Pierwsze dni w pracy... - praca na odpieku
Włodarz - 2016-05-31, 17:14
piec z 2013 a mamy 2016 i ty go nazywasz że jest stary? Dlaczego?
Nie dostaniecie pieca nowego albo inaczej nikłe na to są szanse. Poproście swojego kr aby skontaktował się z działem trenera produktów świeżych i on wam może wgrać takie programy że nie trzeba będzie już rozmrażać żadnego pieczywa.
Kolejną głupotą jest że pieczywa trzymane w kartonie i foli dłużej wytrzymuje niż to co jest w szafie... nic tylko utrudnianie sobie pracy... Szafa ma być zamknięta na noc i w taki sposób można przechowywać pieczywo. Ba nawet jest poruszany ten temat na szkoleniu z pieczywa. Jeśli kr jest niedoinformowany to na sklepy jakiś czas temu przyszła książeczka co do wypieku i szkolenia tam jest czarno na białym napisane że pieczywa można przechowywać w zamkniętej szafie piekarniczej na noc. Chodzi tylko żeby nie było swobodnego opływu powietrza.
żuczek1 - 2016-05-31, 18:51
Hehe szkolenie szkoleniem a liczy się i tak zdanie pierwszego po Bogu a program do pieczenia zamrożonego pieczywa też już mamy wcześniej oczywiście tak nie piekliśmy bo byłoby to wbrew procedurom
moli - 2016-05-31, 22:10
U nas niestety nie mamy zamykanej szafy... A chleb cięzki trzeba wyciągać z zamrażalnika wieczorem żeby na rano czekał w kartonie rozmrożony
[ Dodano: 2016-05-31, 23:12 ]
Teraz i tak jest dobrze po prędzej piec dzwonił dosłownie co 3 minuty i pojawiał się komunikat: Brak wody to dopiero była porażka...
bolka - 2016-05-31, 23:52
My już tez nie mamy zamykanej szafy, któregoś pięknego dnia pojawił się ktoś kto zdemontowal drzwi bo ponoć szafa była za ciężka no i teraz trzeba uważać na sklepie jak jedziemy z pustą szafą na magazyn w celu jej uzupełnienia bo szuflady wysuwają się. a jak narazie szykujemy pieczywo na noc w szafie tak jak do tej pory
tadam - 2016-06-01, 11:33
Z jednej strony nie ma drzwi czy z dwóch stron?Według podręcznika otwartą stronę dosuwamy do ściany.My wykładamy do pieca chleby i bułki wszystkie wieczorem Pierwsza zmiana tylko dokłąda resztę Pieczemy chleb lekki i bułki potem ciastka i bułki drugi raz na końcu chleb ciężki
sebcio - 2016-06-19, 10:22
Potrzebuje możliwie dużo porad odnoście wypieku, chodzi o ten duży piec, wysoki dwukomorowy, szczególnie o to co na jakim programie się wypieka.
marta1 - 2016-06-19, 10:45
sebcio, a nie dostałeś podręcznika o odpieku ? Tam jest chyba wszystko
sebcio - 2016-06-19, 12:10
coś tam było:)
DarkSide - 2016-06-19, 15:54
Jeśli macie materiały szkoleniowe ze szkolenia z odpieku to pilnie proszę je na pw i góry dziekuje bardzo :D
fochadelko - 2016-07-03, 15:13
Hej . Podpowiedzcie jak robi sie wypiek z raportem 157 ? Cos mi się kojarzy że wyliczało sie jakiś procent ale nie bardzo pamiętam.
Nie korzystaliśmy z tego raportu do wczoraj ,i musze sobie przypomnieć jak to było
poszukiwaczka - 2016-07-03, 19:44
Rano patrzysz na wypieki np bulki porannej do godz 9 plus 20%. Potem do 12 plus 20% potem chyba do 15 plus 20% a potem do 18 już bez dodawania
tadam - 2016-10-06, 21:39
Ma ktoś może rozpisany schemat wypieku pieczywa?załacznik 5 do podręcznika Musze sobie przypomnieć procedury na sobotę Kiedyś mieliśmy wydrukowane przy piecu wszystko niestety wyrzucili
Andrea - 2016-10-24, 10:13 Temat postu: Pytanie o godziny pieczenia na zmianach Witam! Ponieważ jeszcze nie robiłam odpieku a szkolenie było prawie nic, proszę podpowiedźcie jak to wygląda na zmianach z pieczeniem. Chodzi mi o to, że jak przychodzę na 6.00 to piekę wszystko wg. rozpiski od kierowniczki aby było gotowe na 7, a później na którą ma być gotowe? na 12? I czy wówczas ustawia się taką sama ilość pieczywa i czy te same rodzaje indeksów co kierowniczka dała rano na rozpisce czy już jakiś indeksów się nie piecze? a jak przychodzę na 14.00 i mam odpiek to na jaką godzinę mam się wyrobić? I ile jeszcze razy mam odpiekać na popołudniowej zmianie? I czy wieczorem wystawia się do rozmrożenia dla porannej zmiany tylko chleb?
DarkSide - 2016-10-24, 11:41
Andrea, na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź. To zależy ile się u Was tego sprzedaje. Wszystko wytłumaczą Ci osoby które już dłużej robią na odpieku i są obeznani w zapotrzebowaniu
Waffen77 - 2016-10-24, 11:43
W raporcie 157 wszystko masz...
|
|
|