Pierwsze dni w pracy... - Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!!
ankab831 - 2012-11-04, 21:37 Temat postu: Zasady wycofywania towaru ze sprzedaży!!! Hej jestem nowym pracownikiem i nie "robiłam terminów" jeszcze ale pewnie mnie to wkrótce czeka.
Proszę o informacje co kiedy się wycofuje. Wiem że mięso i ryby z chłodziarek wycofuje się 1 dzień przed terminem i sałatę z rukolą i roszponką tak samo a reszta? Proszę o pomoc i z góry dziękuję!!!
pracownik - 2012-11-04, 21:40
W podręczniku kasjera jest napisane ale jak będą ci kazac zdjąc to zapytaj nowi pracownicy raczej tego nie robią.
Kokowy - 2012-11-05, 00:06
Oprócz podręcznika masz przełożonych żeby Ci wyjaśnili wszystko.
biedronka1477 - 2012-11-05, 08:24
Dokładnie masz zastępcę i kierownika po ta są, żeby Ci wyjaśnić choć nie zawsze maja czas.
Anonymous - 2012-11-05, 09:10
Generalnie to kasjer sam powinien to wiedziec, gdyby nie musial, nie byloby to opisane w podreczniku kasjera, więc dobrze, że pyta
biedronka1477 - 2012-11-05, 09:21
Lepiej żeby kasjer się zapytał jak nie wie, bo później to kierownik dostanie po dupie za niedopilnowanie.
Blondi86 - 2012-11-05, 11:27
ankab831, mieso i te sałatki z rukola - 1 dzień a w chłodni - 2 dni, pieczywo u nas też jest 2 dni
marta1 - 2012-11-05, 12:33
u nas jest tak jak napisała Blondi86 ale jest też napisane że ostateczną decyzję podejmuje kierownik zmiany więc zawsze dobrze jest zapytać
Mała82 - 2012-11-05, 13:06
2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed''
DarkSide - 2012-11-05, 15:20
ja proponuje nie mącic w temacie, niech zainteresowana osoba uda się do KS lub ZKS lub zapozna się podręcznikiem kasjera
Tom21231 - 2012-11-05, 21:06
Ktoś zapomniał dopisać jeżeli jest napisane na produkcie spożyć Przed: XX XX XXX to ściągasz 2 dni przed jeżeli opisane jest Do: XX XX XXX ściągasz 1 dzień przed żadna filozofia.
Pozdrawiam.
Mała82 napisał/a: | 2 dni jak jest napisane ,,należy spożyć do:'', a 3 dni jak jest ,,należy spożyć przed'' |
To chyba różnie nas uczą i inne mamy podręczniki bo ja wyczytałem co innego i dostałem od przełożonych inne informację gdy się szkoliłem.
Mała82 - 2012-11-05, 21:14
Weź to teraz na logikę: piszesz że to co należy spożyć do ściągasz dzień wcześniej, to jakim cudem wszyscy chłodnię ściągają 2 dni przed terminem skoro jest ,,do''?
[ Dodano: 2012-11-05, 21:15 ]
1 dzień przypada na mięso i sałatki
Anonymous - 2012-11-05, 21:23
Chłodnia, pieczywo - 2 dni
mięso, sałatki, zapiekanka z chlodni - 1 dzień
brokuł, pieczarka - pod koniec dnia podanego na naklejce
ankab831 - 2012-11-05, 21:33
Dzięki Larrikol o taką konkretną odpowiedź mi chodziło.
zula - 2012-11-05, 21:47
Pieczywo i wszystko co się znajduje na półkach z pieczywem spożyc do ściągamy 1 dzień przed , spożyć przed ściągamy 2 dni przed.
mięso , ryby ściągamy 1 dzień przed
mix sałat i kiełki 1 dzień przed
reszta chłodni spożyć do sciagasz 2 dni przed , a spożyć przed ściągasz 3 dni przed .
Wszystko masz opisane w podręczniku kasjera który czyta każdy nowo przyjęty pracownik , więc jeżeli uważnie przeczytałaś powinnaś to wiedzieć
|
|
|