To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Pierwsze dni w pracy... - praca na odpieku

HejaBanana - 2015-03-15, 16:03

A czy ktoś z kierownictwa tu obecnego mógłby udostępnić tą całą procedurę wypieku obsługi pieca itp, bo podobno ( jest tak napisane w podręczniku kasjera) że jest wersja elektroniczna w podręczniku kierownika sklepu.


Byłam na tm odpieku wczoraj, wysłali mnie z rana. MASAKRA. oczywiście pomoc była mi niezbędna.
Nie mam w ogóle pojęcia jak wpełniac te karty z datami godzinami itd czarna magia.
Z samym wstawianiem i szykowaniem ok. Ale papierkowa robota to nie dla mnie.

Anonymous - 2015-03-15, 17:29

Wersja elektroniczna podręcznika jest dostępna tylko na komputerze w biurze i nie można tego skopiować, ale możesz poprosić u siebie w sklepie, żeby Ci wydrukowali.
andzia72-2012 - 2015-03-15, 18:31

adrianooo napisał/a:
U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(
u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec :)
adrianooo - 2015-03-16, 08:04

andzia72-2012 napisał/a:
adrianooo napisał/a:
U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(
u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec :)

Na każdej B jest inaczej i weź to pod uwagę ;)

andzia72-2012 - 2015-03-16, 15:01

adrianooo napisał/a:
andzia72-2012 napisał/a:
adrianooo napisał/a:
U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(
u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec :)

Na każdej B jest inaczej i weź to pod uwagę ;)
tak ja to rozumiem stwierdzam tylko jak jest na mojej Biedronie i uwazam ze to jest bardzo dobre rozwiazanie i juz :) :)
moli - 2015-03-16, 18:54

U nas tez druga zmiana przygotowuje zawsze pieczywo na poranny wypiek
:D

[ Dodano: 2015-03-16, 18:56 ]
a tez jest zawsze cos do zrobienia ale to jest obowiazkiem tej osoby co ma wypiek na drugiej zmianie, i musi zdazyc nie ma innego wyjscia. osobiscie uwzam ze jest to dobre rozwiazanie :P

marta1 - 2015-03-16, 19:53

U mnie było tak na początku , wtedy gdy piec i odpiek był najważniejszy dla kr :)
adrianooo - 2015-03-17, 13:11

marta1 napisał/a:
U mnie było tak na początku , wtedy gdy piec i odpiek był najważniejszy dla kr :)


Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka

brodacz1989 - 2015-03-23, 22:26

adrianooo napisał/a:
Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka

a dla mnie nie ma rzeczy ważnych i ważniejszych, albo cały sklep wygląda dobrze, albo nie wygląda wcale. bo to że się dopieści pierwszą alejkę to już na chemii mogą walać się kartony? a wbrew pozorom przy dobrej organizacji i tempie pracy to ostatnie pół godziny pracy poświęcamy na dopieszczanie szczegółów

adrianooo - 2015-03-24, 16:10

i tu się z tobą zgodzę dlatego bynajmniej ja mam tak samo że dbam o każdy szczegół w sklepie , mimo że rano wykładam towar to i tak robię porządek na alejce i tym sposobem cały sklep wygląda ok mimo tego co napisałem
Cytat:
Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka
tak tak wiem że zaprzeczam sam sobie ale niekiedy naginam inne priorytety innymi rzeczami ważniejszymi

Dobra zejdzcie ze mnie bo mi cięzko! ;/ ;/ ;/ ;/ ;/ :klotnia:

andzia91 - 2015-11-15, 22:32

Podręcznik do wypieku? Pierwsze słyszę. W mój drugi dzień kierowniczka tylko pokazała jak się wkłada bułki i wyciąga i ustawia program i tyle..

Okazji "pieczenia" jeszcze nie miałam

kachen - 2015-11-16, 09:33

Jest podręcznik wypieku....trzeba go udostępnić każdemu nowemu pracownikowi i temu który został przeniesiony ze sklepu bez wypieku...nalezy złożyć podpis na końcu podręcznik o zapoznaniu sie..ostatnio kasjer mnie się spytal co to jest 5krokow kasjera??.pracownik z pól rocznym stażem..milo..
tadam - 2015-11-16, 12:17

Mieliście już szkolenie z wypieku? u nas od dwóch tyg.pieczemy wg druku 157+20%.

Szkolenie jeszcze przede mną

[ Dodano: 2015-11-25, 17:46 ]
Mieliście już egzamin z pieczywa?Jakie pytania były Jestem już po szkoleniu mieliśmy mieć zaraz egzamin ale podobno problem mają i nie idzie zrobić u nas

[ Dodano: 2015-12-03, 15:43 ]
Miałam juz ten egzamin Zdałam :D
Napiszcie mi co oznacza literka R ????BO nikt tego nie wie

patri79.79 - 2015-12-03, 18:24

R oznacza godzinę rozpoczęcia rozmrazania
tadam - 2015-12-03, 20:43

Miałam tam odpowiedz
Godz rozpoczęcia rozmrażania bułki
Opisujemy karton jeśli wyciągamy parę sztuk bułki do odpieku a resztę z powrotem do zamrażarki dajemy
Godz rozmrażania ciastek?

W sobotę będzie KS to pokaże mi co źle zaznaczyłam bo zks nie umie tego zrobic :rool:



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group