Kuchnia - Sprawdzone przepisy biedronek
pc - 2014-07-23, 09:57
a ja tradycyjne śniadanie ... 4 parówki culineo...( wiadomo skąd ) z ketchupem :D
marta1 - 2014-07-23, 10:01
chcesz kawałek ciacha ?
pc - 2014-07-23, 10:06
no nie wiem...właśnie odebrałem wyniki...mam podwyższony cholesterol
marta1 - 2014-07-23, 10:10
to na cholesterol lepsze będzie jonki - marchewkowe
pc - 2014-07-23, 10:14
wyglądam na królika? ;> mięcha chcę
Gazela34 - 2014-07-23, 10:15
Pasta z parowek pychotka,:)
A to ciasto zamiast z malinami może być z porzeczkami? Jak myślisz Marta?
marta1 - 2014-07-23, 10:18
może być , robiłam je z jabłkami , śliwkami i wiśniami ale malinki sa najlepsze
[ Dodano: 2014-07-23, 11:24 ]
pc a ten cholesterol to od parówek masz wysoki
jonka - 2014-07-23, 11:54
to ja specjalnie do lasu pędziłam,a Ty mi teraz mówisz,że mogą być jabłka? ciasto pycha-Marta jesteś genialna . A widzisz pc,jednak parówki są the best :D
pc - 2014-07-23, 13:13
lekarz mi się kazał na cielęcinkę przestawić...jakieś propozycje?;>
Gazela34 - 2014-07-23, 14:38
Tak ciasto pycha:) u mnie trochę kwaskowe ale to przez porzeczki co nie przeszkadza domownikom wcale prawie pół blachy wyciągnęli juz
:lol:
jonka - 2014-07-23, 15:06
pc parówki cielęce ? :lol:
pc - 2014-07-23, 18:57
jonka o! i to jest pomysł uratowałaś mi życie :D
marta1 - 2014-07-24, 06:43
dzięki za wyrazy uznania ale to nic takiego takie proste ciacho , cieszę się że wam smakowało
[ Dodano: 2014-07-28, 00:29 ]
puk puk ... jest ktoś w kuchni ?
Gazela34 - 2014-08-28, 10:57
Trochę mnie zeszło ale proszę o to przepis
Na pasztet z cukini
3 szkl grubo starter cukini
2 szkl bułki tartej
20 dag starego sera żółtego
1 cebula
3 żółtka
3 białka ubić na pianę
1 łyżka wegety
2 ząbki czosnku rozgniecione
Szczypta majeraneku
Pieprz
1 łyżeczka gałki muszkatolowej
1/4 szkl oleju
Cukinię dobrze odcisnac aby nie była mokra w dłużej misce wymieszać cukinię, bułkę tartą, ser,olej,cebulę,żółtka, przyprawy-wymieszać doprawić wg uznania
Jeśli całość wydaje się zbyt mokra dodać b.tartą
Pasztet przełożyć do kreskówek podsypanych b.tartą
Piec w nagrzanym piekarniku 1h w 180 st
Cytrynka - 2014-08-28, 11:57
marlen34 napisał/a: |
20 dag starego sera żółtego | Starego? Czy może być świeży, tylko starTy? hehe
marlen34 napisał/a: | Pasztet przełożyć do kreskówek | Ile Ci wyszło tych "kreskówek" z podanej ilości składników?
|
|
|