Praca w Biedronce - test na zks
Sysia03 - 2015-07-08, 11:13
Dziękuję a w teście miał ktoś pytanie o RT? Ciekawe czy po starych zasadach jest jeszcze w teście czy zmienili na nowe. A i jeszcze pytanie co do temperatur w lodowce z rybami, mięsem i kurczakami, jakie obowiązują?
siemawszystkim - 2015-07-08, 13:18
Lodówki z mięsem max 2, chlłodnia max 6, zamrażalki min 18
nisiapr - 2015-07-08, 15:28
Temperatury musza byc takie jak sa wskazane na produktach czyli wystarczy spojrzeć na mięso czy rybu
jakihno - 2015-07-08, 19:10
Czyli trzeba sprawdzac kazdy indeks i wybrac ten najbardziej wymagający...masz czas? :D stad te normy 8,2,-18...
Angelika210 - 2015-07-20, 12:29
A jakie mogą być niestandardowe sytuacje w sklepie?
jakihno - 2015-07-21, 12:02
brak pradu, zgon, zlamany klucz od sejfu, popsucie komputera, napad i inne sytuacje które nie są rutynowe i nie pojawiaja sie cyklicznie i bez uprzedzenia...to tak ogolnikowo. Jest to niestety temat rzeka, i trzeba to brac na logike posilkujac sie procedurami.
Angelika210 - 2015-07-24, 09:15
Wczoraj miałam egzamin na zks i zdałam Podam pytania jakie miałam może komuś pomoże
Inwentaryzacja-jak przygotowujemy sklep itp
Raport operacyjny-cały od góry do dołu przedstawić
Raport pieczywa
RW
Bilans,grafik
Premia
PL
Zrobić zamówienie na parę indeksów
Obchód sklepu
Estymacja
Sytuacje niestandardowe
Ogólnie jest 18 pytań.
jakihno - 2015-07-26, 19:32
Angelika210 napisał/a: | Wczoraj miałam egzamin na zks i zdałam Podam pytania jakie miałam może komuś pomoże
Inwentaryzacja-jak przygotowujemy sklep itp
Raport operacyjny-cały od góry do dołu przedstawić
Raport pieczywa
RW
Bilans,grafik
Premia
PL
Zrobić zamówienie na parę indeksów
Obchód sklepu
Estymacja
Sytuacje niestandardowe
Ogólnie jest 18 pytań. |
mnie ko jeszcze podpytywal z radzenia sobie z opornym pracownikiem:)
A raport operacyjny mialem na początku, nawet do polowy nie doszedlem i KO stwierdzil "dalej"...
Hell - 2015-07-27, 17:24
jakihno, i jak byś sobie poradził?
jakihno - 2015-07-27, 22:49
rozmowa z delikwentem, wpis w pamietnik, a jak dalej bedzie oporny to do kr z "wnioskiem" o naganne. Tak odpowiedzialem i bylo w miare. KO wytknal ze nie wziezialem pod uwage innych kierownikow i powinienem wczesniej z innymi to przedyskutowac i znalezc wyjscie/problem.
Hell - 2015-07-28, 17:36
Uuu to widzę że przelewek nie będzie. :D
jakihno - 2015-07-28, 23:06
Ja jestem pozytywnie nastawiony, wiedza ze potrafie pozartowac, ale nie lubie i nietoleruje szwendactwa po sklepie, tym bardziej ze mam cierzki sklep i nie ma czasu na obijanie sie.
moniora - 2015-07-29, 18:49
A powiedz mi z ta premia to tak ogónie czy konkretne wartości i przedziały wymagali od Ciebie???Na wszystkie pytania rozwijałeś się bardzo w wypowiedziach??? Ja moa egzamin niedługo i jestem żadna wiedzy :rool: . Za każdą inf z góry dziekuje.
Gazela34 - 2015-07-29, 18:55
Nasz ,,stary ,,rejon mówił aby mówić dużo naokraglo nie ważne czy mądrze czy nie ale naokraglo nie zacina się
jakihno - 2015-07-29, 19:14
ogolnie ze 3 filary, jakie dodatki ma kasjer, jakie ma kierownik. Mi wbijali do glowy zeby mowic ogolnie , ale nie wnikac w wartosci, wagi itp, bo jak KO podlapie to bedzie tak drazyl ze sie czlowiek pogubi i zdurnieje. wiec nie mowimy ze 5% mamy za wartosc zapasu od 350 do 450 tys, tylko ze 5% dodatku jest jak zapas na sklepie zawiera sie w widelkach dla danego obrotu. i tyle
|
|
|