| 
				
					| Pierwsze dni w pracy... - Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!!
 
 ankab831 - 2012-11-04, 21:37
 Temat postu: Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!!
 Hej jestem nowym pracownikiem i nie "robiłam terminów" jeszcze ale pewnie mnie to wkrótce czeka.
 Proszę o informacje co kiedy się wycofuje. Wiem że mięso i ryby z chłodziarek wycofuje się 1 dzień przed terminem i sałatę z rukolą i roszponką tak samo a reszta? Proszę o pomoc i z góry dziękuję!!!
   pracownik - 2012-11-04, 21:40
 
 W podręczniku kasjera jest napisane ale jak będą ci kazac zdjąc to zapytaj nowi pracownicy raczej tego nie robią.
 Kokowy - 2012-11-05, 00:06
 
 Oprócz podręcznika masz przełożonych żeby Ci wyjaśnili wszystko.
 biedronka1477 - 2012-11-05, 08:24
 
 Dokładnie masz zastępcę i kierownika po ta są, żeby Ci wyjaśnić choć nie zawsze maja czas.
 Anonymous - 2012-11-05, 09:10
 
 Generalnie to kasjer sam powinien to wiedziec, gdyby nie musial, nie byloby to opisane w podreczniku kasjera, więc dobrze, że pyta
   biedronka1477 - 2012-11-05, 09:21
 
 Lepiej żeby kasjer się zapytał jak nie wie, bo później to kierownik dostanie po dupie za niedopilnowanie.
 Blondi86 - 2012-11-05, 11:27
 
 ankab831,  mieso i te sałatki z rukola - 1 dzień a w chłodni - 2 dni, pieczywo u nas też jest 2 dni
   marta1 - 2012-11-05, 12:33
 
 u nas jest tak jak napisała Blondi86 ale jest też napisane że ostateczną decyzję podejmuje kierownik zmiany więc zawsze dobrze jest zapytać
 Mała82 - 2012-11-05, 13:06
 
 2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed''
 DarkSide - 2012-11-05, 15:20
 
 ja proponuje nie mącic w temacie, niech zainteresowana osoba uda się do KS lub ZKS lub zapozna się podręcznikiem kasjera
   Tom21231 - 2012-11-05, 21:06
 
 Ktoś zapomniał dopisać jeżeli jest napisane na produkcie spożyć Przed: XX XX XXX to ściągasz 2 dni przed jeżeli opisane jest Do: XX XX XXX ściągasz 1 dzień przed żadna filozofia.
 
 Pozdrawiam.
 
 
  	  | Mała82 napisał/a: |  	  | 2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed'' | 
 
 To chyba różnie nas uczą i inne mamy podręczniki bo ja wyczytałem co innego i dostałem od przełożonych inne informację gdy się szkoliłem.
 Mała82 - 2012-11-05, 21:14
 
 Weź to teraz na logikę: piszesz że to co należy spożyć do ściągasz dzień wcześniej, to jakim cudem wszyscy chłodnię ściągają 2 dni przed terminem skoro jest ,,do''?
 
 [ Dodano: 2012-11-05, 21:15 ]
 1 dzień przypada na mięso i sałatki
 Anonymous - 2012-11-05, 21:23
 
 Chłodnia, pieczywo - 2 dni
 mięso, sałatki, zapiekanka z chlodni - 1 dzień
 brokuł, pieczarka - pod koniec dnia podanego na naklejce
 ankab831 - 2012-11-05, 21:33
 
 Dzięki Larrikol o taką  konkretną odpowiedź mi chodziło.
   zula - 2012-11-05, 21:47
 
 Pieczywo i wszystko co się znajduje na półkach z pieczywem spożyc do ściągamy 1 dzień przed , spożyć przed ściągamy 2 dni przed.
 mięso , ryby ściągamy 1 dzień przed
 mix sałat i kiełki 1 dzień przed
 reszta chłodni spożyć do  sciagasz 2 dni przed , a spożyć przed ściągasz 3 dni przed .
 Wszystko masz opisane w podręczniku kasjera który czyta każdy nowo przyjęty pracownik , więc jeżeli uważnie przeczytałaś powinnaś to wiedzieć
   
 |  | 
 |  |