek 1 ząbek czosnku i sól i pieprz do smaku i i dusić około 5 - 7 minut , naprawdę bardzo smaczne :):):) :yeah: |
|