praca na odpieku |
Autor |
Wiadomość |
Włodarz
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 12 Sty 2015 Posty: 837
0
0
|
Wysłany: 2016-05-31, 18:14
|
|
|
piec z 2013 a mamy 2016 i ty go nazywasz że jest stary? Dlaczego?
Nie dostaniecie pieca nowego albo inaczej nikłe na to są szanse. Poproście swojego kr aby skontaktował się z działem trenera produktów świeżych i on wam może wgrać takie programy że nie trzeba będzie już rozmrażać żadnego pieczywa.
Kolejną głupotą jest że pieczywa trzymane w kartonie i foli dłużej wytrzymuje niż to co jest w szafie... nic tylko utrudnianie sobie pracy... Szafa ma być zamknięta na noc i w taki sposób można przechowywać pieczywo. Ba nawet jest poruszany ten temat na szkoleniu z pieczywa. Jeśli kr jest niedoinformowany to na sklepy jakiś czas temu przyszła książeczka co do wypieku i szkolenia tam jest czarno na białym napisane że pieczywa można przechowywać w zamkniętej szafie piekarniczej na noc. Chodzi tylko żeby nie było swobodnego opływu powietrza. |
_________________ If you were a king up there on your throne,
would you be wise enough to let me go. |
|
|
|
|
@żuczek1
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 09 Maj 2015 Posty: 297
0
0
|
Wysłany: 2016-05-31, 19:51
|
|
|
Hehe szkolenie szkoleniem a liczy się i tak zdanie pierwszego po Bogu a program do pieczenia zamrożonego pieczywa też już mamy wcześniej oczywiście tak nie piekliśmy bo byłoby to wbrew procedurom |
|
|
|
|
@moli
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 16 Maj 2010 Posty: 309
0
0
|
Wysłany: 2016-05-31, 23:10
|
|
|
U nas niestety nie mamy zamykanej szafy... A chleb cięzki trzeba wyciągać z zamrażalnika wieczorem żeby na rano czekał w kartonie rozmrożony
[ Dodano: 2016-05-31, 23:12 ]
Teraz i tak jest dobrze po prędzej piec dzwonił dosłownie co 3 minuty i pojawiał się komunikat: Brak wody to dopiero była porażka... |
|
|
|
|
bolka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 17 Lis 2015 Posty: 412
0
0
|
Wysłany: 2016-06-01, 00:52
|
|
|
My już tez nie mamy zamykanej szafy, któregoś pięknego dnia pojawił się ktoś kto zdemontowal drzwi bo ponoć szafa była za ciężka no i teraz trzeba uważać na sklepie jak jedziemy z pustą szafą na magazyn w celu jej uzupełnienia bo szuflady wysuwają się. a jak narazie szykujemy pieczywo na noc w szafie tak jak do tej pory |
_________________ Kochaj to co robisz a nigdy nie będziesz w pracy |
|
|
|
|
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 674
0
0
|
Wysłany: 2016-06-01, 12:33
|
|
|
Z jednej strony nie ma drzwi czy z dwóch stron?Według podręcznika otwartą stronę dosuwamy do ściany.My wykładamy do pieca chleby i bułki wszystkie wieczorem Pierwsza zmiana tylko dokłąda resztę Pieczemy chleb lekki i bułki potem ciastka i bułki drugi raz na końcu chleb ciężki |
|
|
|
|
@sebcio
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Kwi 2016 Posty: 157 Skąd: Warszawa
0
0
|
Wysłany: 2016-06-19, 11:22
|
|
|
Potrzebuje możliwie dużo porad odnoście wypieku, chodzi o ten duży piec, wysoki dwukomorowy, szczególnie o to co na jakim programie się wypieka. |
_________________ Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę |
|
|
|
|
+marta1
Stanowisko: klient
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 13 Gru 2011 Posty: 4494
0
0
|
Wysłany: 2016-06-19, 11:45
|
|
|
sebcio, a nie dostałeś podręcznika o odpieku ? Tam jest chyba wszystko |
|
|
|
|
@sebcio
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Kwi 2016 Posty: 157 Skąd: Warszawa
0
0
|
Wysłany: 2016-06-19, 13:10
|
|
|
coś tam było:) |
_________________ Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2016-06-19, 16:54
|
|
|
Jeśli macie materiały szkoleniowe ze szkolenia z odpieku to pilnie proszę je na pw i góry dziekuje bardzo :D |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
fochadelko
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 05 Sie 2015 Posty: 30
0
0
|
Wysłany: 2016-07-03, 16:13
|
|
|
Hej . Podpowiedzcie jak robi sie wypiek z raportem 157 ? Cos mi się kojarzy że wyliczało sie jakiś procent ale nie bardzo pamiętam.
Nie korzystaliśmy z tego raportu do wczoraj ,i musze sobie przypomnieć jak to było |
|
|
|
|
#poszukiwaczka
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 28 Lis 2014 Posty: 94
0
0
|
Wysłany: 2016-07-03, 20:44
|
|
|
Rano patrzysz na wypieki np bulki porannej do godz 9 plus 20%. Potem do 12 plus 20% potem chyba do 15 plus 20% a potem do 18 już bez dodawania |
|
|
|
|
tadam
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 06 Gru 2012 Posty: 674
0
0
|
Wysłany: 2016-10-06, 22:39
|
|
|
Ma ktoś może rozpisany schemat wypieku pieczywa?załacznik 5 do podręcznika Musze sobie przypomnieć procedury na sobotę Kiedyś mieliśmy wydrukowane przy piecu wszystko niestety wyrzucili |
|
|
|
|
~Andrea
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 28 Gru 2014 Posty: 31 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2016-10-24, 11:13 Pytanie o godziny pieczenia na zmianach
|
|
|
Witam! Ponieważ jeszcze nie robiłam odpieku a szkolenie było prawie nic, proszę podpowiedźcie jak to wygląda na zmianach z pieczeniem. Chodzi mi o to, że jak przychodzę na 6.00 to piekę wszystko wg. rozpiski od kierowniczki aby było gotowe na 7, a później na którą ma być gotowe? na 12? I czy wówczas ustawia się taką sama ilość pieczywa i czy te same rodzaje indeksów co kierowniczka dała rano na rozpisce czy już jakiś indeksów się nie piecze? a jak przychodzę na 14.00 i mam odpiek to na jaką godzinę mam się wyrobić? I ile jeszcze razy mam odpiekać na popołudniowej zmianie? I czy wieczorem wystawia się do rozmrożenia dla porannej zmiany tylko chleb? |
_________________ Andrea |
|
|
|
|
DarkSide
Stanowisko: były pracownik
Dołączył: 22 Sty 2011 Posty: 3461 Skąd: Polska
0
0
|
Wysłany: 2016-10-24, 12:41
|
|
|
Andrea, na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź. To zależy ile się u Was tego sprzedaje. Wszystko wytłumaczą Ci osoby które już dłużej robią na odpieku i są obeznani w zapotrzebowaniu |
_________________ Życie bez biedronki jest możliwe a do tego wspaniałe!!! |
|
|
|
|
Waffen77
Stanowisko: kierownik sklepu
Dołączył: 24 Lis 2014 Posty: 322
0
0
|
Wysłany: 2016-10-24, 12:43
|
|
|
W raporcie 157 wszystko masz... |
|
|
|
|
|