To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Oceny produktów - Trwałość mięs

Anonymous - 2019-01-30, 20:40

A wołowinę tam kupujesz? xD
amminadab - 2019-02-03, 13:04

Larrikol napisał/a:
A wołowinę tam kupujesz? xD


Nie :-P Nie jadam wołowiny :-P Kurczaków itp też nie jak coś :-D Parówek, mortadeli, pasztetów i wszelkich mielonek typu Tyrolska też nie kupuję. Zwracam uwagę na zawartość miesa w przetworach i szerokim łukiem omijam MOM. Czasem śledzika sobie kupię, ale to już jak leci i z Biedronki i z Kauflandu się nada :-D Wydawać się może komuś, że to dziwaczenie, ale taki już nawyk :-)

Anonymous - 2019-02-04, 09:29

na marginesie,
wolę mięso z biedry, kaufla, czy lidla w vac (szczególnie nie z Polski) niż te "przyzagrodowe". może i ma płaski smak, może i więcej (teoretycznie) chemii, ale trzyma normy. Tam za numer z "padliną" idzie się na długie lata za kraty i buli potężne kary idące w miliony. I hodowca, i ubojnie, pośrednicy i nadzór wet. U nas... "Polak potrafi". Grzywna, rok w zawiasach i hulaj dusza...
Niejednokrotnie, robiąc swoje wyroby o tym, się przekonałem.

koksu - 2019-02-21, 20:42

Mięso jest dość delikatnym produktem i kupując z marketu czy innego miejsca termin przydatności do spożycia szlak trafia już po wyjęciu z lodówki na terenie sklepu. Wiec jak ci śmierdzi dzień przed czy dwa dni przed końcem terminu to też twoja wina. Ciąg chłodniczy przerwany i żaden sanepid tu nie pomoże. A tak na dobrą sprawę te terminy hmm... przykładowo termin do 22,02: o 23:59 22,02 mogę zjeść bo się nie sterminowało a o 00:01 23,02 już fe ble bo po terminie?
Przeczytałam cały wątek i mogę powiedzieć że mies bezpośrednio w vac nie kupuje w żadnych supermarketach. VAC często się rozszczelnia i z tąd ten smród w lodówkach.
marek_k62 napisał/a:
na marginesie,
wolę mięso z biedry, kaufla, czy lidla w vac (szczególnie nie z Polski) niż te "przyzagrodowe". może i ma płaski smak, może i więcej (teoretycznie) chemii, ale trzyma normy. Tam za numer z "padliną" idzie się na długie lata za kraty i buli potężne kary idące w miliony. I hodowca, i ubojnie, pośrednicy i nadzór wet. U nas... "Polak potrafi". Grzywna, rok w zawiasach i hulaj dusza...
Niejednokrotnie, robiąc swoje wyroby o tym, się przekonałem.

Człowiek się nie zna przeczytał artykuł z szmatławca i może obejrzał niusa z TV i, się wypowiada ehh...
Jaka "padlina"?????? gdzie?, kiedy?, w którym kraju? myślisz o Belgii?? gdzie cichaczem opchnęli takie mięsko, czy o Norwegii?? Bo w Polsce żadnej afery z "padliną" nie było.
Brak lek. vet. przy uboju tak, krowy z połamanymi nogami tak, ledwo chodzące przez złamanie miednicy podczas porodu tak i tyle!!!!
A swoją drogą zjadłam dzisiaj pysznego tatara, sama zrobiłam mniam nawet wołowinkę kroiłam nożem dla lepszego smaczku. Pychotka :D

Anonymous - 2019-02-22, 09:56

bzdury.
Od wielu lat mam z tym do czynienia na wielu poziomach. Mogę zapewnić, że to co napisałem o polskim mięsie to często rzeczywistość.
nikt też nie każe brać rozszczelnionego vac. Chyba, że nie ma się pojęcia. Jak Ty.

koksu - 2019-02-28, 20:59

Zapewne masz racje, bo jesteś ekspertem w tej kwestii. A ja tylko głupim kasjerem w biedronce.
Anonymous - 2019-03-02, 09:35

Nie zaprzeczę.
marta1 - 2019-04-15, 20:25

https://swiatrolnika.info/informacje/5508-milczenie-swiata-o-niemieckich-ubojniach-przerabiajacych-zdechle-krowy-i-lezaki-na-kebaby-kolejna-afera-ale-to-niemcy-nie-polska-wiec
Pablo40 - 2020-04-22, 11:34

Witam.Czy mieliście ostatnio zwroty łopatki z Irlandi termin do spożycia 26 04 2020?Mieso po otwarciu tak śmierdzi że szok,ciekawi mnie czy to pojedyncze sztuki czy cała partia?
Crackhead - 2021-05-01, 23:04

Pablo40 napisał/a:
Witam.Czy mieliście ostatnio zwroty łopatki z Irlandi termin do spożycia 26 04 2020?Mieso po otwarciu tak śmierdzi że szok,ciekawi mnie czy to pojedyncze sztuki czy cała partia?



Może powinniście zacząć pilnować ciągu chłodniczego? Może trzeba to rozkładać na czas, a nie, że chłodnia przyjeżdża a wy na fajeczce za wiatą przy paleciaku.

Pablo40 - 2021-05-03, 13:49

Dzięki za odpowiedź po roku.Był to problem całej partii a nie ciągu chłodniczego.Pozdrawiam i oby wiecej takich skrupulatnych pracowników w JMP.
Crackhead - 2021-05-03, 17:17

Pablo40 napisał/a:
Dzięki za odpowiedź po roku.Był to problem całej partii a nie ciągu chłodniczego.Pozdrawiam i oby wiecej takich skrupulatnych pracowników w JMP.



Ahhh, chyba, że...
Proszę wybaczyć moją odpowiedź, trochę mnie poniosło.



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group