Nowe struktury w firmie |
Autor |
Wiadomość |
~kendzirko
Stanowisko: kierownik sklepu
0
0
|
Wysłany: 2016-08-28, 13:00 Nowe struktury w firmie
|
|
|
Wy myślicie, że rekrutacja i zatrudnianie to taka wspaniała sprawa dla KS? a zapytajcie mnie czy firma coś zwraca gotówki za dodawanie ogłoszeń na portalach pracy? Guzik. Dasz takie ogłoszenie, zgłosi się jednego dnia ze 4 osoby z czego przyjdą dwie na rekrutację a jedna w najlepszym wypadku wróci z badaniami. To jest mozolna praca i też kosztowna. Gdyby był zwrot pieniędzy za ogłoszenia byłoby to prostsze. Oczywiście rozumiem, że po zmianie struktur KR mający pod sobą 14 sklepów ma to zadanie jeszcze trudniejsze i przy obecnej rotacji pracowników jest niemal niemożliwe utrzymać stabilizację zatrudnienia na wszystkich swoich sklepach. Czekam na dalsze info z pracy w tym temacie. |
_________________ Głupota ludzka jest jak rzeka- im szersza, tym ciężej ją ominąć. |
|
|
|
|
@kluq
Stanowisko: centrum dystrybucyjne
0
0
|
Wysłany: 2016-08-29, 23:47
|
|
|
Płacisz z własnej kieszeni za ogłoszenia w mediach ?? O matko, Twój podpis idealnie pasuje do tej sytuacji |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
~kendzirko
0
0
|
Wysłany: 2016-08-30, 06:08 Nowe struktury w firmie
|
|
|
Czy ja napisałem, że płacę? napisałem jak to się odbywa w obecnych czasach. |
_________________ Głupota ludzka jest jak rzeka- im szersza, tym ciężej ją ominąć. |
|
|
|
|
contagious
Stanowisko: kierownik rejonu
0
0
|
Wysłany: 2016-08-30, 15:06 Re: Nowe struktury w firmie
|
|
|
kendzirko napisał/a: | Czy ja napisałem, że płacę? napisałem jak to się odbywa w obecnych czasach. |
To gdzie sie tak odbywa? Wszystko idzie w koszta, w życiu nie słyszałam, żeby jakiś KS z własnej kieszeni płacił za ogłoszenia. |
_________________ Każdy z nas jest kimś niepowtarzalnym. Nie czyń siebie samego przedmiotem kompromisu, bo jesteś wszystkim, co masz. |
|
|
|
|
@robalna6
Stanowisko: kasjer
0
0
|
Wysłany: 2016-08-30, 15:52 Re: Nowe struktury w firmie
|
|
|
kendzirko napisał/a: | Wy myślicie, że rekrutacja i zatrudnianie to taka wspaniała sprawa dla KS? a zapytajcie mnie czy firma coś zwraca gotówki za dodawanie ogłoszeń na portalach pracy? Guzik. Dasz takie ogłoszenie, zgłosi się jednego dnia ze 4 osoby z czego przyjdą dwie na rekrutację a jedna w najlepszym wypadku wróci z badaniami. To jest mozolna praca i też kosztowna. Gdyby był zwrot pieniędzy za ogłoszenia byłoby to prostsze. Oczywiście rozumiem, że po zmianie struktur KR mający pod sobą 14 sklepów ma to zadanie jeszcze trudniejsze i przy obecnej rotacji pracowników jest niemal niemożliwe utrzymać stabilizację zatrudnienia na wszystkich swoich sklepach. Czekam na dalsze info z pracy w tym temacie. |
A z reszta sytuacja teraz wygląda tak, że bez problemu wystawisz setki ogłoszeń w internecie za darmo, nikt nikomu nie nakazuje płacić, tym bardziej, że te darmowe przyciągają szerszą uwagę odbiorców aniżeli płatne. |
_________________ "Nadzieja- to komfort na , który mnie nie stać" |
|
|
|
|
~kendzirko
0
0
|
Wysłany: 2016-08-30, 16:46
|
|
|
Pokaż mi taki portal |
|
|
|
|
@kluq
0
0
|
Wysłany: 2016-08-30, 17:26
|
|
|
kendzirko napisał/a: | zapytajcie mnie czy firma coś zwraca gotówki za dodawanie ogłoszeń na portalach pracy? |
Jak dla mnie to oczywiste, że sprawdziłeś na sobie a nie powielasz zasłyszane gdzieś opowieści o tym, ze tak właśnie jest. Jeśli jednak nie sprawdziłeś na sobie to podpis nadal pasuje jak ulał |
_________________ Niejeden, komu się wydaje, że umie mówić, po prostu nie umie milczeć. Epicharm |
|
|
|
|
skazany24 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-31, 04:45
|
|
|
Pelno jest darmowych portali z ogłoszeniami o prace np olx. Po drugie napewno kierownik nie placil by tego z własnej kieszeni. |
|
|
|
|
@madzia123
Stanowisko: z-ca kierownika
0
0
|
Wysłany: 2016-08-31, 09:07
|
|
|
U mnie kierownik zbierał CV ze sklepów i na bazie tego robił rekrutacje. I obyło się bez ogłoszeń na portalach. |
|
|
|
|
@Skiter1991
Robot
Stanowisko: klient
0
0
|
Wysłany: 2016-08-31, 09:18
|
|
|
madzia123 napisał/a: | U mnie kierownik zbierał CV ze sklepów i na bazie tego robił rekrutacje. |
Tylko że na większości rejonów nie ma takich luksusów ;] |
|
|
|
|
skazany24 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-31, 10:47
|
|
|
Nie ma co gdybac nie znajac szczegolow. |
|
|
|
|
qweerty [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-08-31, 11:11
|
|
|
kluq napisał/a: | Płacisz z własnej kieszeni za ogłoszenia w mediach ?? O matko, Twój podpis idealnie pasuje do tej sytuacji |
|
|
|
|
|
JanK
Stanowisko: magazynier
0
1
|
Wysłany: 2016-09-09, 17:04
|
|
|
Kiedy zabiora kierownikom na CD samochody sluzbowe? Szczerze na to czekam.ciekawe jak moj kierownik bedzie zadowolony. Skonczyly by sie wyjazdy weekendowe . |
|
|
|
|
@kluq
2
0
|
Wysłany: 2016-09-09, 17:10
|
|
|
Czy im zabiorą czy nie Tobie więcej nie dadzą więc co to za różnica?? Zawsze możesz zostać kierownikiem i dostać samochód |
|
|
|
|
@Skiter1991
Robot
Stanowisko: klient
1
0
|
Wysłany: 2016-09-12, 09:32
|