Prawa pracownika - Wyzysk pracowników
Anonymous - 2015-02-10, 18:26
Kazdemu, kto ma ochotę dalej dyskutować o zmianach grafiku, polecam odwiedzić odpowiedni temat, czyli TEN
A resztę proszę już o rozmowę na temat, którego dotyczy bieżący wątek.
fuego - 2015-02-12, 18:46 Temat postu: Re: Wyzysk pracowników
Pan_Lukas napisał/a: | Witam, chciał bym powiedzieć o wyzyskiwaniu pracowników w Biedronce w Poznaniu na os. Jagiellońskim, kierowniczka tamtejszej biedronki Pani Beata wyzyskuję do granic możliwości pracowników, na własne oczy widziałem jak dziewczyna przewróciła się na sklepie z przemęczenia i zamiast wezwać pogotowie albo chociaż żeby zaprowadzić ją do lekarza to została położona na 2godz w szatni a później z powrotem do pracy, pracownicy nie mogą sobie ustalić urlopu gdyż jest on narzucany odgórnie przez kierowniczkę sklepu, co chwila zmieniany grafik który nie jest uzgadniany z pracownikiem. mam nadzieję że, jakaś raekcja ze strony szefosftwa Biedronki w tej sprawie będzie i Pani Beata zostanie zdegradowana ze stanowiska |
Byłam w podobnej sytuacji lato temperatura w sklepie 38 stopni brak klimatyzacji zakaz picia wody na sali sprzedazy w koncu po kilku dniach pracy w takich warunkach zemdlałam. w tym czasie w sklepie obecny był kr kazał isć mi do domku chłodniczego się ochłodzic i wracać do pracy.
DarkSide - 2015-02-13, 23:30
fuego napisał/a: | w tym czasie w sklepie obecny był kr kazał isć mi do domku chłodniczego się ochłodzic i wracać do pracy. |
ja pier.... no co za poj.... "człowiek"....
metyszed15 - 2015-04-22, 09:26
Zimą jest nie lepiej. Zimno, brak ogrzewania, dadzą jakieś śmieszne polary pracownicze i uważają, że wszystko jest w porządku.
aneta8702 - 2015-04-23, 18:25
przy upalach mozemy miec przy sobie butelke z woda, jest o tym nawet w podreczniku
DarkSide - 2015-04-23, 18:41
aneta8702, która strona ?
Marakesz - 2015-04-23, 19:11
Strona 15 Podręcznika,
"W przypadku wysokich temperatur dopuszczalne jest dyskretne spożywanie napojów w trakcie pracy przy kasie."
DarkSide - 2015-04-23, 19:22
Marakesz, czyli bliżej nie określone temperatury
Koza - 2015-04-26, 11:17
Instrukcja dyskretnego spożywania płynów na kasie według Kozy:
-pracownik z zachowaniem wszelkich pozorów upadku bilonu wczołguje się pod blat boksu kasowego.
-z wcześniej przygotowanej i prawidłowo banderolowanej butelki pospiesznie,acz cicho chłepcze życiodajną wodę(w celu uniknięcia gazów,niegazowaną).
-z zachowaniem zasad BHP zwinnie powraca do pozycji siedzącej i kontynuuje pracę.
|
|
|