Praca w Biedronce - Starszy kasjer, na czym polega?
NowyWBiedronce - 2016-01-17, 23:25 Temat postu: Starszy kasjer, na czym polega? Witam
Ostatnio u mnie głośno o "Nowym" stanowisku jakim jest, "Starszy kasjer".
Dowiedziałem się, że może prowadzić zmanę, a nawet robić zamówienie. Może ktoś więcej napisać o tym stanowisku?
sloneczko00 - 2016-01-18, 12:05
Takie stanowisko było już kiedyś w biedronce. Teraz Ci starsi kasjerzy to automatycznie zastępcy
DarkSide - 2016-01-18, 12:32
Cytat: | Teraz Ci starsi kasjerzy to automatycznie zastępcy
|
no nie właśnie, bo starszy kasjer ma nie móc robić zamówienia.
Mariano - 2016-01-18, 14:10
po co udziwniać? Nie lepiej rozwinąć pomysł specjalisty pierwszej alejki i dać mu część uprawnień kierowniczych, np. wycofywanie paragonów, zwroty itd.?
DarkSide - 2016-01-18, 17:15
Mariano, bo ten specjalista ma już zdecydowanie za dużo na głowie !!
malwis19 - 2016-01-18, 18:20
Oj Dark święta prawda.Właśnie rozciągam mięśnie po porannej zmianie :124:
TajemniczyK - 2016-01-18, 18:44
Mogę dodać, że u mnie w pracy (także handel detaliczny) jest takie stanowisko.
Osoba, która na nim pracuje nie ma żadnych uprawnień więcej - robi to co sprzedawca.
Za tytuł "starszy" ma ok. 100 zł więcej na miesiąc do wypłaty oraz pierwszeństwo w rekrutacjach na zastępce kierownika.
W przypadku mojej firmy "starszymi" zostawały osoby, które miały dobre wyniki w sprzedaży oraz dobrze wypadały w rozmowach rocznych
Pewnie w Biedronce będzie to wyglądało podobnie.
NowyWBiedronce - 2016-01-18, 21:51
DarkSide napisał/a: | Cytat: | Teraz Ci starsi kasjerzy to automatycznie zastępcy
|
no nie właśnie, bo starszy kasjer ma nie móc robić zamówienia. |
no to nie wiem po co to stanowisko
Mariano - 2016-01-18, 22:26
DarkSide napisał/a: | Mariano, bo ten specjalista ma już zdecydowanie za dużo na głowie !! | z założeń teoretycznych taki specjalista będzie się nudził, bo w planach ma min. codzienne polerowanie szyb w wiatrołapie i inne takie bezsensowne rzeczy. W praktyce wygląda to tak, że takiego specjalisty nie ma, bo uno - pomysł poroniony, secundo - jak zwykle, za mało etatów.
A jak już jakiś sklep realizuje tego specjalistę, to zakładam, że po zrobieniu warzyw, odpieku i mięsa leci dalej na sklep lub na kasę.
Gazela34 - 2016-01-19, 16:20
a jak jakiś sklep realizuje tego specjalistę, to zakładam, że po zrobieniu warzyw, odpieku i mięsa leci dalej na sklep lub na kasę.[/quote]
Dokładnie tak to wygląda
żuczek1 - 2016-01-19, 16:35
U mnie nie...a jeszcze w weekendy trzeba mu pomóc bo nie nadąża ze wszystkim
marta1 - 2016-01-19, 17:17
Już przerabialiśmy to stanowisko i firma sama z niego zrezygnowała , ciekawe jakie teraz będą założenia i jaka przynęta dla potencjalnych chętnych ?
Mariano - 2016-01-19, 18:05
podwyżki 50zł brutto :D dla takich pieniędzy warto się pochlastać :D
babelekk - 2016-01-20, 16:39
W zeszłym roku było głośno również o nowym stanowisku starszy zastępca i tak jak stanowiska nie było tak nie ma. Myślę że teraz będzie podobnie... ;/ ;/
domin - 2016-09-30, 17:23
Coś się w tym temacie ruszyło u nas szukają chętnych:)
|
|
|