To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Nasza-Biedronka.pl
Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

Oceny produktów - Piwo

makota - 2012-09-04, 22:35
Temat postu: Piwo
Temat bardziej dotyczący pojemności... Uwielbiam te dwa gule więcej w piwie dostępnym u nas.. Czekam kiedy Leżajsk niepasteryzowany wejdzie w nowych militrach...:)
DarkSide - 2012-09-04, 22:36

makota napisał/a:
Leżajsk niepasteryzowany

zszedł na psy :bu:

makota - 2012-09-04, 22:51

DarkSide napisał/a:
makota napisał/a:
Leżajsk niepasteryzowany

zszedł na psy :bu:


kwestia gustu...:)

kokosz - 2012-09-04, 23:47

ja tam za korporacyjnym sikiem nie przepadam ale, porównawszy Okocimia od Nas a tego w pospolitej puszcze 0,5 wyczuwam różnice, leżajsk niepasteryzowany może i smakuje, proponuje dla odmiany wybrać si do konkurencji z Niemiec ( lidl) i spróbować Agrus Maesto , jak dla mnie pozytywnie zaskakuje
mercuwichura - 2012-09-05, 06:54

dosyć dobre i tanie
Schweppes - 2012-09-05, 07:17

Różnicy w smaku jeśli chodzi o te większe puszki i standardowe nie ma. Jakoś nie wydaje mi się, aby koncerny nagle zmieniały całą procedurę nalewania piwa po to aby do puszek wlać gorszy `towar` bo puszka większa ;)
Większe puszki tylko w sezonie letnim, więc w tym roku leżajska dużego już nie uświadczymy. Do nas na sklep już przyjechał lech i żywiec 0,5 L :)

Anonymous - 2012-09-05, 08:51

W puszkach siki, zwłaszcza w biedronkowym Calsbergu. Do produkcji piwa koncerny wykorzystują żółć bydlęcą. Więc zastanówcie się nad wódką Chrobry. Ostatnio pozytywnie zaskoczony jestem :yeah:
zielonabiedrona - 2012-09-05, 09:06

Neo napisał/a:
W puszkach siki, zwłaszcza w biedronkowym Calsbergu. Do produkcji piwa koncerny wykorzystują żółć bydlęcą. Więc zastanówcie się nad wódką Chrobry. Ostatnio pozytywnie zaskoczony jestem :yeah:


Oj,tak-szczególnie z żurawinką-polecam kobietom!Wcale nie czuć aromatu alkoholu,którego my tak bardzo nie lubimy!

Anonymous - 2012-09-05, 09:24

To chyba siedzi w waszych glowach i dlatego podswiadomie wyczuwasz inny smak, bo po prostu chcesz go poczuc :) Firmie, nie oplaca sie zmieniac receptury, ustawienia maszyn itp, zeby pozniej stracic klientow. Glupie jogurty, ktore produkuje bakoma nie maja zmienionej receptury, a piwa by mialy. Troche lipne myslenie.
nn79 - 2012-09-05, 09:53

To zależy. Wystarczy, ze będa dawać tańsze składniki = gorszej jakości i nikt nie musi zmieniać receptur. Np truskawki 3 kategorii zamiast 1. I tyle
Anonymous - 2012-09-05, 10:39

W tym temacie akurat mogę sie wypowiedzieć na temat makaronów.Pracowałam w Lubelli.Między spagetką firmowaną znakiem Lubella a spagetką Tiradel dla Lidla różnica była taka że w trakcie produkcji zmieniana była tylko folia na opakowanie.To samo tyczy sie makaronów pełne ziarno dla Biedronki.Różnica w cenie kolosalna a produkt ten sam.Nie opłaca się za trzymać produkcji i zmieniać receptury bo koszt byłby olbrzymi.Larrikol ma racę-to tylko nasza podświadomość mówi nam że biedronkowe to znaczy gorsze :)Nie zmienia to faktu że niektóre produkty sprzedawane w Biedronce uważam ża niejadalne-i nie dlatego że są biedronkowe tylko dlatego że po prostu mi nie smakują.
Anonymous - 2012-09-05, 10:45

Neo napisał/a:
Do produkcji piwa koncerny wykorzystują żółć bydlęcą

Ktoś tu ogląda zdrowe programy :)

Anonymous - 2012-09-05, 18:50

Larrikol napisał/a:
Neo napisał/a:
Do produkcji piwa koncerny wykorzystują żółć bydlęcą

Ktoś tu ogląda zdrowe programy :)

albo zna się na piwie ;)

Anonymous - 2012-09-05, 18:56

no ale żeby strawić to wypite piwo człowiek używa żółci ludzkiej-tak samo ohydne paskudztwo a jak pięknie trawi to co zjemy ;)
Anonymous - 2012-09-05, 19:29

bziubzia, ale wypić to i być tego świadom :szczena:


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group