Oceny produktów - Chleb - który jest najzdrowszy :) ?
contagious - 2016-08-18, 17:36
Larrikol napisał/a: | Ej no, nie miałam na myśli chemii spożywczej Chodziło mi o eliminacje, bądź ograniczanie np. węglowodanów, białka, glutenu i innych naturalnie wystepujących składników odżywczych |
No to zwracam honor :D Zgodze sie, ze w mysl starszych pokolen "wszystkiego po trochu" jest najzdrowiej. Ale w dobie dzisiejszej wszechobecnej chemii w zywnosci, mysle, ze czasem mozna cos odpuscic (nie wiem, np. mieso z kurczaka, ktory jest faszerowany antybiotykami - a nie kazy ma mozliwosc zakupu dobrego drobiu od sprawdzonego producenta, czy rodzine z gospodarstwem).
Anonymous - 2016-08-18, 20:31
Prawo unijne zabrania stosowania antybiotyków w hodowli. Przy ewentualnej chorobie jest jakiś okres karencji, kurczak musi odczekać swoje zanim trafi pod nóż. Ale jak jest respektowane, kontrolowane itp. to nie wiem. Takie czasy, pełno chemii i niezdrowych wrzutek.
|
|
|