To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Praca w Biedronce - PREMIA

adolf17 - 2014-04-13, 22:08
Temat postu: PREMIA
dlaczego sklepy z wypiekiem pieczywa są tak samo rozliczane ze strat jak te,które nie posiadają wypieku???w skali miesiąca jest to spora kwota PL bo wiadomo,że firma wymaga dostępność do końca dnia po kilka sztuk każdego indeksu z wypieku.ta kwota często decyduje o otrzymaniu owej premii.Sklepy te są poprostu pokrzywdzone i myślę,że są osoby,które się ze mną zgodzą w tej sprawie
justyna86 - 2014-04-14, 08:53

w szczególności się zgadzam..tak jak i ryby unas nie schodzą ale zawsze ma być ich pełno..a póżniej nie ma premi bo pl wysokie
vip - 2014-04-14, 09:01

zgadzam się w 100%. Codziennie tyle indeksów po te kilka sztuk- miesięcznie wychodzi ładna sumka. Ale chyba o to chodzi aby tej premii nie wypracować - wg.firmy. Po co mają Ci (nam) dać premię, jak bez premii będziesz i tak dalej pracował z wielką nadzieją - a może w tym miesiącu się uda?
Hell - 2014-04-14, 18:49

A co wy myślicie że w sklepach bez odpieku nie ma strat na pieczywie, ze chleby i bułki nie muszą być do końca, że łatwo jest zamówić dzień wcześniej tyle towaru żeby starczyło do końca i nie zostało? Nic bardziej mylnego... :bu:
lokii - 2014-04-15, 16:02

tyle tylko ze na sklepie z odpiekiem oprocz zamiowienia z piekarni o ktorym piszesz musisz miec dostepnosc wypieku i pl z tegoz wieczorem jest kilkadziesiat zl minimalnie a na sklepie bez odpieku nie masz takiej pozycji w pl
Anonymous - 2014-04-16, 18:05

lenka*, często trudno tez trafic z zamowieniem na pieczywo :/ bo na wypiek masz 36h (te ktore przyjezdzaja juz rozmrozone) i zalezy od ruchu. Jak nie wypieczesz, albo wypieczesz i sie nie sprzeda to PL takie, ze szok :/
Hell - 2014-04-16, 18:09

A ja nie mówię że jest łatwo ale bez pieca tez jest ciężko utrafić. :rool:
Anonymous - 2014-04-16, 22:03

lenka*, wiem, rozumiem. Czasami zostaje masa chleba krojonego. U nas teraz najgorzej się sprzedaje. Ale KR każe zamawiać, bo ma być pięknie. A ludzie wolą ciepły chleb..
boczek_83 - 2014-04-17, 11:08

Naszym obowiązkiem jest takie robienie zamówień żeby ,,optymalizować " straty przy pełnej dostępności. Nie pracujemy w salonie kosmetycznym żeby robić coś ,,na pięknie " tylko efektywnie i estetycznie. Jeden kosz chleba też można rozłożyć na 3.
home_designer - 2014-04-17, 21:19

dokładnie zgadzam się z kolegą wyżej ;)

po drugie zawsze można chleb zamówić interwencyjnie do ktorejś godziny, lub też umniejszyć drugi rzut :yeah:

anipa - 2014-04-18, 00:03

z tym umniejszaniem nie do końca zależy gdzie u nas dystrykt zakazał umniejszania drugich dostaw"proszę robić tak zamówienia żeby była dostępność i małe straty" i tyle w temacie
Anonymous - 2014-04-18, 00:49

tak, tylko, ze jak nawet rozlozymy chleb na 3 kosze i KR to widzi to zaraz jest awantura, ze nie ma! ze ma byc! więcej!
anipa - 2014-04-18, 12:19

i tak właśnie powstaje błędne koło, za dużo źle za mało też nie dobrze obojętnie czy jest wypiek czy go nie ma
Hell - 2014-04-18, 14:59

home_designer, tak możesz umniejszać drugi rzut do godz. 9 ,powodzenia w kalkulacji. ;]
Muminka - 2014-04-26, 19:54

A ja powiem inaczej niektórym Kr w główce się miesza i jest zastaw się a postaw się przy wcześniejszej kr sklep nie miał takich strat jak przy obecnej ta zamawia wszystko bez względu na to czy się sprzedaje czy też nie do listwy ma być dużo ,magazyn zawalony sklep też, a później takie PL że hoho już od ponad 6 miesięcy premii nie widać i widzieć już nie będziemy - nie wspomnę że ciężej się pracuje nie mając pola manewru bo wszystko zalega towarem.... :nie:


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group