To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Praca w Biedronce - NON FOOD - jak prawidłowo ustawić kosze na małym sklepie

helenaZ - 2014-10-28, 18:14
Temat postu: NON FOOD - jak prawidłowo ustawić kosze na małym sklepie
Pytanie dotyczny Non foodu. A więc muszę się podszkolić w tym temacie. Układać umiem , to żadna filozofia odczytać mapkę. Chodzi mi głównie o to jak najlepiej ustawić kosze. U mnie na sklepie jest tak że "tak, tylko" zawsze stoi w jednym miejscu, a non food przeważnie stawiamy w drugim rzędzie koszy. Problem tkwi w tym że mamy mały sklep i mało miejsca....bardzo często musimy "olać " mapkę żeby cały towar dało się wyłożyć i nie zwozić poprzedniej oferty która jeszcze obowiązuje i tak jak osotanio weszła akcja "włoski tydzień" to przez znicza nie dało się zrobić akcji na 3 kosze tak żeby nie ściągnąć poprzedniej więc zrobiłam na 2 i o to było wielkie hallo w pracy... macie może jakieś rady co do braku miejsca i umieszczania koszy? Lepiej robić tak jak nam przykazują na te 3 kosze i słuchać że się ściągnęło obowiązującą jeszcze akcje czy zrobić na 2 kosze jak się spokojnie mieści i słuchać że jest na 2 kosze a nie na 3.
Hell - 2014-10-28, 18:21

Myślę że dobrze zrobiłaś, wiele sklepów musi tak kombinować z non foodem ale najważniejsze żeby Twoje szefostwo było zadowolone. ;)
marta1 - 2014-10-28, 18:25

No sama wiesz na małym sklepie nie poszalejesz a najważniejsza jest bieżąca oferta więc najpierw musisz ją wyeksponować . A gadanie zawsze będzie , ja na gadanie zawsze odpowiadam że nie musze tego robić jest jeszcze 10 innych osób...
helenaZ - 2014-10-28, 18:30

Tylko problem w tym że ks nic nie powiedział bo jest na zl a zks mieli odmienne zdania. Dlatego pytam czy nie macie jakichś sposobów na to...ale jak piszesz że tak jest lepiej niż pakować poprzedni non food to chyba nie ma konkretnego przepisu jak zrobić żeby był dobrze...pozostaje bronić swojej wyobraźni jak ktoś mnie zacznie atakować za ten non food.
marta1 - 2014-10-28, 18:36

No nie ma na to przepisu , najważniejsze jest patrzeć na to oczami klienta i być kreatywnym :)
Zed - 2014-10-28, 19:31

Spytaj kierownika zmiany jak wg niego ma być ustawiona promocja i tak zrób. Jeśli ktoś będzie miał do ciebie pretensje to powiesz wtedy, że zrobiłeś tak jak kierownik sobie tego życzył.
marta1 - 2014-10-28, 20:14

Gorzej jak kierownik nie ma koncepcji :P
helenaZ - 2014-10-29, 18:21

Właśnie tak jak marta napisała - kierownik nie miał koncepcji i liczył na mnie...ale już wiem że wszystkim się nie dogodzi bo jak zapytałam pozostałe kierownictwo co o mojej wizji myślą to powiedzieli że mogłam zdjąć obowiązujący non food ale i tak źle nie było...więc jakbym nie zrobiła to najlepiej nie będzie. Nie pozostaje nic innego tylko nie myśleć o tym i pracować tak jak własny rozum podpowiada. :)
Anonymous - 2014-10-29, 23:50

Ja zawsze pytam co o tym sądzi kierownik zmiany i tak robie :) i później jest na kierownika, nie na mnie :D
helenaZ - 2014-11-03, 13:08

Spryciula :D


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group