To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Pierwsze dni w pracy... - praca na odpieku

biedronkowa_mor - 2016-10-24, 14:59

Waffen77, i tu drogi kierowniku niestety ale nw raporcie nie masz wszystkiego ;) jest on tylko na pic wode aby cos bylo jak sie klient otruje lub jak przyjedzie kontrola :) owszem mozesz sobie sprawdzic ile sie wypieklo ale nie kieruj sie nim na 100% :)

Najlepsze rozwiazanie dla Ciebie to porobic wypiek samemu pare razy nie ma okreslonych godzin wypiekania rob jak widzisz ze pusto na sklepie a luidzi sie w cholere kreci tylko nie przesadz jak masz godzine 20:30 bulek zero ludzi ful to nie wstawiaj blach nie wiadomo ile najlepiej wtedy rozlozyc wszystko co sie da chleb i wogole tak samo z ciastkami zapytaj do ktorej godziny pieczecie i nie rob o 20 bcistek jak sklep bedzie zamkniety za godzine :) dasz rade glowa do gory i troche wyobrazni :)

Waffen77 - 2016-10-24, 15:24

W raporcie jest wystarczająco dużo by średnio myślący pracownik wypiekł w miarę dobrze...
DarkSide - 2016-10-24, 17:34

Waffen77, trzymając się tego raportu naa moim sklepie już wielokrotnie by popołudniu nie było nic....
Waffen77 - 2016-10-24, 19:19

Dlatego mówię że średnio inteligentny....
DarkSide - 2016-10-24, 20:54

Waffen77, nowa osoba musi się z tym obyć więc trzymanie się raportu sztywno jej nie pomoże, tylko wiedza i obycie u innych :D
Waffen77 - 2016-10-25, 05:10

Pełna zgoda.
anka1 - 2016-10-25, 07:44

Waffen77, jako kierownik sklepu powinieneś/naś bardziej chyba liczyć się ze słownictwem. A to, że pracownik, który dopiero zaczyna swoją "karierę" w biedrze chce zasięgnąć szczegółowych informacji, nie oznacza, że jest mniej inteligentny od Ciebie. Niektórzy "starzy" pracownicy może nawet nie wiedzą co to raport.... Jestem ciekawa, czy Ty wszystko ogarniałeś/aś w pierwszych dniach pracy niezależnie od stanowiska. Pozdrawiam
biedronkowa_mor - 2016-10-28, 21:05

Waffen77 napisał/a:
W raporcie jest wystarczająco dużo by średnio myślący pracownik wypiekł w miarę dobrze...


malo inteligenty kierownik nie potrafi wytlumaczyc w racjonalny sposob co jak gdzie po co dlaczego ;) trzyma sie zasranej regulki raport pieczywa bo tak mu kazali i nie moze zmienc zdania :) brak slow... ciekawe jak twoj sklep funkcjonuje :) bo nasz bardzo dobrze az za i pieczywko zawsze jest a raport tylko dla kontroli :) pozdro

MalaAsia - 2016-10-29, 11:57

Waffen77 napisał/a:
W raporcie jest wystarczająco dużo by średnio myślący pracownik wypiekł w miarę dobrze...

uważam takie zwroty za obraźliwe, co ci pomoże, że nazwiesz kogoś, że nie jest średnio inteligentny, bo o coś zapytał? od tego będzie lepiej wypieczone pieczywo? wpłynie to dobrze na organizację pracy? sprawi, że wszystko będzie zrobione jak należy? czy to, że zapytał na pewno świadczy o jego braku inteligencji, czy o twoim, skoro nie stać cię na nieobraźliwą wypowiedź, nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi, a swoją pozycję, czy inteligencję podkreślają obrażając innych tylko ludzie, którzy sami sobą nie reprezentują zbyt wysokiego poziomu.
U nas na sklepie wręcz odwrotnie, cały czas mówią - pytaj bardziej doświadczonych, podpatruj ich i ucz się od nich bo wiedzą praktycznie co i jak a nie tylko w teorii.

Anonymous - 2016-10-29, 17:21

MalaAsia napisał/a:
Waffen77 napisał/a:
W raporcie jest wystarczająco dużo by średnio myślący pracownik wypiekł w miarę dobrze...

uważam takie zwroty za obraźliwe, co ci pomoże, że nazwiesz kogoś, że nie jest średnio inteligentny, bo o coś zapytał?
Co sie tak wszyscy obrażacie, gdzie tu napisano, że jesteście debilami? Z wypowiedzi jasno wynika, że raport jest prosty i tyle, a doszukujecie się jakiś podtekstów. W myśl zasady, uderz w stół? Zluzujcie...
Waffen77 - 2016-10-29, 18:01

Dziękuję Lari. Sam bym tego lepiej nie ujął.
jjzkbmpk - 2016-11-18, 14:35
Temat postu: Odpiek lista rozmrażania
Witam, chciałam sie dowiedzieć poniewaz jestem nowa i pracuje w,biedronce od niedawna . Jak wypisywac liste rozmrazania gdzie trzeba wpisac nr partii , T i R gdzie nie wiem ktore pieczywo gdzie wpisywac te poza lodowka to T a w lodowce R . Czy ktos moze mi wytlumaczyc cala ta liste co dokladnie gdzie wpisac . Bo u mnie w pracy kazdy wypisuje jak chce i byle co s chcialabym znac zasade .
tadam - 2016-11-18, 23:23

R wpisujesz jak przyjeżdża z centrum rozmrożone Wtedy wpisujesz R i dane z nalepki na kartonie
katarzynka12 - 2016-11-18, 23:48

tadam, chyba R wpisujesz jak przyjeżdża pieczywo w kontenerze,a T jak jest rozmrożone i dane z nalepki :)
tadam - 2016-11-19, 15:57

katarzynka12 racja T i dane z nalepki jak przyjeżdża rozmrożone :) Pomieszało mi się :ops:


Najlepiej piec zamrożone na programie do mrożonego pieczywa wtedy nie trzeba tego wypełniać ;) tylko partia i czy jest prawidłowo wypieczony ;)



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group