Nasza-Biedronka.pl Strona Główna

Nasza-Biedronka.pl

Nieoficjalne i prywatne forum dla pracowników i klientów Biedronki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
praca na odpieku
Autor Wiadomość
@HejaBanana 


Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 15 Lut 2015
Posty: 134
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-15, 16:03   

A czy ktoś z kierownictwa tu obecnego mógłby udostępnić tą całą procedurę wypieku obsługi pieca itp, bo podobno ( jest tak napisane w podręczniku kasjera) że jest wersja elektroniczna w podręczniku kierownika sklepu.


Byłam na tm odpieku wczoraj, wysłali mnie z rana. MASAKRA. oczywiście pomoc była mi niezbędna.
Nie mam w ogóle pojęcia jak wpełniac te karty z datami godzinami itd czarna magia.
Z samym wstawianiem i szykowaniem ok. Ale papierkowa robota to nie dla mnie.
_________________
Kto pyta, nie błądzi.
 
     
Larrikol
[Usunięty]

Wysłany: 2015-03-15, 17:29   

Wersja elektroniczna podręcznika jest dostępna tylko na komputerze w biurze i nie można tego skopiować, ale możesz poprosić u siebie w sklepie, żeby Ci wydrukowali.
 
     
~andzia72-2012 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Lis 2012
Posty: 36
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-15, 18:31   

adrianooo napisał/a:
U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(
u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec :)
 
     
@adrianooo 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 247
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-16, 08:04   

andzia72-2012 napisał/a:
adrianooo napisał/a:
U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(
u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec :)

Na każdej B jest inaczej i weź to pod uwagę ;)
  Ocena JMP: 8/10
     
~andzia72-2012 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Lis 2012
Posty: 36
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-16, 15:01   

adrianooo napisał/a:
andzia72-2012 napisał/a:
adrianooo napisał/a:
U nas niestety zawsze znajdzie się coś do roboty i nie ma czasu ;(
u nas to poprostu jest do zrobienia w godzinach drugiej zmiany i koniec :)

Na każdej B jest inaczej i weź to pod uwagę ;)
tak ja to rozumiem stwierdzam tylko jak jest na mojej Biedronie i uwazam ze to jest bardzo dobre rozwiazanie i juz :) :)
 
     
@moli 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 16 Maj 2010
Posty: 309
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-16, 18:54   

U nas tez druga zmiana przygotowuje zawsze pieczywo na poranny wypiek
:D

[ Dodano: 2015-03-16, 18:56 ]
a tez jest zawsze cos do zrobienia ale to jest obowiazkiem tej osoby co ma wypiek na drugiej zmianie, i musi zdazyc nie ma innego wyjscia. osobiscie uwzam ze jest to dobre rozwiazanie :P
  Ocena JMP: 6/10
     
+marta1 

Stanowisko:
klient

Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 13 Gru 2011
Posty: 4494
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-16, 19:53   

U mnie było tak na początku , wtedy gdy piec i odpiek był najważniejszy dla kr :)
 
     
@adrianooo 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 247
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-17, 13:11   

marta1 napisał/a:
U mnie było tak na początku , wtedy gdy piec i odpiek był najważniejszy dla kr :)


Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka
  Ocena JMP: 8/10
     
brodacz1989 


Stanowisko:
były pracownik

Dołączył: 07 Lis 2014
Posty: 865
Skąd: Polska
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-03-23, 22:26   

adrianooo napisał/a:
Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka

a dla mnie nie ma rzeczy ważnych i ważniejszych, albo cały sklep wygląda dobrze, albo nie wygląda wcale. bo to że się dopieści pierwszą alejkę to już na chemii mogą walać się kartony? a wbrew pozorom przy dobrej organizacji i tempie pracy to ostatnie pół godziny pracy poświęcamy na dopieszczanie szczegółów
_________________
bądźmy ubodzy, ale nie głupi...
 
     
@adrianooo 

Stanowisko:
kasjer

Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 247
0 UP 1 DOWN
Wysłany: 2015-03-24, 16:10   

i tu się z tobą zgodzę dlatego bynajmniej ja mam tak samo że dbam o każdy szczegół w sklepie , mimo że rano wykładam towar to i tak robię porządek na alejce i tym sposobem cały sklep wygląda ok mimo tego co napisałem
Cytat:
Dla naszego KR naj ważniejsza jest czystość i 1 sza alejka
tak tak wiem że zaprzeczam sam sobie ale niekiedy naginam inne priorytety innymi rzeczami ważniejszymi

Dobra zejdzcie ze mnie bo mi cięzko! ;/ ;/ ;/ ;/ ;/ :klotnia:
  Ocena JMP: 8/10
     
~andzia91 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 09 Lis 2015
Posty: 57
0 UP 1 DOWN
Wysłany: 2015-11-15, 22:32   

Podręcznik do wypieku? Pierwsze słyszę. W mój drugi dzień kierowniczka tylko pokazała jak się wkłada bułki i wyciąga i ustawia program i tyle..

Okazji "pieczenia" jeszcze nie miałam
  Ocena JMP: 6/10
     
@kachen 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 15 Mar 2012
Posty: 393
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-16, 09:33   

Jest podręcznik wypieku....trzeba go udostępnić każdemu nowemu pracownikowi i temu który został przeniesiony ze sklepu bez wypieku...nalezy złożyć podpis na końcu podręcznik o zapoznaniu sie..ostatnio kasjer mnie się spytal co to jest 5krokow kasjera??.pracownik z pól rocznym stażem..milo..
  Ocena JMP: 10/10
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 671
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-11-16, 12:17   

Mieliście już szkolenie z wypieku? u nas od dwóch tyg.pieczemy wg druku 157+20%.

Szkolenie jeszcze przede mną

[ Dodano: 2015-11-25, 17:46 ]
Mieliście już egzamin z pieczywa?Jakie pytania były Jestem już po szkoleniu mieliśmy mieć zaraz egzamin ale podobno problem mają i nie idzie zrobić u nas

[ Dodano: 2015-12-03, 15:43 ]
Miałam juz ten egzamin Zdałam :D
Napiszcie mi co oznacza literka R ????BO nikt tego nie wie
 
     
#patri79.79 

Stanowisko:
z-ca kierownika

Dołączyła: 13 Cze 2013
Posty: 95
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-12-03, 18:24   

R oznacza godzinę rozpoczęcia rozmrazania
  Ocena JMP: 6/10
     
tadam 

Stanowisko:
kasjer

Dołączyła: 06 Gru 2012
Posty: 671
0 UP 0 DOWN
Wysłany: 2015-12-03, 20:43   

Miałam tam odpowiedz
Godz rozpoczęcia rozmrażania bułki
Opisujemy karton jeśli wyciągamy parę sztuk bułki do odpieku a resztę z powrotem do zamrażarki dajemy
Godz rozmrażania ciastek?

W sobotę będzie KS to pokaże mi co źle zaznaczyłam bo zks nie umie tego zrobic :rool:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo