Praca w Biedronce - dostawy bez sprawdzania
marta1 - 2015-06-28, 14:53 Temat postu: dostawy bez sprawdzania mam kilka pytań :
-czy już zauważyliście zmiany związane z tym udogodnieniem ?
-czy kierownicy mają więcej czasu na zrobienie dobrego zamówienia ?
-zdarzają się u was duże rozbieżności ?
- jak wypadają inwentury ?
adrianooo - 2015-06-28, 15:00 Temat postu: Re: dostawy bez sprawdzania
marta1 napisał/a: | mam kilka pytań :
-czy już zauważyliście zmiany związane z tym udogodnieniem ?
-czy kierownicy mają więcej czasu na zrobienie dobrego zamówienia ?
-zdarzają się u was duże rozbieżności ?
- jak wypadają inwentury ? |
-Tak zauważyłem zmiany , szybciej rozkładamy dostawy z rana co wiąże się z tym że mamy wcześniej przerwy
-z dobrym zamówieniem bym dyskutował bo znów tworzy nam się ściana płaczu , ale jest coraz lepiej
-jak na razie nie zwróciłem uwagi na takowe rozbieżności
- yyyy brak danych
Miawka - 2015-06-28, 15:08
U mnie zamówienie robi się na 1 zmianie a towar wjeżdża na 2. Czas na zrobienie zamówienia jest więc taki sam czyli do 9.30.
Brakuje szczególnie w/o czasem po kilka kartonów co trzeba wyrównywać przed inwentaryzacją.
Osobiście uważam że sprawdzanie było lepsze choć zajmowało dużo czasu a teraz po zczytaniu palety kolektorem można wywieźć towar na sklep i wykładać. Ale przynajmniej stany się zgadzały.
A inwentaryzacje były dwie 0.24 i 0.22 ale to raczej dzięki tonie nf.
brodacz1989 - 2015-06-28, 15:12
marta1 napisał/a: | mam kilka pytań :
-czy już zauważyliście zmiany związane z tym udogodnieniem ?
-czy kierownicy mają więcej czasu na zrobienie dobrego zamówienia ?
-zdarzają się u was duże rozbieżności ?
- jak wypadają inwentury ? |
"udogodnienie" jest takie, ze te dwie godziny rozkladam towar, (koniec kwartału kto mial inwenture pod koniec czerwca ten zrozumie...)
dobre zamówienie hmm, zawsze powinno się starać je dobrze zrobić, ale przestrzały sie też mogą zdarzyć
co do rozbieżności to już pierwsza taka dostawa i rozjazd na wodzie oaza, warzywniaku, mięsie i nabiale (podobno dużo sklepów na dc17 ma taki sam problem)
a inwentura to dopiero przed nami;p
Miawka - 2015-06-28, 15:15
W dc 16 niby tak się starają i pilnują ;/
Hell - 2015-06-28, 16:55
Oszczędność czasu kierowników ogromna i bezcenna, reszta do dopracowania, za wynik inwentaryzacji pozostaje się tylko modlić. :D
marta1 - 2015-06-28, 17:17
to ja powiem co zauważyłam na swoim sklepie :
-moi kierownicy są dość nieufni i na początku wyrywkowo sprawdzali mięso , warzywniak i niektóre miksy co pozwoliło wykryć rozbieżności
- na plus jest czas na zrobienie zamówienia co skutkuje mniejszymi niz wcześniej PLkami
- dla szybkich kasjerów to super sprawa ponieważ nie trzeba czekac z wyjazdem paleta na sklep innymi słowy robota w rękach sie pali :D
Miawka - 2015-06-28, 19:31
Tylko że z niezgodnościami i tak nic nikt nie robi ;/
brodacz1989 - 2015-06-28, 19:42
a ja myślę, że jeszcze chwila i obejdziemy ten system;p
Miawka - 2015-06-28, 20:14
Czekam na to
owadzik2 - 2015-06-29, 18:15
Miawka napisał/a: | Tylko że z niezgodnościami i tak nic nikt nie robi ;/ |
Ja zgłaszam do DC i rozbieżności są równanie
alan12 - 2015-06-29, 18:19
Jest wiele plusów i minusów-My już zauważyliśmy że kartonami brakuje nam kilka towarów. Plus jest taki że ker. mają więcej czasu na rozkładanie miksów i robienie zamówienia, ale są tacy co znowu źle zamawiają towar i dalej leci w PL, i ci co się wolno wyrabiali się przy odbieraniu towarów i zamówieniu to dalej nie rozkładają miksów ani wcale nie robią lepszego zamówienia łaskę zrobią jak zrobią warzywniak i to po "łepkach". Jest jeszcze jeden plus przedtem jeśli brakowało kartonu to spadało na kasjerów że przepuszczają albo na młodych kier. a teraz będzie że dostaw się nie sprawdza.
Kamillo - 2015-07-03, 14:53
Tak, mamy dużo więcej czasu, lecz te rozbieżności...
Mięso i O/W nadal sprawdzam, ostatnio na dostawie zamiast kartonu Johnego (był na MM) dostałem... Karton Le Carillon, różnica hmm jakieś 500zł
Walą ile wlezie
Pozdrawiam DC18
moli - 2015-07-03, 18:25
To u Was kierownicy rozkładają mixy?
brodacz1989 - 2015-07-03, 18:53
moli napisał/a: | To u Was kierownicy rozkładają mixy? |
a co w tym dziwnego? pomysły tych z góry: pierwsza alejka, obcinanie etatów, u mnie doszło zniesienie nocek, plus nowe kasjerki, które potrzebują czasu do ogarnięcia się i na kasie i na sklepie. a same się przecież nie rozłoży... a jak trzeba to i na mopie człowiek przeleci na zamknięciu.
|
|
|