praca na odpieku |
Autor |
Wiadomość |
miecia
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 23 Kwi 2017 Posty: 331
0
0
|
Wysłany: 2017-04-28, 08:14
|
|
|
Tak slonecznikowy na ciezkim. Na lekkim sie na pewno nie wypieka. To ciemne pieczywo. Wiem ze z rodzynkowym inaczej bylo i zamieszanie. Bo powinno sie wypiekac na bulkach a nie na lekkim. Wtedy prawie ze spalony byl. Dziewczyna zawsze sie to mylilo. Tak samo pizze wypiekamy na bulkach a nie snackach. Na snackach tez jest troche przypalona i dziewczyna tez sie to mylilo zawsze. |
|
|
|
|
@sebcio
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Kwi 2016 Posty: 157 Skąd: Warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-04-28, 10:01
|
|
|
no ale my pieczemy na lekkim 99 |
_________________ Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę |
|
|
|
|
miecia
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 23 Kwi 2017 Posty: 331
0
0
|
Wysłany: 2017-04-28, 11:35
|
|
|
Jak pracuje prawie 4 lata zawsze bylo na ciezkim. W firmie juz mnie nic nie zdziwi a kto taki genialny u was ..... |
|
|
|
|
@sebcio
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Kwi 2016 Posty: 157 Skąd: Warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-04-28, 11:58
|
|
|
To chyba taki skrót używany przez zks-ów i ks-a |
_________________ Biedronkowy bylem, Biedronkowy jestem, Biedronkowy będę |
|
|
|
|
@Gazela34
Stanowisko: kasjer
Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 585
0
0
|
Wysłany: 2017-04-28, 15:39
|
|
|
Na ciezkim slonecznikowy i cale ziarno tez na lekkim jest nie upieczony tylko,, glina ,, |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 08 Wrz 2016 Posty: 1532
0
0
|
Wysłany: 2017-07-03, 18:04
|
|
|
czy macie jakieś systemy układania kartonów w domku chłodniczym, żeby był do nich jaki taki dostęp, a przede wszystkim, żeby można było się zorientować gdzie coś jest i dostać się do tego ... bo ja mam problem jak sprawnie poukładać to wszystko na blaszkach, skoro tracę masę czasu na szukanie tego, co chcę wypiec ... może nie mam do tego drygu i jakaś sirota ostatnia ze mnie, ale ... nie idzie mi to jak to ogarnąć, żeby się nauczyć i robić to dobrze? jakieś rady? |
_________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2017-07-03, 20:15
|
|
|
MalaAsia napisał/a: | czy macie jakieś systemy układania kartonów w domku chłodniczym, żeby był do nich jaki taki dostęp, a przede wszystkim, żeby można było się zorientować gdzie coś jest i dostać się do tego ... bo ja mam problem jak sprawnie poukładać to wszystko na blaszkach, skoro tracę masę czasu na szukanie tego, co chcę wypiec ... może nie mam do tego drygu i jakaś sirota ostatnia ze mnie, ale ... nie idzie mi to jak to ogarnąć, żeby się nauczyć i robić to dobrze? jakieś rady? |
Ja zawsze optuję za tym żeby kartony układać etykietami do przodu, żeby każdy widział co w danym jest.
Mnie wnerwia jak czegoś jest już mało to niektórzy radośnie przesypują to do kartonu z czymś innym i nie opisują na froncie markerem, że to tam jest i potem się szuka pół godziny przegrzebując wszystkie szafy .^. |
|
|
|
|
miecia
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 23 Kwi 2017 Posty: 331
0
0
|
Wysłany: 2017-07-03, 22:28
|
|
|
Nie powinno sie przesypywac do kartonu z czegos innego. Ryzyko jakiejs alergii.... Beknie potem osoba odpiekajaca. A po drugie skad potem numer partii bierzecie. |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2017-07-04, 07:17
|
|
|
miecia napisał/a: | Nie powinno sie przesypywac do kartonu z czegos innego. Ryzyko jakiejs alergii.... Beknie potem osoba odpiekajaca. A po drugie skad potem numer partii bierzecie. |
Zamrażarka ma ograniczoną pojemność niestety. A kartonów ciągle przybywa. |
|
|
|
|
miecia
Stanowisko: kasjer
Dołączyła: 23 Kwi 2017 Posty: 331
0
0
|
Wysłany: 2017-07-04, 10:47
|
|
|
Nam sie zawsze mieści. Nikt nie przesypuje. Nawet nie powinno sie przesypywać . Było to nawet na szkoleniu. Moze za dużo ktos pieczywa zamawia. |
|
|
|
|
@sylwuńka
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2016 Posty: 466 Skąd: warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-07-05, 21:54
|
|
|
ja też pilnowałam po 1. żeby etykiety były z przodu ale nie zawsze było to możliwe... po 2. u nas na 1 pal eur w magazynie stało i na 1dhp. starałam się sobie na dole duble układać w innym rządku chleby napoczęte kartony na górze albo wypiekałam w cholere, a jak mi ktoś potrzebny indeks władował na dno to go nie wypiekałam i huk rozszerzałam inny.porobiłam ceny sobie w biurze i zks i ks byli happy wypiek to hardcore czasami.... |
_________________ Jestem zakręcona... |
|
|
|
|
@MalaAsia
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 08 Wrz 2016 Posty: 1532
0
0
|
Wysłany: 2017-07-06, 19:20
|
|
|
a kieszonkę z jabłkiem jak pieczecie, na jakim programie? albo z tych nowych lutenice burka i pagacza? |
_________________ Cała sztuka polega na tym, żeby będąc sobą, być kimś wyjątkowym |
|
|
|
|
@Hell
Stanowisko: z-ca kierownika
Dołączyła: 01 Lip 2012 Posty: 2056
0
0
|
Wysłany: 2017-07-06, 19:22
|
|
|
na chlebie lekkim |
_________________ Ludzie zapomną to co powiedziałeś, zapomną to co zrobiłeś ale nigdy nie zapomną jak poczuli się dzięki Tobie.... |
|
|
|
|
@sylwuńka
Stanowisko: starszy kasjer
Dołączyła: 06 Lis 2016 Posty: 466 Skąd: warszawa
0
0
|
Wysłany: 2017-07-06, 21:08
|
|
|
kieszonkę to na ciastka/snacki a te nowe to pewnie podobnie. sprawdź na opakowaniu jak się wypieka zawsze jest napisane albo poszukaj w raporcie tam zawsze nowe indeksy są z inf jak układać i wypiekać. |
_________________ Jestem zakręcona... |
|
|
|
|
Biurowa
Stanowisko: klient
Dołączył: 19 Wrz 2016 Posty: 427
0
0
|
Wysłany: 2017-07-07, 09:10
|
|
|
Mini burek u nas jest na chlebie lekkim, tak jak wspominał poprzednik. |
|
|
|
|
|