Oceny produktów - Ekspres Italico - kawa w kapsułkach
ondrasz - 2012-10-24, 15:29
Zakup takiego ekspresu ma sens jedynie wtedy, kiedy komu¶ naprawdę smakuje taka kawa i inne nie bardzo "podchodz±" no i z powodu wygody "jednorazowo¶ci" kapsułek.
Ekspresy ci¶nieniowe na zwykł± kawę sypan± nie kosztuj± nawet 300zł ( choć takie bezfirmówki pewnie można w okolicach 200+ kupić) więc z ekonomicznego punku taki ekspres nawet za 150zł zwyczajnie się nie opłaca.
kozinhoz35 - 2012-10-24, 18:53
Na opakowaniach po kapsułkach jest napisane "najlepsze do przerzadenia expresso i capuccino" wiec moze na mi ktos wytlumaczyc na jakies zasadzie mam zrobic to np capuccino?
Anonymous - 2012-10-24, 18:56
a insytrukcji obslugi w opakowaniu nie bylo?
kozinhoz35 - 2012-10-24, 18:58
byla lecz nie zawiera infa tego typu
Anonymous - 2012-10-24, 19:00
pewnie kapsulka zawiera specjalnie przygotowana juz mieszanke do zrobienia tego cappuccino
kozinhoz35 - 2012-10-24, 19:12
zapewne kapsulka expresso jest przygotowana do zrobienie capucinno
Anonymous - 2012-10-24, 19:18
jakby nie bylo espresso jest baza pod kazda inna kawe , a ze nie ma tam dyszy do spieniania mleka, to raczej zostaje kapsulka
Jahanna - 2012-10-24, 19:25
Larri a moze z okazji 1.11 strzelisz mi takie espresso ?:):) a tak powaznie kupil to ktos? myslicie ze warte to jest czegokolwiek ??:)
Anonymous - 2012-10-24, 19:34
moge espresso, cappuccino, macchciato co tylko sobie zyczysz, pracowalam kiedys przy tym
Oczywiscie jest to wygodne, ale pytanie czy warto inwestowac w ekspres, do ktorego kawa jest w cenie, jak te z najlepszych plantacji swiata, recznie zbierane, a hodowane sa pewnie w gorszych warunkach od naszej parany
Mała82 - 2012-10-24, 19:39
U nas dzi¶ nie zszedł ani jeden ekspres
Jahanna - 2012-10-24, 19:39
Czyli jaka proponujesz? zwykly ekspres i dobra "fusiata" ?
Anonymous - 2012-10-24, 19:43
Ekspres zwykly kolbowy, a kawa ziarnista i oczywiscie z niedawna data produkcji. Dobra kawa wychodzi tez z zaparzacza typu 'moka', taki metalowy dzbaneczek, ktory stawia sie na gazie, dla mnie bywa lepsza niz nawet z ekspresu
Jahanna - 2012-10-24, 19:47
Nie mam czasu na parzenie w metalowym dzbaneczku :P ale mam odlozone te espresso zastawiam sie, ale skoro odradzasz to pomysle nad tym " Ekspres zwykly kolbowy, a kawa ziarnistaę
Anonymous - 2012-10-24, 19:49
przeciez tam nic nie robisz praktycznie, wsypujesz kawe, wlewasz wode, zakrecasz, stawiasz na gazie i idziesz malowac rzesy a jak konczysz masz gotowa pyszna kawke i bez fusow
Jahanna - 2012-10-24, 19:52
Oj tam oj tam a tak wsypuje, stawiam filizane i heja cieple sobie czeka :d przyjade do Ciebie , strrzelisz mi ze 3 inne i bd miala porownanie :d
|
|
|