Pierwsze dni w pracy... - praca na odpieku
miecia - 2017-04-28, 07:14
Tak slonecznikowy na ciezkim. Na lekkim sie na pewno nie wypieka. To ciemne pieczywo. Wiem ze z rodzynkowym inaczej bylo i zamieszanie. Bo powinno sie wypiekac na bulkach a nie na lekkim. Wtedy prawie ze spalony byl. Dziewczyna zawsze sie to mylilo. Tak samo pizze wypiekamy na bulkach a nie snackach. Na snackach tez jest troche przypalona i dziewczyna tez sie to mylilo zawsze.
sebcio - 2017-04-28, 09:01
no ale my pieczemy na lekkim 99
miecia - 2017-04-28, 10:35
Jak pracuje prawie 4 lata zawsze bylo na ciezkim. W firmie juz mnie nic nie zdziwi a kto taki genialny u was .....
sebcio - 2017-04-28, 10:58
To chyba taki skrót używany przez zks-ów i ks-a
Gazela34 - 2017-04-28, 14:39
Na ciezkim slonecznikowy i cale ziarno tez na lekkim jest nie upieczony tylko,, glina ,,
MalaAsia - 2017-07-03, 17:04
czy macie jakieś systemy układania kartonów w domku chłodniczym, żeby był do nich jaki taki dostęp, a przede wszystkim, żeby można było się zorientować gdzie coś jest i dostać się do tego ... bo ja mam problem jak sprawnie poukładać to wszystko na blaszkach, skoro tracę masę czasu na szukanie tego, co chcę wypiec ... może nie mam do tego drygu i jakaś sirota ostatnia ze mnie, ale ... nie idzie mi to jak to ogarnąć, żeby się nauczyć i robić to dobrze? jakieś rady?
Biurowa - 2017-07-03, 19:15
MalaAsia napisał/a: | czy macie jakieś systemy układania kartonów w domku chłodniczym, żeby był do nich jaki taki dostęp, a przede wszystkim, żeby można było się zorientować gdzie coś jest i dostać się do tego ... bo ja mam problem jak sprawnie poukładać to wszystko na blaszkach, skoro tracę masę czasu na szukanie tego, co chcę wypiec ... może nie mam do tego drygu i jakaś sirota ostatnia ze mnie, ale ... nie idzie mi to jak to ogarnąć, żeby się nauczyć i robić to dobrze? jakieś rady? |
Ja zawsze optuję za tym żeby kartony układać etykietami do przodu, żeby każdy widział co w danym jest.
Mnie wnerwia jak czegoś jest już mało to niektórzy radośnie przesypują to do kartonu z czymś innym i nie opisują na froncie markerem, że to tam jest i potem się szuka pół godziny przegrzebując wszystkie szafy .^.
miecia - 2017-07-03, 21:28
Nie powinno sie przesypywac do kartonu z czegos innego. Ryzyko jakiejs alergii.... Beknie potem osoba odpiekajaca. A po drugie skad potem numer partii bierzecie.
Biurowa - 2017-07-04, 06:17
miecia napisał/a: | Nie powinno sie przesypywac do kartonu z czegos innego. Ryzyko jakiejs alergii.... Beknie potem osoba odpiekajaca. A po drugie skad potem numer partii bierzecie. |
Zamrażarka ma ograniczoną pojemność niestety. A kartonów ciągle przybywa.
miecia - 2017-07-04, 09:47
Nam sie zawsze mieści. Nikt nie przesypuje. Nawet nie powinno sie przesypywać . Było to nawet na szkoleniu. Moze za dużo ktos pieczywa zamawia.
sylwuńka - 2017-07-05, 20:54
ja też pilnowałam po 1. żeby etykiety były z przodu ale nie zawsze było to możliwe... po 2. u nas na 1 pal eur w magazynie stało i na 1dhp. starałam się sobie na dole duble układać w innym rządku chleby napoczęte kartony na górze albo wypiekałam w cholere, a jak mi ktoś potrzebny indeks władował na dno to go nie wypiekałam i huk rozszerzałam inny.porobiłam ceny sobie w biurze i zks i ks byli happy wypiek to hardcore czasami....
MalaAsia - 2017-07-06, 18:20
a kieszonkę z jabłkiem jak pieczecie, na jakim programie? albo z tych nowych lutenice burka i pagacza?
Hell - 2017-07-06, 18:22
na chlebie lekkim
sylwuńka - 2017-07-06, 20:08
kieszonkę to na ciastka/snacki a te nowe to pewnie podobnie. sprawdź na opakowaniu jak się wypieka zawsze jest napisane albo poszukaj w raporcie tam zawsze nowe indeksy są z inf jak układać i wypiekać.
Biurowa - 2017-07-07, 08:10
Mini burek u nas jest na chlebie lekkim, tak jak wspominał poprzednik.
|
|
|