Praca w Biedronce - Zamówienia pomysły
Włodarz - 2016-04-27, 00:55
Skiter1991 napisał/a: | I nie ma z tego żadnych konsekwencji? Przecież już od dłuższego czasu jest zakaz takich praktyk. |
Nie nie ma z tego powodu żadnych konsekwencji czasem telefon z dc i zrypa przez telefon od jakiegoś pana że nie potrafi się zamawiać a ja mu wtedy czy mam zamówić cały kontener danego mięsa jak np potrzebuje 2 kartonów a z innego nie mogę zrezygnować? Trzeba dbać o swoje plki kr i ko cieszy że jest mała plka dla sklepu niż to że ktoś tam zamówił kontener do 5%.
Kiedyś mój kr przyszedł z ochrzanem czemu tak zamawiamy no a my w obronę przecież dzwoniliśmy o zmianę harmonogramu że za dużo to będzie palet na dany tydzień i zmniejszyć trzeba a później trzeba jakoś kombinować żeby magazyn był w miarę pusty. Dalej rozmowy już nie było ;]
Skiter1991 - 2016-04-27, 14:56
Wybaczcie, ale nie dopisałem właśnie tego że chodziło mi o kontenery z mrożonkami.
Włodarz - 2016-04-27, 15:48
na mrożonkach też robi się czasem 1% najważniejsze żeby paleta wskoczyła jak dc potrafi na dhpce wysłać uwaga 1 puszkę coli to ja nie mam pytań a ostatnie takie cudo dostałem pobiegłem do kompa sprawdzić i tam też 1 dosłownie jedna sztuka coli w puszce...
Skiter1991 - 2016-04-27, 16:11
Pewnie sobie jaja robili Dla mnie śmieszne jest to że w okresie świątecznym pieczywo do wypieku przychodzi na paletach a w kontenerach często i gęsto potrafi przyjechać alokacja jednego kartonu schabu, karkówki albo kaczki.
Włodarz - 2016-04-27, 16:27
To już w ogóle jest idiotyzm do potęgi. Co kontenerów mało? Co roku w każde święto jest tak że kontenery przyjeżdżają pustawe a pieczywo na euro. Ogólnie to nie przeszkadza mogli by to pieczywo cały czas na euro puszczać i tak na tym zapasu nie można zrobić teoretycznie.
I te alokacje przed świętami... albo przestrzelą i dużo leci później po świętach w plke albo co jest coraz częstsze wysyłają tego towaru tak dużo że nie starczy na jeden dzień handlowy i później tworzą takie promocje jak ta teraz na szynkę... tylko problem kolejny dla kasjerów to jest tłumaczyć o co chodzi starszym ludziom.
Skiter1991 - 2016-04-27, 18:55
Włodarz napisał/a: | I te alokacje przed świętami... |
Lepsze jest jeszcze tak jak np. akcja majówkowa, alokacje różnych kiełbas już na początku kwietnia, a daty przydatności do 20-25 kwietnia.. :D
realistka - 2016-06-28, 19:25
Podobno za niedługo nie będziemy się przejmowali zamówieniami, przynajmniej na suche .^. u nas KR zbierał po sklepach dokładne ilości modułów na poszczególne grupy towarowe, wszystko musiało być w grupie, nic nie może być przeciągnięte na sąsiednią grupę nawet na centymetr, trzeba było podać ile koszy NF, ile wolnych miejsc na chipy itd. ponoć 3 kartki do wypisania. Na pytanie po co to..., usłyszeliśmy, że chcą nas odciążyć i suche DC będzie nam samo przysyłało świeże i o/w dalej sami będziemy zamawiać. Tylko nikt nie wziął pod uwagę tego, że na 1/3 każdego modułu znajdują się in outy, jeżeli zrobimy layout idealny pod ich wysyłki to całą resztę mogę wystawić na parking bo tyle tego dają, 2 oferty w ciągu tygodnia i wszystkie chipy kasowe zdublowane >:D w tej chwili na magazynie stoi nam ok 15 chipów bo wcześniejsze się jeszcze nie wyprzedały, a jeszcze dostajemy przerzuty >:D w koszach się nie mieszczą więc ładujemy w półki ale teraz musimy wyciągnąć to ja się pytam co mamy z tym zrobić, 2 palety Persila na sklepie, a na następną ofertę dostaję 3 >:D a jak wyjdą inwentury?! Tego towaru nie będziemy zamawiać i nie będziemy sprawdzać A jak u Was? Czy tylko u nas zrobiło się głośno?
marta1 - 2016-06-29, 06:20
realistka, pomysł sam w sobie nie jest zły , takie rozwiązania są stosowane w niektórych sieciach ale znając naszą biedronkową rzeczywistość ten pomysł zostanie spie...zepsuty już na samym początku . Przez moment było całkiem znośnie , nie dawali za dużo nf , prawie wszystko się sprzedawało , standy przykasowe pojedyńcze , wszelkie inouty akcyjne też w ilościach do przerobienia a teraz znowu masakra , wszystko idzie w złym kierunku , sklepy wyglądają jak magazyny i co raz trudniej o estetykę i prawidłową ekspozycję
Anonymous - 2016-06-29, 10:07
A to akurat prawda. W biedronce, gdzie robie zakupy, coraz trudniej zmiescic mi sie w alejkach, i to nie dlatego, ze przytylam wczoraj ledwo zmiescilam sie przy kasie, tak ciasno ustawione byly standy. Dostawki przy regalach, paletach z napojami. Nigdy nie rozumialam po co to. Moze mysla, ze im wiecej towaru, to lepsza sprzedaz? W moim przypadku jest odwrotnie, bo z takiego burdelu nie chce mi sie wyszukiwac potrzebnych mi rzeczy.
marta1 - 2016-06-29, 10:29
masz rację Larrikol, tak jak mnie uczono , na wszystko patrzę oczami klienta i te towary na początku taśmy i na końcu kasy to też porażka , akcje promocyjne też się teraz nakładają , jest ich za dużo , brak przejrzystości , już centrum chińskie lepiej wygląda niż nasze sklepy :D
brodacz1989 - 2016-07-02, 16:40
taka ciekawostka, coca cola 2 litry, przychodzi na dhp, przy zamowieniu wskakuje paleta euro, to samo plyn do mycia naczyn kraft, wskakuje euro, takze od biedy mozna zamowic, sprawdzcie sobie, czy Wam tez tak wbija.
Włodarz - 2016-07-02, 17:16
Wbija, potwierdzam. Pewnie do czasu.
Isia1993 - 2017-08-09, 17:39
A jak jest że stołami przykasowymi? Ile trzeba zamówić kartonów np gum do żucia żeby wskoczyła dhp/paleta?
tadam - 2017-08-09, 20:36
tego me wiem ,ale rękawiczki jednorazowe wskakują jako 1 paleta .Przynajmniej w lipcu tak miałam
Włodarz - 2017-08-10, 01:11
wystarczy 1 karton czegoś ze stołu. Ja biorę zazwyczaj zapalniczki albo prezerwatywy ;]
|
|
|