Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
praca na odpieku
Autor Wiadomość
Włodarz 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 837
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-05-31, 18:14   

piec z 2013 a mamy 2016 i ty go nazywasz że jest stary? Dlaczego?
Nie dostaniecie pieca nowego albo inaczej nikłe na to są szanse. Poproście swojego kr aby skontaktował się z działem trenera produktów świeżych i on wam może wgrać takie programy że nie trzeba będzie już rozmrażać żadnego pieczywa.
Kolejną głupotą jest że pieczywa trzymane w kartonie i foli dłużej wytrzymuje niż to co jest w szafie... nic tylko utrudnianie sobie pracy... Szafa ma być zamknięta na noc i w taki sposób można przechowywać pieczywo. Ba nawet jest poruszany ten temat na szkoleniu z pieczywa. Jeśli kr jest niedoinformowany to na sklepy jakiś czas temu przyszła książeczka co do wypieku i szkolenia tam jest czarno na białym napisane że pieczywa można przechowywać w zamkniętej szafie piekarniczej na noc. Chodzi tylko żeby nie było swobodnego opływu powietrza.
_________________
If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go.
  Ocena JMP: 3/10
     
@żuczek1 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 09 Maj 2015
Posty: 297
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-05-31, 19:51   

Hehe szkolenie szkoleniem a liczy się i tak zdanie pierwszego po Bogu :) a program do pieczenia zamrożonego pieczywa też już mamy wcześniej oczywiście tak nie piekliśmy bo byłoby to wbrew procedurom :P
 
     
@moli 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 16 Maj 2010
Posty: 309
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-05-31, 23:10   

U nas niestety nie mamy zamykanej szafy... A chleb cięzki trzeba wyciągać z zamrażalnika wieczorem żeby na rano czekał w kartonie rozmrożony ;)

[ Dodano: 2016-05-31, 23:12 ]
Teraz i tak jest dobrze po prędzej piec dzwonił dosłownie co 3 minuty i pojawiał się komunikat: Brak wody to dopiero była porażka...
  Ocena JMP: 6/10
     
bolka 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 17 Lis 2015
Posty: 412
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-06-01, 00:52   

My już tez nie mamy zamykanej szafy, któregoś pięknego dnia pojawił się ktoś kto zdemontowal drzwi bo ponoć szafa była za ciężka no i teraz trzeba uważać na sklepie jak jedziemy z pustą szafą na magazyn w celu jej uzupełnienia bo szuflady wysuwają się. a jak narazie szykujemy pieczywo na noc w szafie tak jak do tej pory
_________________
Kochaj to co robisz a nigdy nie będziesz w pracy
  Ocena JMP: 7/10
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 674
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-06-01, 12:33   

Z jednej strony nie ma drzwi czy z dwóch stron?Według podręcznika otwartą stronę dosuwamy do ściany.My wykładamy do pieca chleby i bułki wszystkie wieczorem Pierwsza zmiana tylko dokłąda resztę Pieczemy chleb lekki i bułki potem ciastka i bułki drugi raz na końcu chleb ciężki
 
     
@sebcio

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Kwi 2016
Posty: 157
Skąd: Warszawa
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-06-19, 11:22   

Potrzebuje możliwie dużo porad odnoście wypieku, chodzi o ten duży piec, wysoki dwukomorowy, szczególnie o to co na jakim programie się wypieka.
_________________
Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę
 
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-06-19, 11:45   

sebcio, a nie dostałeś podręcznika o odpieku ? Tam jest chyba wszystko
 
     
@sebcio

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Kwi 2016
Posty: 157
Skąd: Warszawa
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-06-19, 13:10   

coś tam było:)
_________________
Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę
 
     
DarkSide 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 3461
Skąd: Polska
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-06-19, 16:54   

Jeśli macie materiały szkoleniowe ze szkolenia z odpieku to pilnie proszę je na pw i góry dziekuje bardzo :D
_________________
Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!!
  Ocena JMP: 1/10
     
fochadelko

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 05 Sie 2015
Posty: 30
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-07-03, 16:13   

Hej . Podpowiedzcie jak robi sie wypiek z raportem 157 ? Cos mi się kojarzy że wyliczało sie jakiś procent ale nie bardzo pamiętam.
Nie korzystaliśmy z tego raportu do wczoraj ,i musze sobie przypomnieć jak to było :)
 
     
#poszukiwaczka 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 28 Lis 2014
Posty: 94
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-07-03, 20:44   

Rano patrzysz na wypieki np bulki porannej do godz 9 plus 20%. Potem do 12 plus 20% potem chyba do 15 plus 20% a potem do 18 już bez dodawania
  Ocena JMP: 7/10
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 674
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-06, 22:39   

Ma ktoś może rozpisany schemat wypieku pieczywa?załacznik 5 do podręcznika :) Musze sobie przypomnieć procedury na sobotę Kiedyś mieliśmy wydrukowane przy piecu wszystko niestety wyrzucili
 
     
~Andrea 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 28 Gru 2014
Posty: 31
Skąd: Polska
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-24, 11:13   Pytanie o godziny pieczenia na zmianach

Witam! Ponieważ jeszcze nie robiłam odpieku a szkolenie było prawie nic, proszę podpowiedźcie jak to wygląda na zmianach z pieczeniem. Chodzi mi o to, że jak przychodzę na 6.00 to piekę wszystko wg. rozpiski od kierowniczki aby było gotowe na 7, a później na którą ma być gotowe? na 12? I czy wówczas ustawia się taką sama ilość pieczywa i czy te same rodzaje indeksów co kierowniczka dała rano na rozpisce czy już jakiś indeksów się nie piecze? a jak przychodzę na 14.00 i mam odpiek to na jaką godzinę mam się wyrobić? I ile jeszcze razy mam odpiekać na popołudniowej zmianie? I czy wieczorem wystawia się do rozmrożenia dla porannej zmiany tylko chleb?
_________________
Andrea
 
     
DarkSide 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 3461
Skąd: Polska
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2016-10-24, 12:41   

Andrea, na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź. To zależy ile się u Was tego sprzedaje. Wszystko wytłumaczą Ci osoby które już dłużej robią na odpieku i są obeznani w zapotrzebowaniu :)
_________________
Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!!
  Ocena JMP: 1/10
     
Waffen77 

Stanowisko:
kierownik sklepu

Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 321
0 UP 0 DOWN
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2016-10-24, 12:43   

W raporcie 157 wszystko masz...
  Ocena JMP: 7/10
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo