To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Pierwsze dni w pracy... - praca na odpieku

HejaBanana - 2015-03-12, 13:52

Hell, ja sama nic jeszcze nie piekłam ;) tylko przypatrywałam się.

Z tego co zauważyłam siedząc nawet na kasie, to idzie u nas masa bagietki czosnkowej , bułki porannej, i cistka truskawkowego.

mniej wiecej bym sobie poradziła z tym szykowaniem.

Ale te papierkowe sprawy troche mnie przerażają, żeby dobrze powpiswać te godziny daty itp... ale to juz bede chyba ptac osobe ktora bedzie pod reką.

joannajaan - 2015-03-12, 15:12

HejaBanana, "wyjacy" piec przy otwartych dzrzwiach mozesz uciszyc naciskajac strzalke skierowana w lewo, takie cofanie. Mama nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi, o ile masz taki sam piec :P
kogata - 2015-03-12, 15:37

Strzałka, pokrętło albo przycisk stop w zależności od modelu i już nie wyje.
Na rano proponuję najpierw włożyć w górną komorę chleb ciężki (słonecznikowy), w dolną mix chlebów lekkich (pozostałych). Jak się pieką układasz na blaszkach drobnicę, ciastka bułki i bagietki. taki schemat gwarantuje, że na godzinę 7:00 masz pełen odpiek na stoisku. Od momentu rozmrożenia masz 36 godzin (a nie 3 dni) na wypiek, później trzeba zlikwidować ;)

HejaBanana - 2015-03-12, 17:36

kogata, joannajaan, Dziękuję Wam.
Ja mam piec bez pokrętła, tylko z wyświetlaczem dotykowym. Nastepnym razem się przyjrze co to za cuda tam się wyświetlają przy tym wyciu :D

kasiawi - 2015-03-13, 21:28

U mnie wieczorna zmiana szykuje dwa wózki (jeden: dół-chleb lekki,góra chleb ciężki, drugi buły od góry do dołu) i wstawiamy to do domku chłodniczego.
Rano odpalamy piec i wrzucamy najpierw bułki,gdy się upieką -chleb,
a na wózek po bułkach dajemy ciastka.Jak ktoś jest szybki to do 7.00 ma cały wypiek zrobiony,jak wolniejszy to max 7.15.

marta1 - 2015-03-13, 21:30

u nas wieczorem nie ma na to czasu niestety :(
kasiunia77 - 2015-03-13, 22:27
Temat postu: Re: praca na odpieku
Wypiek tylko z daleka wydaje się taki straszny, wiem bo sama nie dawno to przechodziłam ;) ale jak złapiesz co i jak nie będzie już taki straszny przekonasz się ;)
jakihno - 2015-03-13, 22:34

I tak Ci nie wierze...za jakis czas odpala u nas piec, i boje sie tego strasznie...tym bardziej ze na poczatku bedzie w ciemno ile piec, bo nie wiadomo ile beda kupowac...
Gazela34 - 2015-03-13, 23:26

Dokładnie u nas tez brakuje czasem tych przysłowiowym 5 min na przyszykowanie odpieku :(
adrianooo - 2015-03-14, 09:53

Wszędzie brakuje Tych 5 min na odpiek a bo to kierownik cię o coś poprosi a to sprawdź daty ...
Ale tym nie ma co się przejmować ;) jak ja to mówię upiecze się to będzie ;)

fryndzel - 2015-03-14, 13:03

Lepiej jest na sklepach z niockami, wtedy juz nocka robi czesc wypieku.
adrianooo - 2015-03-14, 13:09

Zgadza się , albo gdyby znalazła się chodz chwila czasu na naszykowanie wypieku wieczorem... ale nie ma kiedy
andzia72-2012 - 2015-03-14, 19:33

adrianooo napisał/a:
Zgadza się , albo gdyby znalazła się chodz chwila czasu na naszykowanie wypieku wieczorem... ale nie ma kiedy
a u nas zawsze szykujemy pieczywo do wypieku na rano jak kasjerzy nie mogą to robi to kierownik
anipa - 2015-03-14, 19:48

u nas jedynka po zamknięciu sprząta kasy, sprząta pieczywo i szykuje odpiek na rano
adrianooo - 2015-03-15, 15:16

U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group