To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Oceny produktów - Dania gotowe

DarkSide - 2012-06-29, 21:31

skazany24, takie coś :)

jest pakowane w czarnym opakowaniu :) i powinno znajdowac sie przy krokietach :)

Anonymous - 2012-06-29, 21:34

Fajnie znasz asortyment sklepu :)
Blondi86 - 2012-06-29, 21:37

katmro88 napisał/a:
Mój mąż zachwyca się kotletem z ryżem i marchewką, spaghetti oraz plackami po węgiersku.
Pyszna też jest pizza z pieca kamiennego.

To macie placki po węgiersku ? kurcze a u nas nie ma takich dobroci :P

DarkSide - 2012-06-29, 21:38

Cytat:
Fajnie znasz asortyment sklepu :)

zboczenie zawodowe :P

Blondi86 napisał/a:
To macie placki po węgiersku ?

U Nas też niema :( Ale takie wyroby to wolę mojej żony :D

Anonymous - 2012-06-29, 21:45

DarkSide napisał/a:
Cytat:
Fajnie znasz asortyment sklepu

zboczenie zawodowe


DarkSide, to byla ironia skierowana do skazanego :) a placki po wegiersku podobno najlepsze sa moje hehe :)
Moze jej chodzilo o te ziemniaczane z paczki polane leczo :)

Blondi86 - 2012-06-29, 21:53

moje placki po węgiersku też są ponoć najlepsze :D
DarkSide - 2012-06-29, 23:01

Temat posprzątany, kontynuowac offtop możecie tu https://nasza-biedronka.pl/viewtopic.php?p=23257#23257

Proszę teraz trzymac się tematu :)

Anonymous - 2012-06-30, 15:07

przeciez to sa pyzy:p
DarkSide - 2012-06-30, 15:58

skazany24, odróżnij pyzy od kulek na parze :rool:
Anonymous - 2012-06-30, 16:38

to sa pyzy na parze:p
DarkSide - 2012-06-30, 16:44

skazany24, nie nerwicuj mnie...
tak wyglądają twoje pyzy z mięsem

Anonymous - 2012-06-30, 17:07

bo zaraz pojde ci zrobic zdjecie pyz na parze;p w poznaniu to sa pyzy to nie slask;p. NIE MOWIE O PYZACH MROZONYCH Z MIESEM.
DarkSide - 2012-06-30, 17:09

skazany24, ale to się właśnie nazywa kluski na parze, i w całej polsce tak jest tylko nie u Was pyrki :P
Anonymous - 2012-06-30, 17:13

Pyzy (inaczej kluchy na łachu) -
drożdżowe kluski w kształcie i
wielkości bułki, gotowane na
parze, podawane do mięs i
sosów. W innych regionach
Polski nazywane są
pampuchami.Pyzy drożdżowe – kluski z
ciasta drożdżowego z
dodatkiem soli gotowane na
parze; tradycyjne polskie danie.
W różnych regionach Polski są
podawane z różnymi
dodatkami, noszą też różne
nazwy.
W Poznańskiem (kluchy z
łacha, kluchy na lumpie) ciasto
na nie robi się z wody, mąki,
drożdży, doprawione solą i
cukrem. Wyrobione ciasto
formuje się w spłaszczone kule,
które następnie gotuje się
około 5 minut na parze.
Tradycyjnie polegało to na
obwiązaniu garnka z wodą
fragmentem niezbyt napiętego
kawałka płótna, na który
układało się pyzy (stąd nazwa
"z łacha"), całość zaś
przykrywało się pokrywką. Pyzy
drożdżowe wraz z modrą
kapustą i pieczoną kaczką z
jabłkami stanowią typowy dla
poznańskiego uroczysty obiad.
W Kaliskiem (pyzy, parówki,
pampuchy) ciasto na pyzy
przygotowuje się z zaczynu
drożdżowego z dodatkiem
mleka, cukru i mąki
wyrabianego z mąką, jajami,
masłem i dodatkiem soli.
Tradycyjnie podaje się je do
pieczonego schabu i słodko-
kwaśnej zasmażanej białej
kapusty lub nadziewane
owocami z topionym masłem,
cukrem i cynamonem.
Na Górnym Śląsku (buchty)
podawane są zazwyczaj z
jagodami, powidłami,
wieprzowiną, kapustą kiszoną
lub polane topionym masłem i
posypane cukrem.

Anonymous - 2012-06-30, 20:58

Wątpie, zeby w kazdym regionie inaczej nazywali gwara produkty dostepne w calej polsce. Skoro u mnie sa kluski i na ślasku są kluski, to watpie, zeby na region skazanego specjalnie dawali pyzy...


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group