To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Pierwsze dni w pracy... - praca na odpieku

alekss187 - 2016-05-30, 12:44

Wczoraj od dłuższego czasu robiłam sama wypiek rano i trochę poległam. Nie wyrobiłam się ze wszystkim na 8.00 zdążyłam tylko wypiec bułki i snaki, chleba i bagietki wstawiłam i naszykowałam pozostałe snaki i musiałam iść na 1, a już moje starsze koleżanki zaczęły się na mnie krzywić bo nie zdążyłam wszystkiego wypiec na czas, bo nie dość że tam jest bałagan to zanim wszystko znalazłam to czas minął.
żuczek1 - 2016-05-30, 14:17

Nie przejmuj się jak się rzadko stoi na ow to chwilę schodzi zanim się to ogarnie :) następnym razem na pewno będzie lepiej :) ja z reguły najpierw wrzucam chleby bo je się szybko nakłada jak już je wrzucę do pieca to wykładam pieczywo z piekarni i potem nakładam bułki bagietki i snaki :) ale my w zamrażarkach pilnujemy porządku bo po co sobie nawzajem pracę utrudniać więc nakładanie szybko idzie
magma - 2016-05-30, 15:45

U nas wieczorem nakładamy dwa wózki, w jednym bułki w drugim chleb. Najpierw wypiekamy bułki, b mało czasu to zajmuje, później chleb. Gdy chleb sie wypieka zdążymy wyłożyć do wózka snaki. Jakoś nigdy nie było problemu jak nie zdążyliśmy z wypiekiem do otwarcia sklepu.
alekss187 - 2016-05-30, 17:41

No bo u nas to taki burdel w zamrażarkach zanim coś się znajdzie to minie 5 minut.
A.G.A. - 2016-05-30, 17:57

U nas idzie na pierwszy rzut lekki i bulki. Druga tura to ciezki i snaki.
Gazela34 - 2016-05-30, 18:11

Dokładnie tak jak pisze AGA
Może poprostu za późno zaczęłaś i dlatego nie zdążyłas ?

A.G.A. - 2016-05-30, 18:26

Albo sztukowo dużo jednego rodzaju wypiekałaś? Lepiej wypiec mniej a wszystko. By bylo na otwarcie. Ja jak mam 3,4 blachy tych samych bulek to jedna lub 2 wyciągam a wsadzam w zamian pizze i bagietkę czosnkowa. By wszystko bylo pierwsza tura wypieczone. Nadwyżki wrzucam na samym końcu jak juz wszystko jest w podajnikach. Wtedy ja siadam na kasę a ktos wyjmuje dodatkowy wypiek i w razie braku lub gdy ma troche czasu dorzuca. Wilk syty i owca cała 😁 :rool:
alekss187 - 2016-05-30, 18:55

Robiłam pierwszy raz wypiek na otwarcie i wypiekałam dużo jednego rodzaju. Mój błąd ale człowiek uczy się na błędach. Teraz jak bd robić wypiek to tego bd mniej wypiekać żeby się wyrobić i zacznę od chleba i bułek a potem snaki. Mamy dwa wózki więc w między czasie bd przygotowywać snaki i inne.

_________________________________

Rodzimy się by żyć, żyjemy by umierać.

A.G.A. - 2016-05-30, 20:21

Dokładne tak! Brawo Ty 👏
Spokojnie dasz rade😊

alekss187 - 2016-05-30, 20:45

Muszę, bo jak nie my to kto ;)
marta1 - 2016-05-30, 20:54

alekss187, trening czyni mistrza :) , jeżeli będziesz piekła częściej to opracujesz swoją własną metodę , co nie zmienia faktu że ważny jest w tym wszystkim porządek w szafie chłodniczej i dostępność indeksów do odpieku .
żuczek1 - 2016-05-30, 21:01

A my nie nakładamy już wieczorem pieczywa bo kr zakazał :bu: więc rano trzeba się mocno zwijać żeby zdążyć ale jakoś dajemy radę :) a tyle jest tych indeksów że czasem zapomni się wypiec jakiegoś snaka ale wypiekamy drugą turę i świat się jakoś nie zawala :D
alekss187 - 2016-05-30, 21:04

Tylko że każdy musi o ten porządek zadbać bo co to da że jedna osoba bd a reszta nie i tak zrobi sie bałagan. Już mówiliśmy o tym KS żeby układać w jednej same snacki i ciastka a w następnych chleby i bułki itp. Miała sie tym zająć ale efektów jak nie ma tak nie ma...
________________
Rodzimy się by żyć, żyjemy by umierać

żuczek1 - 2016-05-30, 21:07

No my tak mamy w jednej zamrażarce chleby bułki i bagietki a w drugiej ciastka i snaki :) druga zmiana zawsze wieczorem robi porządek w zamrażarkach i jest ok. A co ma ks do tego ?my sobie sami zaprowadziliśmy takie porządki i biada temu kto by się wyłamał :D
marta1 - 2016-05-30, 21:17

Właśnie co ma ks do tego ? Jeśli sami nie będziemy tego pilnować to i sam kr nic nie pomoże :D
oj biada :D i miesiąc ciężkich robót na odpieku :D



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group